Scudo Sports

Specialized 2016 Venge Elite

Boran Selçuk

Daimi Üye
Tepki
326
Bisiklet
Cube
Venge dikkatimi çekmemişti, taa ki birkaç gün öncesine kadar.

Aero kadro bir bisiklet. Astana da kendini kanıtladığı biliniyor. Belli ki Specialized bu kadro da kendisine çok güvenli çünkü üzerindeki donanımın kadro ile çok eşleştiği söylenemez. Ya kadroya gerçekten çok güveniyor veya sadece kadro satıyor, son kullanıcı donanımı istediği gibi değiştirsin diyor.

Sorum şu: Bu bisikleti aşağıdaki orijinal donanımı ile kullanan oldu mu? Veya bu kadro da bir memnuniyetsizlik yaşayan oldu mu?

Teşekkürler

Screen Shot 2017-06-25 at 10.19.30.png

MarkaSpecialized
Kullanım AlanıYOL
KadroSpecialized FACT 10r carbon, FACT construction, aero-shaped tubing, compact race design, tapered 1-1/8" to 1-3/8" headtube, internal cable routing, carbon OSBB
MateryalKarbon
Kadro Boyu (Stok)54cm, 56cm
Kadro Boyu (üretim)S,M,L,XL
Jant Ebatı700c
Vites Sayısı22
Amortisör / MaşaSpecialized FACT carbon, full monocoque
Fren SistemiShimano 105
Fren KollarıShimano 105 STI, 11-speed
Ayna KolPraxis Works, TURN Zayante, BB30, 52/36
Vites KollarıShimano 105 STI, 11-speed
Arka AktarıcıShimano 105, 11-speed
Ön AktarıcıShimano 105
RubleShimano 105, 11-speed, 11-28
ZincirShimano 105, 11-speed
Jant Seti/ÇemberiFulcrum S5
Jant Ön GöbekFulcrum S5
Jant Arka GöbekFulcrum S5
GidonS-Works Aerofly
Gidon BoğazıSpecialized Pro SL, alloy, 4-bolt
Sele BorusuSpecialized S-Works Venge, FACT carbon, flippable 20/0mm offset
Sele KelepçesiSpecialized Venge
Ön Dış LastikSpecialized Turbo Pro, 127TPI, folding bead, BlackBelt protection, 700x23c
Arka Dış LastikSpecialized Turbo Pro, 127TPI, folding bead, BlackBelt protection, 700x23c

Scudo
Kadroya güvendikleri için 105 setle satmıyorlar, yanlış bir tespit :)

Son yıllarda üreticiler sadece kadroyu örneğin 2000 dolara satarken, 2800 dolara da komple bisiklet satıyorlar.

Aslında bunu bize (ve bizim gibi amatörlere) ulaşmak için yapıyorlar :D Misal biz bu bisikleti kadronun hakkını vererek toplayacak olsak, nasıl toplarız? DA-9000, profil jant ekleriz, fiyatı olur 6000 dolar. Çok yüksek bir miktar. Ulaşılamaz bir para.

Kadroyu alıp binebilelim, küçük küçük parça değiştirerek yükseltelim diye yapılmış bir uygulama.
Benim şu an kullandığım kadrom da 105 set ve shimano R500 jantla (400tl değerinde :D) gelmişti.

Bu arada firmalar kadroları her kullanıcıya uygun olacak şekilde donatıp öyle satıyor, vengenin aynı kadrosunu, farklı kombinasyonlarla sattıklarını görmüşsünüzdür. Bu kadronun aynısını roval profil karbon jant seti + DA9000 (veya sram red) ile de satıyorlar; Para problemi olmayan amatörler için :snzdglsn:

Aslında benzer uygulama en üst seri modeller için bile geçerli, örneğin cervelo P5 modelini (cervelonun en üst modellerinden biri) ultegra grupset ve mavic jantla da satıyorlar, veya durace+profil jant seti ile satıyorlar.

1.jpg
2.jpg

@Serkan Mıstınoğlu Teşekkür ederim. Aero kadrolarla ilgili bir çok yazı okudum. Markaların bu geometri üzerindeki başarısımı yoksa başarısızlığı tam anlayamadım çünkü bazı markalarda bu kadro yerin dibine batırılırken bazılarında ise göklere çıkarılıyor. Aslında tesbitim bu demektir ki sizin yorumunuzla eşdeğer. Benim sana verdiğim "basic" donanım bu, eğer paran varsa değiştir deniyor.

Peki, Aero kadro hakkında söyleceğiniz var mı?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Boran Selçuk kadronun cok hafif oldugunu biliyorum. Esnemezligi de mukemmeldir. Kadroya soylenecek soz yok :) yeni nesil aero kadro zaten, artik eskisi gibi (benim kadro gibi) damla seklinde aero borular kullanmiyorlar. Yuvarlak hatli aero kadrolar da hosuma gidiyor. Aktifte canli olarak gorebilirsiniz, inanilmaz guzel bir kadro

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Screen Shot 2017-06-25 at 11.44.57.png

Screen Shot 2017-06-25 at 11.45.08.png

Tabii buna böyle bakar isek üstteki resimde satılanı kesinlikle kaçırmamamız gerekiyor.

Ancak bende kani oldum ki bu bisiklet gerçekten iyi. Sanırım alacağım.

(Bu arada resim değil fotoğraf olacaktı, katlettim, özür)

Fiyat cok iyiymis bu arada
Kadroyla bisiklet arasinda 1200 lira fark var :D

Zaten ana motivasyonumda bu. Sanırım bu fiyata bir daha bulunmaz bu.

@Boran Selçuk fiyat bulunur, stok bulunmaz. Yeni vengeler çıkınca bu 2014 modeller eskidi. Stok-out fiyatları bunlar. Stok bulamazsınız bunlar satılırsa

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Enteresan. Specialized'ın kendi sitesinde Aktif Pedal bayii olarak görünmüyor, daha doğrusu Türkiye de görünen kimse yok. Yine kendi sitesinde bu bisiklete koymuş olduğu fiyat, Türkiye gümrükleride dahil Aktif pedal ile aynı fiyata geliyor hatta belki burası çok az daha altta kalabilir. Aslında bazen Aktif pedal ile ilgili pahalı satıyor algısı sanki doğru değil, çünkü fiyatlarına baktım hemen tüm ürünlerde uygun fiyatlar olduğu görülüyor. İşin İlginç yanı Ankara da Erdoğanlar da sanıyorum Aktif Pedal dan alıyor ancak burada bugün sitelerinde yapılan indirime rağmen biraz daha yukarıda görülüyor ki bayramdan sonra %15 daha da artacak fiyatları. Ve beni İstanbul'a getirtip aldıracaklar bunu. Umarım haklı çıkmam.

Geri