Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sj4000 Aksiyon kamerası

@SerkanH gyro özelliklisi olanında titreşim alma özelliği mevcut

@Bugraacik inan tr. Deki sitelere güvenmiyorum. İzmir de orjinal sj4000 diye satılan ürünler var. Uygulaması sj4000 kendi uygulamasımı diye sorduğumda başka uygulamadan bahsediyorlar.

@Ozan Yiğit Tabaş vidyo kaydında özellikle ilk aldığımda ışık farkını denedim. İç mekandan güneşe, güneşten iç mekana dönüş yaptım, iphone un kamerasından çok daha hızlı ıiık ayarı yaptı, ben başka aksiyon kamera kullanmadığım için aksiyon kamera ile kıyas yapamıyorum.

Genel olarak daha önceki mesajımda söylediğim gibi beklentimin çok çok üzerindeydi. Su altı çekim ekledim bir tane.

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    108,2 KB · Okunma: 28
Scudo
Arkadaşlar ben de almak istiyorum da xiomi yi mi yoksa sjcam mi kararsız kaldım. sjcam daha ucuz sanırım.

@Hakkı Derik sj hem daha ucuz hem de kutusunda su geçirmez kabı vs. ile beraber geliyor. Xiaomi'de bu kapları ve aparatları ayrı temin edince rahat 100 liralık masraf daha çıkıyor. Ama video kalitesi olarak Xiaomi ile anca Sj5000+ falan kıyaslanabilir. ;)

• Beğen
Tepkiler: Hakkı Derik
@Hakkı Derik

Sjcam daha ucuz ve kutu icerigi daha fazla. Görüntü kalitesi olarak xiaomi ile dağlar kadar fark yok bence. Xiaomi alırsan bir de aparatları için para vermen gerekecek. Sjcam yeni aldim henüz denemedim ama lcd ekrandan bile hoş bi görüntüsü var.

Yeni aldım sjcam 4000 wifi. Sualtı ve Yoldaki çekimler (link). com da inceleyebilirsiniz.

bendede sj 4000 var

-ses kalitesi çok berbat
-gece çekimi çok kötü
-renk kalitesi kötü
+ucuz fiyatına ragmen gündüz çekimi tatminkar derecede iyi
+yüksek fps

birde arkadaşlar şunu söyliyim. piyasada bu kameraya rakip olsun diye çıkarılmış kameralar var. ben araştırmalarım sonucu o kameraların fps yani akış hızının kötü olduğunu farkettim. onları alırken dikkat edin. yani kamera ile yüksek hızlarda gider görüntünün akış hızına bakın donma falan varmı buna özellikle dikkat edin.yoksa paranız boşa gider. videoyu izlerken zevk alamassınız. sj4000 bu konuda kendini kanıtlamış bi kamera

Merhabalar Sj4000 Db power Modelini uygun fiyata buldum ikinci el ve almak istiyorum ama Bu dbpower olayını anlamadım normalden farkı ne ayrı bir modelimi çeşidimi nedir?

Son olarak ben ekleme yapayım. SJ4000 de titreşim ayarı gibi bir menü yok. Kask üzeride takılı olduğu zaman görüntü çok fazla sallanıyor. Gopro da bu kadar olmuyor. :(

Göğüs çekimi nasıl ? Deneme şansın oldu mu ? Ben de kaskta kullanıyorum ve fazlaca titriyor. Harici yazılımla görüntü sabitleme yapıyorum ama optik imaj sabitlemesi gibi olmuyor tabi...
Sizce bir aksiyon kamerası göğüste mi yoksa kaskta mı daha güzel görüntü performansı sunar ? (Titreme ve yol açısı anlamında) Yorumlarınıza göre göğüs bandı alacağım da, şimdilik kaskta acayip titriyor. Daha önce gidonda denemiştim, o ise fecaattı titreme anlamında...(SJCAM 4000 Wifi modeli kullanıyorum, gyro yok maalesef :( )

Son düzenleme:
@Cotyoran52 Titreşimli aksiyonlu çekimler için gyro/eis özelliği olmayan kameralar istediğiniz sonucu vermezler . Çünkü yapılış amaçları o değil aslında , daha çok su altı v.b. çekimler için kullanılabilir. Ucuz alternatif akaso v50x , Xiaomi YI+ 2k bakabilirsiniz.

Selam herkese, ufak bir sorum olacak yardimci olursaniz cok sevinirim. 1 eken h9r 1 sj4k kameram var birisi kaskimda digeri gidona monte genelde ciktigimda kayit aliyorum gezilerimi fakat titresim ve sarsinti kismina bir turlu dogru cozumu bulamadim sirf gyro icin de 2-3k odemeyi go pro ya yapmak istemiyorum bu sebeple gezi kayitlarim da kameralarimin titresimini azaltmak adina en iyi nereye konumlandirmaliyim onerileriniz varsa benim icin cok kiymetli olacaktir simdiden tesekkur ederim...

