Scudo Sports

Sigma 8.12 Ats Km saati (kablosuz) Acil Yardım....

Sanberk E

Forum Bağımlısı
Tepki
1.599
Bisiklet
Pinarello
Arkadaşlar sabah elime kargoyla ulaştı km saatim.

Montajını gerçekleştirdim, gösterge panelini aktif ettim, janta mıknatısını ve sensörünü taktım.

Fakat hızlandıkça benim hızımı göstermiyor. Gösterge panelinde faaliyet yok.

Bu ürün arızalımıdır yoksa bende mi bir hata var, daha önce kullananlar cevap verirse sevinirim.

Teşekkürler.

Scudo
yardım edebilicek yok mu arkadaşlar ?

Miknatislan vericiyi biribirine yakalstirman gerekiyor. Arasinda +-5mm ara kalmasi gerekiyor. Sanki biribirine deyecekmis gibi duruyor. :)

Murat bey evet, kullanma kılavuzunu da harfiyen okudum, 2'sinin birbirine değme oranı mm cinsinden bir şeydi.

Ama gene çalışmadı :(

Peki sadece hizi mi göstermiyor yoksa hicbir seymi görünmüyor???

mıknatıs doğru tarafta mı? kontrol ettiniz mi? km saati masasına tam oturmuş mu? bir daha kontrol edin lütfen

@murat cömez

Hiçbir şey çalışmıyor murat bey.

@mustafa burak

Mıknatısı doğru yerleştirdim. Ters taraflıda denedim farketmedi.

km saatini'de masasına tam oturttum, tık sesi geliyor oturtunca.

Bisikletçiye götürdüm, mıknatısı algılayan cihazda sorun olabilir dedi. (onlarda çalıştıramadı)

Halen çalıştırmakla uğraşıyorum. Olmaz ise yarın kargoya vereceğim :(

Eger hicbir sey calismiyorsa miknatis da felan degil hata, Cihazi eline alinca hic yoktan saati falan calismasi gerekiyor. Piline baktin mi hic, dogru takili mi diye. Pili cikar ve yeniden tak. Verici ile miknatisi eline al ve calisiyormu diye bir dene. Vericiyi sol elin de tut ve sag elin de miknatisi tutarak temas yerine yaklasik ve hizli sekilde ileri geri oynat, oynatirken vericinin üstünde bir yesil lamba var o yanip sönmesi gerekiyor ve tik tik diye de bir ses cikartmasi gerekiyor. Ayrica vericinin pilini de cikart ve yeniden tak.

Dostum selamlar ; şu vidyoyu dikkatli izleyin
Muhtemelen hatan sensör ile mıknatıs arasında çok boşluk bırakıyorsundur .Mıknatıs sensöre mümkün oldukça yakın olmalıdır. En dış jant teline takmalısın.

Mıknatısı sensöre dokundurunca yeşil ışık yanıyor mu ?

sordugunuz modeli kullanmadim ama kablosuz sigma saatlerde eger saatinizin bike İ ve bike İİ ozelligi varsa bike İ de iken masadaki sensor bike İİ de kalmis ise saat calismaz.ornegi soyle vereyim 1609 sts lerde tam hatirlamiyorum ama sensor bike İ ise yesil bike İİ ise kirmizi lamba ile sinyal veriyor.degistirmesini de sensor uzerundeki butona basili tutarak yapiyorsunuz.klavuzu bu bilgiler ile bir daha okursaniz belki faydasi olur.

• Beğen
Tepkiler: alperen_69
@murat cömez

murat bey cihazın gösterge paneli çalışıyor, saati vs. herşeyini ayarladım. Vericinin pilini çıkartıp taktım vericideki o yeşil ışık hiç yanmadı. mıknatıs ve vericiyi elimde çevirmeme rağmen

@Kubilay Tuney

hayır yanmıyor.

@ferhat köse

ferhat bey, bike İ bike İİ gibi sözler kullanım kılavuzunda yazmıyor malesef. İngilizce bölümlerinede baktım ancak yok.

yazdiklarinizdan ekstra anladigim sensorun pil sorunu olabilir sifir urunlerde pil bitmesin diye pil yuvasinda temasi engelleyen naylon parca olabiliyor varsa onu cikarin.

Aynı ürünü kullanıyorum , sensörser bir hata olmalı ışık yanmıyorsa pil den olmalı sorun . (Birbirine değdirip baktıysanız , bi yanar bir yanmaz) Pil den sorun ise ürünün içerisini açıp bir bakın .. ışık yanmıyorsa zaten okumaması normal sorun burda.. Pil ile de çözülmeyecek olursa netice de 2 yıl garantili bir ürün geri gönderin şahsi fikrim budur.

@ferhat köse

Sensörün belki pili bitiktir diye yeni pil aldım fakat çalışmadı, sensördeki yeşil ışığın yanması gerekiyor fakat elimde çevirmeme rağmen yanmıyor.

2 bisikletçiye gittim onlarda çalıştıramadı. Sorun ya mıknatıs da yada sensörde diye düşünüyorum.

@Kubilay Tuney

Sabaha kadar uğraşacağım, olmaz ise istanbul'a geri kargolayacağım :(

Ve vermiş olduğunuz videodaki herşeyi aynı şekil yaptım.

@Berksan

Başka yol kalmıyor evet.. zaten bu piller harddiskler üzerinde ki piller ile aynı öyle hemen bitecek bir şey değilde 5-6 yıl gidiyor rahat bi şekilde.

Geri