Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme SigMa BC 23.16 STS bisiklet bilgisayarı

Fatih.acar

Forum Demirbaşı
Tepki
1.114
İsim
Fatih
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
lrm_export_20171219_0111291.jpg
SİGMA BC 23.16 STS NFC desteği ve 500 saatlik muazzam veri toplama kapasitesi ile öne çıkan iyi bir bisiklet bilgisayarı. Kit halinde satılan cihaz bütün ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Kutu içeriğine baktığımızda ise;

BC 23.16 STS Bisiklet bilgisayarı

STS hız sensörü

STS kadans sensörü

R1 STS comfortex+ nabız monitörü

Hız ve kadans sensörü için mıknatıs

Bisiklet için gidon aparatı

Pil değiştirmek için 1 adet anahtar

Sensor montajı için kelepçe, lastik ve bant

Kullanım klavuzu;
lrm_export_20171219_0103431.jpg

BC 23.16 STS ufak olmasına rağmen içerisinde bir çok özellik barındırıyor. Toplamda üstünde beş adet tuş var bunların ilki cihazın üst kısmında bulunan menü tuşu bütün ayarları bu tuş ile yapabiliyorsunuz.
Ayrıcaca SİGMA LİNK uygulaması ile NFC desteği sayesinde tuşlara gerek kalmadan bütün ayarları cep telefonunuz üzerinden kolay ve pratik bir şekilde yapıp, NFC ile tekrar cihaza aktarabiliyorsunuz. Bir diğer tuş ise hemen ekranın altında bulunan LAP tuşu burada ise yaptığınız tur verilerinizi görebiliyorsunuz. Cihazın en alt tarafında ise üç adet tuş daha bulunuyor sol taraftaki tuş İrtifa menüsünü açıyor burada irtifanız ile alakalı bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Ortadaki tuş ise HR menüsünü açıyor. HR verileriniz ile alakalı tüm bilgilerde bu menüde sağ taraftaki tuş ile bisiklet fonksiyon tuşu burada yaptığınız bütün tur verilerini hava sıcaklığını kadans verilerilerinizi hız verilerilerinizi görebilirsiniz. Ayrıca sağ taraftaki tuş ile ( Hayalet yarış ) moduna da ulaşabiliyorsunuz.

imag0506.jpg
Hayalet yarış modu, daha önceden yapmış olduğunuz bir turu SİGMA LİNK uygulaması üzerinden kendinize rakip olarak dönüştürüp ona karşı yarışabiliyorsunuz.

screenshot_20171210-161832.jpg
STRAVA desteği cihaz içerisinde yok. NFC desteği sayesinde SİGMA LİNK uygulaması üzerinden kolayca paylaşım yapabiliyorsunuz. Ama GPRS desteği olmadığı için harita yüklenmiyor.

lrm_export_20171216_154012_20171219163718098.jpg
Yeni nesil STS hız ve kadans sensörleri 90cm kadar kayıpsız ve kopma olmadan veri aktarımı yapabiliyor.
lrm_export_20171216_1720351.jpg

Kadans sensörünün mıknatısı pedal vidasının içine sıkıca oturuyor. Ayrıca farklı vidalar için 6mm ve 8mm olmak üzere iki farklı aparat mevcut.
lrm_export_20171217_0013502.jpg

Nabız bandının yumuşak bir dokusu var. Ve hiç rahatsızlık vermiyor sensörü ise işini gerektiği gibi yapıyor.
lrm_export_20171217_0012321.jpg

Daha önceden incelemesini yaptığımız, ROX 5.0 ile birçok aynı özelliğe sahip olan BC 23.16 STS Kullandığım süre boyunca her yönü ile bütün ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşıladı.

Ülkemizde distribütörlüğü Aslı bisikletin yaptığı SİGMA BC 23.16 STS yi Yurt dışından 100€ ya almak mümkün.

Artıları
* NFC desteği sayesinde hiç bir bağlantı aparatı olmadan kolayca SİGMA LİNK ile paylaşım yapması,

* IPX8 Sertifikası sayesinde kötü hava koşullarına dayanıklı.