Salcano mtb kullanicisiyim bu arada onerilerinize yardimci olabilir diye dusundum bisiklet tarzini belirtmek!20210210_154321380_iOS.jpgIMG_20211105_191211.jpg20210210_154321380_iOS.jpg

Selam herkese, ufak bir sorum olacak yardimci olursaniz cok sevinirim. 1 eken h9r 1 sj4k kameram var birisi kaskimda digeri gidona monte genelde ciktigimda kayit aliyorum gezilerimi fakat titresim ve sarsinti kismina bir turlu dogru cozumu bulamadim sirf gyro icin de 2-3k odemeyi go pro ya yapmak istemiyorum bu sebeple gezi kayitlarim da kameralarimin titresimini azaltmak adina en iyi nereye konumlandirmaliyim onerileriniz varsa benim icin cok kiymetli olacaktir simdiden tesekkur ederim...

Salcano mtb kullanicisiyim bu arada onerilerinize yardimci olabilir diye dusundum bisiklet tarzini belirtmek!277857 dosyayı görüntüle277856 dosyayı görüntüle277857 dosyayı görüntüle
Hocam göğüs bandı kullanabilirsiniz, titreşim en az seviyede olacaktır veya gimbal alıp gidona sabitleyebilirsiniz

Hocam göğüs bandı kullanabilirsiniz, titreşim en az seviyede olacaktır veya gimbal alıp gidona sabitleyebilirsiniz

Oncelikle ilgilendiginiz icin cok tesekkur ederim,

Gogus aparati ve gimball cok mantikli cok ta haklisiniz gimball icin kullanip memnun kaldiginiz veya onerebileceginiz bir model var midir?

Bende SJ 4000 var, çekimlerde titreşim sarsıntı vardı, kabın içine kamera ile arasına evde kösele parça vardı, koydum ( lastikte olur, ) titreşim, sarsıntı kesildi, ben kaska takıyorum, bi denemekteIMG_20211202_163753_7.jpgIMG_20211202_163753_7.jpgIMG_20211202_163946_3.jpgIMG_20211202_163820_9.jpg fayda var,

Salcano mtb kullanicisiyim bu arada onerilerinize yardimci olabilir diye dusundum bisiklet tarzini belirtmek!277857 dosyayı görüntüle277856 dosyayı görüntüle277857 dosyayı görüntüle
Kardeşim bende senin kameranın muadili sayılabilecek Sj4000 vardı. Sattım kurtuldum. 2 bin tl ver Sj8 Pro al, gyrosu da var on numara beş yıldız, gerçekten eziyete değmiyormuş. Aldığım güne, verdiğim paraya şükürler olsun Sj8 Pro'ya... GoPro yoksa SJ8 Pro aynı tadı veriyor.. Bu arada kamerayı gidona asla takma tavsiyem. Gidon müthiş titreşimlidir ve makineye ileri zamanda zarar verebilir o titreşim. Göğüs bandı daima tercihim...

Tam 1 yıl önce go pro 5 hero session almıştım. Almadan önce bu özelliği araştırıp o kadar para vereceğiz bir de titreşim ile uğraşmayalım demiştim. Bu model öncesinde titreşim hep sorun bu modle itibari ile sorun olmaktan çıkıyor. Tabi ki gönül isterdi ki go pro 8 falan alalım hatta sıfır alalım ama malesef ₺ bu kadar değersizken ağır bir bütçe ayırmak gerektiğinden 2. El aldım. Bir motorcu arkadaş satıyordu malum sitede oradan.
O zaman bana maliyeti 900₺ idi sanıyorum bugun 1.5k- 2k arasına bulunabilir.

Kullanım olarak gidona taktım önce herşeye rağmen sıradan göğüs bandı ile kullandığımda çok daha iyi bir görüş açısı ve konforlu bir görüntü elde ettim. Ses kaydı da gayet iyi. Su geçirmez de olduğu için housing gibilave gereçler de ihtiyaç olmadı. Hatta aynı cihaz ile yazın su altı çekimleri yaptım bana mısın demedi.

Go pro 5 hero session için 2.el alımda yaşanacak tek sorun pil. Malesef pili dahili ve diğer modeller gibi yedek pil ile gezmek mümkün değil. Dahili pili 1 saat kadar idare ediyordu fakat yetmediği için iyi bir taşınabilir şarj aleti aldım. Uzun binişlerde onu bağlı tutarak pil sorununu direkt ortadan kaldırıyorum. Kayıt kapasitesi 4 saat boyunca pil bitmesi imkansız oluyor.

Bir bakın derim.

Geri