Scudo Sports

sokak sürüşü için maxxis mimo larsen?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
13
forumumuzun yeni bölümü bütün herkese hayırlı olsun öncelikle.
ben sokak tarzı sürüyrum ve adapazarında çok uygun fiyata,az kullanılmış bu lastikleri buldum,diş yapıları da bana fena değil gibi gözüktü ama yine de size danışmak istedim.xc lastiği ve 2.00 genişliği,ama tabanı biraz daha yayvan duruyo.işte lastik;
http://img261.imageshack.us/img261/1730/larsen20mimokn7.jpg
Shot at 2007-07-09
http://img261.imageshack.us/img261/6730/larsenmimogr7.jpg
Shot at 2007-07-09

Scudo
Lastigi bilmiyorum fakat ben 2.1 schwalbe jimmy lastiklerim omrunu tamamladiktan sonra 2.35 kalinliginda CST marka lastige gecen biri olarak kalin lastigin ne kadar onemli bir sey oldugunu kavradim.

Ustelik eski lastiklerim(schwalbe jimmy) suanki lastiklerime gore daha iyi bir markaya sahipti.

2.0 bence yetersiz. Yaklasik 2ay lastik bulamadigim icin arkaya 1.95 lastik takmistim ne street olarak ne de arazide hicbir sekilde randiman alamadim...

Ama sen dersen ki ben 2.0la rahat ederim, saygi duyarim fikrine :)

Fakat beni oldursen de bidaha 2.0 lastik takmam :) ;)

evet maxxis lerde yaklaşık jimmy lerle aynı kalınlıkta ama burada bulabileceğim en iyisi bu.şuan kullandıklarım da 2.00 olduğundan bi sorun yaşamam kalınlık açısından heralde ama keşke daha kalın bulabilme imkanım olsa:(

Maxxis Mimo Larsen...

Maxxis'in ''Signature Serie''sine(İmza serisi) hitaben ürettiği, AR-GE sırasında ünlü isimlerle çalışılıp, üretim esnasında da ''geliştirmede yardımı dokunan bu kişilerin isminin verildiği'' bir lastik...

XC bazlıdır...Dolayısıyla yapısı hafifliği gerektirir..Diş yapısı uygun gibi gözüksede, oldukça kolay Snake bite(Yılan ısırığı diye tabir edilen patlak türü) olabilecek yapıdadır...(Street sürüş için konuşuyorum)

Dolayısıyla...Herhangi bir şekilde CST yada Tioga gibi bir firmaya yönelmek daha mantıklı...Lastikleri 1 ila 1,3 kg arası olup oldukça sağlam oluyorlar:)

Lastikleri dün akşam taktık ve biraz pişman oldum,lastikler tutuş vs olarak çok iyi ama kalınlığı sokak sürüşü için yeterli değil,bi önceki lastiklerime göre biraz daha ince kalıyomuş.bunnyhop gibi hareketlerde yere iniş çok daha sert oluyo,bileklere daha sert yük biniyo,hiç rahat değil yani,wheelie gibi bi harekette bile denge daha zorlaşıyo:(
yani Tuğberk abi gibi kalınlığın önemini bende kavradım:(,2.20 altı lastikleri bu tarz kullanımlar için tercih etmeyin.ben bi süre bunlarla idare edip cst bulmaya çalışıcam.

Suanki lastiklerin omurlerini tamamladiktan sonra CST 2.35 bulabilirsen cok rahatlarsin. Ustelik cifti 30lira civarinda.

2ay zorunluluktan arka lastik olarak 1.95cst kullanmistim. Yasadigin hayal kirikliligini iyi anliyorum. Tek tavsiyem Mimo Larsen'i kullanirken lastik havalarini mumkun oldugunca fazla tut.

Ben 1.95lastikle kaldirimdan kaldirima bunny cekerken arka tekeri kaldirim kenarina vurup jant yanaklarini paramparca etmistim. (alex ace 18 idi modeli rahmetlinin :D ). Tabi jant ve lastik bu is icin uygun degildi. Fakat daha kalin bir lastik olsaydi hasar azalabilirdi belki de.

