Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sol Ayna Kol Somununun Devamlı Gevşemesi ve Salcano NC 450

oscak41

Rider
Tepki
428
İsim
Osman Çakmak
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar 2 adet sorum olacak:

1. Zamanında Trendbike Vento 27.5 Jant bisiklet aldım ve şu an sol aynakolun somunu gevşemektedir, aynakol değiştirdim yine problem devam etmektedir buna kalıcı bir çözüm nasıl bulabilirim?
Gebze civarında bilenler varsa oto tamircilerinde sıktırabilir miyim (Havalı sıkma aleti)

2. Başlıkta belirttiğim marka/modele ait hidrolik disk bisiklete yol lastiği ince teker takabilir miyiz yoksa yol bisikleti almak mı daha mantıklı?

Scudo
Komşu yanlışım olabilir ama bu durumda aynakolun değişmesi gerekiyor. Vida yatakları gevşeyince mili değişmek gerektiği için bisikleti aldığınız yerle görüşmelisiniz.

Eğer vidalar çabuk gevşiyor ise bunu halletmenin en kolay yöntemi bir adet vida / somon yapıştırıcı sıvı alıp vidanın belli kısımlarına bu sıvıdan sürüp montajını gerçekleştirmektir. Benim arka park ayağı sürekli gevşiyordu bu dediğim olayı yaptıktan sonra bir daha asla gevşemedi.

Şefim izle
(link)

Eğer vidalar çabuk gevşiyor ise bunu halletmenin en kolay yöntemi bir adet vida / somon yapıştırıcı sıvı alıp vidanın belli kısımlarına bu sıvıdan sürüp montajını gerçekleştirmektir. Benim arka park ayağı sürekli gevşiyordu bu dediğim olayı yaptıktan sonra bir daha asla gevşemedi.
Çabuk gevşemiyor ama genellikle 3. nolu dişli ve arka 3-4. vitesten itibaren kullanıyorum. 2-3 kez sürdükten sonra senin dediğin jeli yapıyorum üstüne beyaz bant atıyorum ve yine çözülmeye başlıyor.

sanayi tipi yerlerde sıktırsam olmaz mı daha sağlam sıkıyor ?

Şefim izle
(link)
Teşekkür ettim.

Geri