Scudo Sports

İnceleme Specialized Allez E5 2017

@alper 76

@alper76 teşekkürler. İlk görüşte aşk yaşadım öyle özetleyeyim durumu. Trek, canyon falan bakınıyordum ama allez sprint i görünce aradığım bisiklet işte bu dedim. Specialized ın tasarımları bana daha çok hitap ediyor sanırım [emoji4][emoji4]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
Üzerindeki set nedir? Tr de Sora ile satılıyor@kiaoss

@alper 76

Fren ve zinciri saymazsak 105 ile geliyor. Frenler specializedin kendi markası olan axis marka, zincir ise kmc

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@kiaoss
Aşık olunmayacak gibi değil ki :krktm: pedalınız düz bassın :harika:

• Beğen
Tepkiler: kiaoss
Bugun siparis verdim allez e5 tavsiyeleriniz ve yorumlariniz icin tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: K-Pax ve Aspirin
@muratokan
Hangi siteden ve kaç paraya sipariş ettiniz? Ben de bu aralar bu bisikleti araştırıyorum. Düz e5 modelini bulamıyorum. Elite ve Sport modelleri var.

@lifestyle erdoganlar bisiklet. Havale ile alirsanir ucuza geliyor

(link)

• Beğen
Tepkiler: lifestyle
2. El aldım bugün kadro üstüne toplama allez e5 smartweld siyah 52 kadro merakla bekliyorum. Hep bi specializedim olsun isterdim sonunda kavuşuyorum

Merhaba,

2019 kullananmaya başlayan, yeni alanlar oldu mu? yorumlarınızı bekliyoruz.

Konuyu görmek isteyenler belki vardır diyerekten yazayım. Arkadaşlar bisikletim ile 2 Eylül 2019'da kaza yaptım ve kırıldı ne yazık ki. Ancak harika bir bisikletti ve umarım aynısını ya da Allez Sprint'i alacağım yakında. 2 yıl boyunca çok seve seve kullandım, kesinlikle hala öneririm. Ayrıca güncel kadrosu daha hafif.

• Üzgün
Tepkiler: MakRo
Yaklaşık 4 yıllık yol bisikletine geçebilmek için verdiğim çabalar bugün Allez 2020 model siyah renklisinin siparişini vererek son buldu. Bisiklet perşembe günü elime geçicek ancak yanında kask kilit pedal ve ayakkabı da almayı planlıyorum. Lakin renkleri nasıl olmalı diye bir türlü karar veremedim ve size de danışayım istedim. Seçmeyi düşündüğüm renkler Specialized yazısının o koyu mavisini ortaya çıkartsın istedim ve ürünlerin linkini aşağıya ekliyorum. Yorumlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim :)
Seçtiğim Model: Siyah renk üstüne sanırım koyu mavili olan versiyonu
(link)
Kask: Lazer markasını ilk defa duyuyorum Giro ve Bell gibi markaların yanında kalite olarak nasıldır ?
(link)
Pedal:
(link)
Eğer bulabilirsem ayakkabıyı da kask ile aynı renk düşünüyorum.
Yada şöyle bir set mevcutmuş.
(link)

@Genç89 Hayırlı olsun. Aradan 1 ay geçmiş son durum nedir ?
Sürüş konforu ?

@Genç89 Hayırlı olsun. Aradan 1 ay geçmiş son durum nedir ?
Sürüş konforu ?
Kusuruma bakmayın iş yoğunluğundan foruma girmeye pek zaman bulamıyorum. Bisikleti sanırım 500 -600 km kadar kullandım (Elimde km sayacı falan olmadığı için yaptığım turları hesaba katarak tahminde bulunuyorum.) Kadro çok agresif bir yapıya sahip değil yani sık sık sprintlere falan kalkacaksanız kadro açılarının çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Ama beklkentiniz benim gibi günde 120-150 km lik antremanlara çıkayım ortalamam 27 30 civarlarında gezsin aynı zamanda konforlu da olsun diyorsanız (Bir yol bisikleti ne kadar konforlu olursa o kadar işte) aradığınız kadro bu derim. Tam bir safkan endurance. Zaten Spesibilmemne firmasıda (Yazmaya da söylemeyede üşendiğimden böyle yazıyorum :D ) body geometry diye adlandırdıkları bu açılar için baya mesai harcamış ve işe de yaramış bence. Aynı çalışmayı sele üzerinde de harcamış ve şöyle söyleyeyi; bisikletle ilk 300km yi devirene kadar taytsız kullandım ve bu turlar en az 50 en çok 120 km idi ve hiçbir ağrı hissetmedim. Kısaca neredeyse (Neredeyse kelimesine kesinlikle dikkat edin derim :) )tur bisikletim kadar rahatım bu düldülün üstünde. Birde ben 61 cm lik kadroyu kullanıyorum ve claris sete yaklaşık 350 gramlık kal pedallara rağmen 9.8kg çıktı. 56 kadrosunu ise youtube'da tartan biri 9.4 kg değerine ulaşmıştı. Satın aldığım yerde aynı modelin 2019 yada 2018 modeli 105 setlisi ve 52 kadrosu 8.5 kg civarlarında geziniyordu. Kısaca kadrosu aliminyum bir kadroya göre oldukça hafif ve geliştirmeye açık bir kadro olduğunu düşünüyorum ki zaten yabancı markaları tercih etme sebebim biraz bu. Bence donanımdan çok daha önemli kadro. Bu arada kadronun esnemesi hakkında bir yorum yapmıycam hiç çünkü bir Peter Sagan değiliz. E doğal olarak kadroyu esnetecek wattlarda üretmiyoruz.

