Puppet
Üye
- Tepki
- 8
- İsim
- Mustafa Berke Yıldız
- Bisiklet
- Bianchi
Bisiklete 10 yaşından beri binmeyen olarak 3 ay öncesi yeni bir bisiklet aldım. Hatırlayanlar olacaktır diye düşünüyorum. Ya da umuyorum. 0 bir Bianchi Speed 3000 bisiklet aldım. Ekipman eksikliklerimi gidermeye, bisikletin sorunlarını halletmeye çalışıyorum. LYS'ye hazırlandığım bir dönem içerisinde olduğumdan dolayı çok detaylı bir bilgi sahibi olamadım bisikletle ilgili. Sanırım 3 ayda öğrendiğim tek şey bisiklette iki elimi bırakmak ve bisiklet temizliği. Fazla uzatmadan sorunlara dalayım. İlk olarak bisiklet hızlandığında ya da hızlanmaya başladığında gidonun akıl almaz yükseklikte çıkartığı gıcırtılı ses. Bisiklet durmadan ötüyor ve buna son vermesi için durmak zorunda kalıyorum. Ortalama bir haftadır bu problemle yaşıyorum ne yazık ki. Bunu okurken "E bisikletçiye götür abiciğim. Bunu da biz mi söyleyelim?" diyenler olacaktır. Bu konuda da bir problemim var ve bundan da en sonda bahsedeceğim. İkinci sorun ise arka fren ya da arka fren telinin çıkartığı çıkırtılı ses. En azından ben oradan geldiğini düşünüyorum çünkü arka freni sıktığımda böyle bir sesi tellerden başka bir mekanizmanın çıkarabilmesini çok olağan görmüyorum. Tabii farklı fikirler ortaya atarsanız çok sevinirim çünkü dediğim gibi sadece tahmin edebiliyorum. Bisiklette sorun tespit etmek konusunda bir iddiam yok henüz. Üçüncü bir problem ise ön vites. 1'den 2'ye çıkaramıyorum. Bir türlü çıkmıyor abi. 1'den 3'e sonra da 3'den 2'ye indiriyorum vitesi. Ancak bu şekilde halloluyor ne yazık ki. Ve bu kadar yazdığım sorunların hiç birini bisikletçiye gittiğimde kanıtlayamıyorum. İlk sorun zaten bisiklet hızlanınca yaşanıyor. Nitekim ikincisi de bisiklet hızlandığında baş gösteriyor. Ve bisikletçiye bunu kanıtlayamadığım için yalancı gibi hissediyorum. Üçüncü soruna gelecek olursak, paşamızı ters çevirip elle pedal çevirirken vitesler öyle güzel geçiyor ki... Tabii onu da kanıtlayamıyorum
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olabileceğinizi umuyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi günler.