Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

SPD Pedal Düşme sorunu :)

Nasıl düşüyonuz ya spdyle ? Ben aldığımdan beri bi kere düşer gibi oldum sadece o da çok ani bi araba çıktı fren mren derken bisikleti sadece yana yatırmamla sonuçlandı. Sadece sakin olun gerisi kolay zaten :D

Scudo
spd'de düşmek de çok kötü bir his. tam düşecekken artık düşmenin gerçekleşeceği ve bunu engellemenin mümkün olmadığı geçiyor insanın aklından saniyeler içinde ve bu esnada bisiklet yana yatarken bu çaresizlikle yerle yeksan oluyoruz :)

spd taktıktan sonra hiç normal pedal kullanmadım, 5-6 aydır sürekli spd olduğu için epey alıştım. alışma süreci böyle, düşe kalka öğrenince sorun kalmıyor merak etmeyin.

@lealtad

Reis iyi yazdın. Tüm büyük buluşlar bu safhalardan geçiyor önce. Böyle bir olayın patentini alıp Shimano Amca'nın kapısını çalmak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@M.Gökhan BİROL
Dimi. Gerekli enerjiyi de eski usul dinamoyla tekerlerden alır:D

@lealtad
Yok la, velespitin önüne bi güneş paneli, yallah :D

• Beğen
Kesinlikle alışana kadar en ufak tedirginlikte çıkarın ayağınızı,kısa br süre sonra otomatik davranış haline gelecektir.İyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Kıral
@M.Gökhan BİROL

yapılmışı var buyrun.

downhill, trial tarzı için daha cazip olacağını düşünüyorum. spd'yi tercih ederim.

@lealtad
Benimde aklıma belli bi hızın altına düşünce mıknatısı otomatik bıraktıran bi sistem olurmu ki acaba diye geldi :D

• Beğen
@Mustafa Kıral kesinlikle katılıyorum. ağırlık bilgisi yazıyor mu görmedim ama çifti en azından 500 gramdır sanki. bir de çamur söz konusu olduğunda ne hale gelir bilemiyorum.

Ben de spd pedal kullanıyorum. Alışana kadar 3-4 defa düştüm. MTB bisikleti daha çok şehir içinde kullanıyorum.

Dağda, bayırda, taşlı yerde sürerken; eğer düşme olasılığı, aniden durma olasılığı olan yerde sürecekseniz, yine spd pedal mı kullanılıyor, örneğin downhill yapanlar spd pedal mı kullanıyorlar?

SPD SL - 1 kere düştüm nedeni tek teker denemem, dengem çok hafif şaşmıştı düzeltim derken daha da mahfettim :koptum::koptum: hop yerdeyim :komik::komik:

@Ahmet Onur Çakmak ben tekini çevirmeyi denedim sahilde tekini aldım bola tekini itip çekmeye çalıştımda çekmeye çalışırken bacağım çok arkaya katlandığından düştüm :( nasıl oluyor bu

@Ulaş Çavuşoğlu
Sele yuksekliginden emin misin? Sanki selen olmasi gerekenden asagidaymis gibi geldi.

Sehir icinde dunyanin en gereksiz materyalidir spd. Bu kadar mal yaya ve gerizekali yayanin oldugu bir ulkede kullanmak oldukca zor ve riskli, ayrica da gereksiz.
Ben sadece sehirlerarasi uzun turlarda kullaniyorum. Onun disinda sehir icinde asla kullanmam. Zaten sehir icinde performans neden yapilir anlayabilmis degilim. Isiklar var, yayalar var, dur kalk var, var oglu var.

@cetinbudak bu tarz flat pedallar kullaniliyor.

https://www.orangebikes.co.uk/images/components/large/Hope_Pedals-6736_2016.jpg
http://www.hopetech.com/wp-content/uploads/2014/03/nico_vink_hope_f20-1200x480.jpg

ki bunlar da ayaga cok guzel yapisiyor.

:) geçen hafta aldım. bir kez düştüm bi an açamadım. şuan sağ ayağı çok hızlı açsamda solda o kadar iyi değilim. sürerken sürekli çıkar tak yapıyorum alışmak için. gayet güzel oldu

Click'R Pedal ve beraberinde gelen SM-SH56 Kal kombinasyonu ile düşmezsiniz (ve de MTB SPD'leri), uzaylı gibi de yürümezsiniz ;)

Not. SM-SH51 kodlu kal ile sadece ayağı dışa doğru çevirmekle çıkar. Yarış/Yol bisikleti SPD'si gibi.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Geri