Scudo Sports

sizce Street yapmak için kilo önemlimidir?

@ujur
Rock Walk 180+180 gibi değilmi. Şahinöz ün anlattığı ön tekerlek üstüne bi kere 180.

Scudo
Ben ön üstündeki 180'den bahsediyorum. Arka ile birşey yapmak mümkün değil bu bisikletle çünkü amortisör en sert haliyle bile çok yumuşak ve berbat, 19kg olmasından çok olayı bozan şey bu. Doğal olarak şu anda arka üzerinde 180 yapmayı bilmiyorum zaten..

Ve bir yerden atlarken yapılan ile düzdekinin etkisi farklı çünkü birinde arka teker yere vurur vurmaz zıplatıp dönüyorsun, diğerinde ise ön üstünde yaptığın 180'den kalan enerjiyi bozmayarak kendini aşağı bırakıyorsun. Yani şu aşamada arka üzerinde 180 yapamasam da 1 saat içerisinde rock walk yapmam mümkün, tabi ki 1 saat düşe düşe :)

Şahin arka daki yay iin çözüm var..

Bazı bisikletçilerde senin kinin tarzında sert yaylar mevcut..
Benim bianchide de öyle yapmıştım ben üzerinde 650 n/m lik yay vardı ben onu 1000 n/mlik biraz daha uzun bir yayla değiştirdim ve sertliği tam istediğim düzeye gelmişti..
Avatarından anladığım kadarıyla bende baya zayıfsız bu yüzden 1000lük baya sert olabilir tabi bu seni rahatsızda etmeyebilir:) Bu çözümü denemelisin..

Bu arada benim eski bianchim (dragon) 18 kg civarıydı ve ben yaklaşık 04-45 cm bunny hop yapabiliyordum..hatta abubaca bile yapıyordm :) Bisikletin ağırlığı mutlaka çok önemli ama senin ağırlığın(kas kütlen) de çok önemli...

Dragon yazlıkta var biliyorum, onla hiç denemedim açıkçası, ağırlık önemli değil biliyorum, ağırlık değil ama ağırlık merkezi ve kadro açıları önemli orası kesin. Yani neden bilmiyorum ama son gücümle kendimi geri çekip zıplasam da olmuyor bunla fazla bunny, olsa olsa max 20-25cm oluyor o da bisikleti zıplamadan önce fazla dikemediğim için, çünkü tam kendimi geri verdiğimde amortisör eziliyor ve gücün yarısı boşa gidiyor. Bu bisiklet sahilde memocan'a verdim kendisi bankların üzerinden bunny ile geçebilen birisi, o da yapamadı git bisiklet değiş gel dedi :) Amortisör sert olsa bir yere kadar daha olur, ama yine de normal kadro gibi olmaz..

Dediğin sert amortisörü ne kadara aldın mesela? Eğer uygunsa alırım ama pahalıysa hiç harcama yapmayayım buna..

o kadrodaki amotrisöre yay alıcağına o kadroyu değiştirmeni tavsiye ederim. herhangi bir bisikletçiye o kadroyu 25 ytl gibi bi fiyata satıp eğer zayıftan 60kg yi geçmiyorsan xc kadrosu alabilirsin eğer geçiyorsanda xc kadrosu al kır sonrada street kadrosu alırsın. çift amortisorlu bisikletle yapılcak şeyler değil o saydıkların ayrıca çift amortisörlü bisikletle bende giderken 150derece civarı iki tekeri de yerden kaldırıp dönebiliyordum gerçi çok ses çıkıyodu ama bi türlü geri geri gelemiyordum ama votageyle istediğimi rahatça yapabiliyorum ve ses felanda çıkmıyo:D kadroyu değiştirmeni öneririm. eğer pahalı gelirse normal bi demir xc görünümlü kadro alabilirsin. sonuçta demir bişey olmaz o kadrolara kıran pek fazla yok çünkü 3-4kg:D

@Sahinoz

O yaylar 5-10 ytl falan çoğu bisikletçide bulabilirsin sadece üstündeki sertlik değerine dikkat etmen gerekiyor...

Ama eğer kadroyu değiştirme imkanın varsa tabi ki direk kadroyu hatta komple bisikletini değişir..

Yakında zaten sağlam bi bisiklet alıyorum merak etmeyin ;) Bunu da azcık adam edeyim dedim ama gerek de yok sanırım bilmiyorum bakıcam..

Benim hem adam gibi bisiklete bindiğim yok hem de binebileceğim adam gibi bisiklet yoktu o yüzden yapabildiklerim kısıtlı şu an için :) Sınav ödev sınav ödev şeklinde kafayı yemekle meşgul oluyorum genelde. Bi Pazar kalıyor onda da arada motocross'a gidiyorum arada bisiklet sürüyorum, hava kötüyse de boş boş oturuyorum, yeni bisikleti alınca gaza gelip bol bol çalışır kaparım bişeyler..

şahin ya sen beni msn de susturmu vayy behh ...

Edit Alican:Sakin olalım...Kimse street yaparak doğmadı, kimsenin altında ilk binişinden itibaren 2bin €'luk bisiklette yoktu...Atışma değil paylaşma alanındayız...Kolay gelsin;)

@qweasdzxc
pardon. ne demek istiyorsun cümlede? ben çözemedim de!!! lütfen türkçemizi doğru kullanılım:eek:

• Beğen
Tepkiler: Sahinoz
@cakhiy

Ben de birşey anlamadım :)

Ama qweasdzxc, amacım kesinlikle ortamı germek değil onu belirtmek isterim. Ben insanlara palavracı gözüyle yaklaşma diyorum, geçen sefer de bana bisikletim Bianchi diye amele muamelesi yapmıştın sonra nasıl haksız çıktığını gördün, ama ders almıyorsun hatalarından..

arkadaşlar bence her hareket doğaçlamadır ;)her hareketi bilim adamları bulup buyrun kullanın demedi bi çok hareket sürüş tarzı vs deneme yoluyla hayal gücüyle çıktı;)

boş muhabbetsiniz siz gidin spora vücüt yağ oranınızı düşürün yüzde15 dert etmeyin gerisini spor yapın biraz sence hareketleri yapabiliyosan sorun yokx

arkadaşlar kilo bi yere kadar önemli değil bazı hareketler için fizik güç ister ;)

ağır olan kişi bisikleti çok daha kolay kontrol eder. hafif kişi kas yapar. ağır kişi kas yaptımı bisikleti çok daha kolay kullanır. hafif kişi bisikleti ağır kişi ye göre daha zor yöneticeği için bazı hareketleri yavaştır. ama havadaki hareketleri ağır kişi ye göre daha kolaydır. çünkü havada bisikleti taşımaz ve hafif olduğu için daha kıvrak hareket eder. fizikten kastımızda ağırlık meselesi.

ujur ne alaka abi kas yağ oranı iyi olsun orn yuzde 14-5 yağ on numara olur

Geri