Scudo Sports

Sorunlar silsilesi.

Puppet

Üye
Tepki
8
İsim
Mustafa Berke Yıldız
Bisiklet
Bianchi
Bisiklete 10 yaşından beri binmeyen olarak 3 ay öncesi yeni bir bisiklet aldım. Hatırlayanlar olacaktır diye düşünüyorum. Ya da umuyorum. 0 bir Bianchi Speed 3000 bisiklet aldım. Ekipman eksikliklerimi gidermeye, bisikletin sorunlarını halletmeye çalışıyorum. LYS'ye hazırlandığım bir dönem içerisinde olduğumdan dolayı çok detaylı bir bilgi sahibi olamadım bisikletle ilgili. Sanırım 3 ayda öğrendiğim tek şey bisiklette iki elimi bırakmak ve bisiklet temizliği. Fazla uzatmadan sorunlara dalayım. İlk olarak bisiklet hızlandığında ya da hızlanmaya başladığında gidonun akıl almaz yükseklikte çıkartığı gıcırtılı ses. Bisiklet durmadan ötüyor ve buna son vermesi için durmak zorunda kalıyorum. Ortalama bir haftadır bu problemle yaşıyorum ne yazık ki. Bunu okurken "E bisikletçiye götür abiciğim. Bunu da biz mi söyleyelim?" diyenler olacaktır. Bu konuda da bir problemim var ve bundan da en sonda bahsedeceğim. İkinci sorun ise arka fren ya da arka fren telinin çıkartığı çıkırtılı ses. En azından ben oradan geldiğini düşünüyorum çünkü arka freni sıktığımda böyle bir sesi tellerden başka bir mekanizmanın çıkarabilmesini çok olağan görmüyorum. Tabii farklı fikirler ortaya atarsanız çok sevinirim çünkü dediğim gibi sadece tahmin edebiliyorum. Bisiklette sorun tespit etmek konusunda bir iddiam yok henüz. Üçüncü bir problem ise ön vites. 1'den 2'ye çıkaramıyorum. Bir türlü çıkmıyor abi. 1'den 3'e sonra da 3'den 2'ye indiriyorum vitesi. Ancak bu şekilde halloluyor ne yazık ki. Ve bu kadar yazdığım sorunların hiç birini bisikletçiye gittiğimde kanıtlayamıyorum. İlk sorun zaten bisiklet hızlanınca yaşanıyor. Nitekim ikincisi de bisiklet hızlandığında baş gösteriyor. Ve bisikletçiye bunu kanıtlayamadığım için yalancı gibi hissediyorum. Üçüncü soruna gelecek olursak, paşamızı ters çevirip elle pedal çevirirken vitesler öyle güzel geçiyor ki... Tabii onu da kanıtlayamıyorum :( Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olabileceğinizi umuyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi günler.

Scudo
@Puppet
Vites problemi için vitesi değiştirdiğin yerin yanında fren telinin başladığı yerde döndürülebilir somun benzeri sıkıp gevşetebildiğin bir mekanizma olur, ordan sıkıp gevşeterek sana uygun ayarı bulabilirsin. Hatta bunu buraya ne için koymuşlar demişsindir muhtemelen.

Eğer bahsettiğin ses çıt çıt sesiyse ben ses gelen yere wd-40 sürerek çözmüştüm sende de işe yarayabilir. Wd-40 netten araştırarak bulabilirsin, yanlı hatırlamıyorssam fiyatı 7-8 liraydı.

Fren telinin ses yapması bence pek mümkün değil, muhtemelen fren pabuçlarından ses çıkıyordur. Özellikle jant veya pabuçlar ıslandığında bu sesi duyarsın. Bunun çözümü öncelikle jantı ve pabuçları kuru tutmak, eğer kuru tutmana rağmen çözülmüyorsa pabuçları değiştirmektir. Tabi eğer ses ordan geliyorsa

WD 40 ve somunu sıkıp gevşetmeyi deneyeceğim kesinlikle. Bisiklet, zevk aldığım temel aktivite haline geldiği süreçte bu tarz sorunların yaşanması çok canımı sıkıyor. Bisikletçiye de gidecek yüzüm kalmadı diyebilirim. Çok kötü hissediyorum 3 sorun anlatıp hiçbirini kanıtlayamadığım zaman. Kendi başıma çözüm üretmeye çalışıyorum ama zarar vermekten korktuğum için yapamıyorum. Teşekkür ederim önerileriniz için

@Puppet
Ne demek bir deneyin olmazsa başka arkadaşlar da yardımcı olur. Bir de bisikleti kurcalayın birşey olmaz zaten herşey mekanik. Yapmak istediğiniz ayarla ilgili internetten bi tane video izleyin, sonra da yapmaya çalışın bozarak öğreniyor insan

Geri