* Hız sensörünün üzerinde ki düğme sayesinde, önceden ayarladığınız ikinci bisikletinize kolayca geçiş.

Eksileri

*Rox 5.0 de olduğu gibi gidon aparatı ile uyumlu değil sadece kutu içinden çıkan uyumlu.

* Uzun süre beklediği için gelen pillerin bitmiş olması.

* Kadans sensörünün yedek bir mıknatısı yok.

Kaynak: (link)

Scudo
@Fatih.acar Güzel bir inceleme,eline sağlık.
Bekliyorduk incelemeni;beklediğimize değdi.

@hydrocon Çok teşekkür ederim

@eren konu Teşekkürler evet başarılı bir ürün her ihtiyacı karşılıyor

@hamlet2006 Evet bekleniyordu biraz geç oldu ama kullanıcı deneyimi önemli bu tür ürünlerde bu sebeple kullanıp öyle paylaşmak istedim

Güzel incelemeymiş teşekkürler paylaşım için... Türkcell den Garmin edge 510 almayı düşünüyordum, fakat bu ürünü beğendim şahsen, Nabız kadans sensörünü içinde bulundurduğu için... Acaba 2 si ni kıyaslama yapsak çok fark olurmu?

Benim gibi acemi veya ilk defa kullanacak olanlar için, bu ürünün montaj videosu..

@Fatih.acar
Garminler gibi gidonun önünde harici olarak durmayacak.Gidon aparatına uymadığı için extra ücret karşılığında da satılmıyor.Doğru anlıyorum değil mi?
Bir de yurtdışından mı aldın?Link atabilirsen sevinirim.

@mert8753 814₺ Türkiye fiyatı ben yurt dışından aldığım için 100€ ya aldim yani Türkiye fiyatından daha ucuza :harika:

@hamlet2006 Aynen doğru anlamışsınız sadece kutu içindeki ile uyumlu.
Aldığım site bu ama bir tanıdık vasıtasıyla ile aldım Türkiye'ye gelirken yanında getirdi
(link)

sigma yı marka olarak çok beğensem de mıknatıslı sensör yapısı nedeni ile çok itici buluyorum. Bana göre sensörler bisiklete monte edilince sivilce gibi duruyor :)
Yada ben çok kılım :koptum:

@Adrenalin26 Merhaba garmin gibi içinde GPRS yok maalesef ve ikiside aynı segmentte değil ne yazık ki ama benim şahsi fikrim garmin yerine ben bunu almayı tercih ettim çünkü hem uygun fiyatı ile hemde her ihtiyacını eksiksiz karşılıyor son karar size kalıyor ;)

Ben de son günler i20,i10,bryton vs derken kafayı yemiş durumdayım ... :uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@historiyst
Bende sen gibi çok fazla araştırdım,çökmüştü seviye modellere geçmedikçe,diğer f/p modeller arasında pek fazla fark yok gibi, böyle olunca tek seçenek kalıyor incelemeleri ve kullanıcı yorumlarına bakıp birisini seçmek

@Fatih.acar Yeni nesil sensörlerin anlık veri aktarımı olarak rox 5.0 deki sensörlerden bir farkı var mı acaba?

@morawak Bu konu hakkında net birşey söyleyemem çünkü ikisinin karşılaştırmasını yapmadım ama kağıt üzerinde yeni sensörlerin daha verimli olduğu yazıyor ne kadar doğru anca karşılaştırma yaparak belli olur

• Beğen
@Fatih.acar Teşekkür ederim. Ben açıkçası rox 5.0 konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadım. Kadans ve hız sensörleri 3-4 saniye kadar geriden bilgi gönderiyor. Ayrıca yine bir sigma ürünü olan buster 200 ışık kullanmama rağmen ışık açıkken rox 5.0 tamamen devre dışı kalıyor.

@morawak Tamamen nasıl devre dışı kalıyor anlamadım ?

• Beğen
Geri