Felaket habercisi gibi yazdiysam kusura bakma fakat lastikler bizim yerle tek baglantimiz oldugundan secimine ve kullanimina cok dikkat etmek gerekiyor bunu vurgulamak istedim :)

Ah keşke önceden görseydim mesajını.Larsen Mimo'lar Alican'ın da dediği gibi Xc amaçlı üretilmişlerdir, nispeten hafiflerdir ve en büyük dezavantajları çok kolay patlarlar.
Bu modelin adece eXception adlı özel seri üretim olanları daha sağlamdır ve hafiftir.(2.0" - 480gr)
2.0" Sokak sürüşü için ince kalıyor, daha geniş en az 2.25" ten başlanması tavsiye ediliyor bütün pro'ların forumlarında.
Bindiğin kategorinin tam tersi bir lastik almışsın maalesef.

:( ===şu an ki düşüncelerimi ifade eden smile.

neyse artık,en azından tecrübe oldu,neyse ki lastikleri çok ucuza aldım(çifti 15ytl) kısa zamanda bitirip cst falan alıcam heralde.diğer akrobasiyle uğraşan arkadaşlara da örnek olsun,lastik kalınlığına önemli:rolleyes:

daha ikinci günde sneak bite'tan patlattım lastiği,lastik havası biraz azdı ve sağa doğru arka teker üzerinde zıplarken lastik hafif janttan çıktı(öyle hissettim)ve bi 15 dakika sonra patladığını anladım:(,haftaya istanbuldan cst 2.30 bakıcam,haftaya kadar da tuğberk abinin dediği gibi full hava kullanıcam;(

bu lastik benim bisikletimde mevcut dakarımı aldığımda üzerindeydi zaten lastikten çok memnunum kolay kolay kaymıyo(hatta denemek için bazen bisikletimi bayaa yatırarak giriyorum virajlara) ıslak zeminde çok başarılı olduğunu söleyemem 2 yıldır kullanıyorum ve sadece 1 kere patladı

Adapazarı' nda kaliteli bisikletçi var mı? Lastikleri aldığın yerde başka kelepir malzemeler var mı?

adapazarında bulabileceğin en iyi yer.hem malzeme çeşidi olarak hem de usta olarak.Xc yarışcısı olan Turan Balcının dükkanından aldım.istersen msnden ekle tarif edebilirim.
burnout_54@hotmail.com

dostum bn memo eyer topra girmicem diosan 3.7 alman lazım fln :D
nese şakayı bırakalımda abi sadece street diosan yılan ısırığı olmaması kanısından wazgeç abi bnm taptıım 3 tane lastikwardı bu arada geniş lastik takıntınızı da bırakın artık
çok gereksiz bir o kdr da yoruyo bn yerinde olsam elime geçen ilk fırsatta (kenda k-rod),(maxxxxxxisisisisisi haaa holly roller), weya bi markanın wardı ya maxis in yada k- rod ın super moto modeli aga nsese bu kdr yeter bi türlü konuşmaya son weremiom ok hade kib bby
:cool:

memocan sağol:),ya maxxis mimolarsen aldım bi süre kullandım am yılan ısırığı çok yaktı başımı,abubaca yapmaya korkuyodum resmenç
sonra da cst 2.35 aldım,kullanıyorum,memnnum ama bisikleti çok ağırlaştırdı.idare ediyorum ama,dişler eskir eskimez değiştiricem.ama senin dediğin lastikleri nerden bulucam ki,yurtdışından getirme haricinde,var mı satan kişi,satılan yer?

maxxis mimo larsen yumuşak lastiktir ve asfaltta yol tutuşu çok iyidir. dakarımın üstünde vardı 1 yıl kullandım ve lastikelr bitti:) şimdi voltage aldım üstündede larsen e benziyen bi lastik var ama biraz daha sert 2.10 benim işimi çok rahat görüyo ama 1 ay kullanmama rağmen lastiğin yarısı bitti ve yağmur ilk yağdığı zaman gidonu çevi,rmesen bile hızlıysan lastik çok rahat kayıyor:) cst benim bildiğim sert bi lastiktir tutuşu fazla iyi değil ve sokak sürüşünde tutuş önemlidir. abubaca gibi hareketlerde tutuş önemlidir.

Geri