Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Son Aşama Focus Mares AX 2.0 Disc 2015

Emrah B.

Üye
Tepki
127
Bisiklet
Focus
Merhaba dostlar 3 aydır elimdeki 2 yol, 1 tur bisikletinden kurtulup tek bisiklete inmeye çalışıyordum. Tabi bu durum beni cyclocross'lara yöneltti. Pek bilgim olmadığından gerek sizden gerek çevremden ve satıcılardan bilgi almaya çalıştım. Şu an satın almanın son aşamasındayım. Yine en son size danışmak istedim. Bisiklet özellikleri şunlar:

ÖZELLİKLER
Kadro:Race Cross V2 Disc, Alloy Triple Butted
Maşa:Mares CX P2T 10 Carbon T4 Disc
Fren bacakları:TRP-HY-RD
Fren Kolları:Shimano 105
Arka Vites:Shimano 105 22
Ön Vites:Shimano 105 22
Vites Kolları:Shimano 105 22
Aynakol:FSA Gossamer
Dişli Oranı:front: 44/36 rear: 11-28
Gidon:Concept EX
Gidon Boğazı:Concept EX
Sele:Concept EX
Sele Borusu:Concept EX NEW
Jantlar:Concept Disc
Lastikler:Schwalbe Rocket Ron Evo Focus Edition
Toplam Ağırlık:9.80 kg

Çift suluk yeri ve bagaj yeri mecvut. Kablolu hidrolik fren sistemi var. Peşin alacağım ve 4000 TL'ye alabileceğim bir satıcı buldum.

Amacım izinde olmadığım zamanlar günlük sürüş ve haftasonları performans. İzinde olduğumda da her sene yaptığım gibi 10 günlük turlar. Bana bu iki faaliyet içinde uygun gibi geldi. Sizin bu bisiklet hakkında olumlu-olumsuz görüşleriniz nelerdir? Sevgiler.

Scudo
Cyclocross lobisinin sonradan görme üyesi olarak ben buna :ssrtcbya: derim.

Lakin aklıma takılan tek konu disk frene gerçekten ihtiyacınız olup olmadığı. Hani benim cyco'da disk var ama cantilever fren ile biraz daha hafifler belki diye düşünüyorum.

Bir de Cube Cross Race'i sorduğumda Erdoğanlar 3400 demişti pazarlık yapılmadan, tabi şimdi döviz uçtu fiyatlar ne oldu bilinmez. Acaba onu tekrar sorsanız, sonradan acaba dememek için daha iyi olabilir mi?

@Sadettin Z. İlk Cube'a baktım ve peşinde 3250'ye bırakacak Erdoğanlar. (Çok alışverişim oldu) Ancak Cube'da çift suluk ve bagaj demiri olup olmadığını bir türlü kesinleştiremediğimden ve yol bisikletimin de Focus olmasından dolayı Focus'tan yana oldum.

Kendi cyclocross bisikletimde de 105 5800 2x11 set var. Frenlerim de TRP çift piston mekanik disk. Bu bisikleti toplamam vesile olan abimde de 2 adet cyclocross var. Birinde ultegra di2 set ve shimano hidrolik frenler mevcut, diğer bisikletinde ise Duraace mekanik vites seti ve TRP tel cekmeli hidrolik fren var.

Uzun uzadiya yazmamin sebebi, çeşitli vites ve fren kombinasyonlarina sahip cyclocross bisikletleri kullanma ve kıyaslama yapma imkanım oldugunu belirtmek.

Kendi bisikletimdeki 105 5800 set çok konforlu ve performanslı. TRP mekanik disk frenler ise hidrolik gibi çift tarafli bastigindan şu anda çok memnunum. Ama ince ayarını yapana kadar çok uğraştım.

Hidrolik yol freni ve ultegra di2 sistem ise mükemmel. Vites zaten harika, fren ise tam olarak yol bisikletine uygun. Mtb gibi tepetaklak etmiyor ve frenleme gücü çok iyi.

Son topladigimiz fuji karbon kadrolu, duraace mekanik vites setli ve TRP telli hidrolik frenli bisiklet toplam 7.63 kg, Reynolds karbon jantlar ile. Maalesef diğer frenler ile karsilastirinca, Trp nin bu modeli hayal kırıklığı oldu. Hidrolik gibi güven vermiyor. Mekanik kadar bile performans alamadik henüz, belki çok yeni oldugundandir. Yurtdışı yorumlari uzun süre inceledik ve aldik bu frenleri. Ama dedigim gibi cok da memnun değiliz.

Hem size, hem de cx düşünen diğer arkadaslara faydasi olabilecegi düşüncesiyle, kullandigim fren-vites setlerini degerlendirmeye calistim. Umarim bisiklet seciminde size faydasi olur.

İyi günler

@Emrah B.

@Emrah B., tam 4.0'a karar veriyorum,. Tiagra yeter de artar bana diye düşünüyorum. Derken 2.0 giriyor aklıma. Aldınız mı bisikleti? Maşada çamurluk deliği var mı 2.0'ların?

@apeironur Hocam 2 bisikletimi sattım elimde bir de Focus Culebro 4.0 var, onu da satınca parayı denkleştirmiş olacağım. Alınca haber ederim.

• Beğen
Tepkiler: apeironur
Geri