Donanıma gelecek olursak eğer, arkadaş 8'li claris yetmiyor cidden yetmiyor. Tamam tur bisikletimde de 8li lullanıyorum ve gayet de memnuınum ama yol bisikletinde performans yapıyorsunuz anlık ataklarınız oluyor tur bisikleti gibi aheste aheste gitmiyorsunuzki o yüzden 11 li yada en azından 10'lu sistemin sağladığı o ara vitesler cidden bir ihtiyaç. Örneğin aynakol 1 de ve ruble 5 te tırmanıyorum eğimin arttığı noktalarda 4' e alıyorum çok düşük geliyor 5'e alıyorum yüksek kalıyor tam ara bir vitese çok ihtiyaç duyuyorum. Keza düz yolda da benzer örnekler yaşadım.

Lastiklerden bahsedicek olursak üzerinde gelen lastiklerin akıcılığı bir continental 4000s serisi gibi değil ama hiç fenada değil sadece virajlarda yol tutuşuna çok güvenipte yatmaya kalkmadım ama schwalbe durano plus lastiklerime göre tutuşu biraz daha zayıf geldi. Gerçi akıcılığı schwalbeden daha iyi diyebilirim. patlama konusunda yorum yapmıycam çünkü bu tamamen şans işi.

Jant setleri ağır zaten biraz para biriktirdikten sonra yapacağım ilk şey jant setini yükseltmek olucak ama praxis göbeklerin akıcılığı fena değil diyebilirim. İzmirden yeni Foça ve civarlarını gezerek döndüğümüz turumuz toplam 114 km tutmuştu ve arkadaşların garmininden aldığımız veriye göre 27 ortalama tutturmuşuz. Bu göbekler böyle bir turda sizi öyle ahım şahım engellemiyor ama ara ara yapılan ataklarda ve tırmanışlarda jantların ağırlığını hissettiğimi düşünüyorum. Yada tırmanışlarda ne güzel tırmanıyorum beee diye gaza geldiğim için aslında daha da iyi tırmanırım ama jant setim engelliyor beni gibi türlü bahanelerin yarattığı psikolojik etkileri de olabilir henüz emin değilim. :D Sonuçta ilk yol bisikletim.

Tüm bu sıkıcı ve uzun yazının kısası bisikletimden memnunum çünkü beklentilerim uzun turlarda bel boyun ağrısı fazla çekmeden olabildiğince yüksek ortalamalı turlar yapma isteği ve kadrosu konforlu, hafif olsun donanımları ileride zaten değiştiririm yönündeydi. Bu beklentilerimi ise tamamen karşıladı diyebilirim.

Son düzenleme:
@Genç89 Cevap için teşekkürler.

Açıkçası benim ilk önceliğim konfor, yazdıklarınızdan yola çıkarsam tam bana uygun kadro geometrisi.

bi de resmî sitesinde 3 model var. Düz-sport-elite. Elite almak en güzeli ama fiyat farkı sebebiyle düz modelini düşünüyorum şimdilik 😀

@Genç89 Cevap için teşekkürler.

Açıkçası benim ilk önceliğim konfor, yazdıklarınızdan yola çıkarsam tam bana uygun kadro geometrisi.

bi de resmî sitesinde 3 model var. Düz-sport-elite. Elite almak en güzeli ama fiyat farkı sebebiyle düz modelini düşünüyorum şimdilik 😀
Hayırlısı olsun. Şimdiden güle güle kullanın. Zaten elite modelini almış olsam dahi en kısa sürede donanım güncellemesini gideceğimi bildiğimden en ucuz modelini seçtim sonuçta kadroları aynı. Ama claris set hakkında söylediklerimide aklınızda bulundurun mutlaka.

Konuyu görmek isteyenler belki vardır diyerekten yazayım. Arkadaşlar bisikletim ile 2 Eylül 2019'da kaza yaptım ve kırıldı ne yazık ki. Ancak harika bir bisikletti ve umarım aynısını ya da Allez Sprint'i alacağım yakında. 2 yıl boyunca çok seve seve kullandım, kesinlikle hala öneririm. Ayrıca güncel kadrosu daha hafif.

Ustam macerani simdi okudum, yeni geldim buralara. Gecmis olsun, benim yol bisikleti alma maceralarimda okudugum faydali bi bolum olmus burasi. Son durum nedir sizde? Her sey iyidir insAllah. :)

Selamlar. Kaza sonrası 2 yıl ara verdikten sonra 2021 yılında Salcano XRS001 105 aldım. Hayatın getirdiği bazı değişiklikler sebebiyle çok aktif kullanabilmiş değilim şu anda 3000 km'de falandır en fazla. Bakalım, şubat ayı itibariyle nasipse Ankara'da olmak üzere aktif bir şekilde kullanmaya başlayacağım. Allez kırılmıştı ancak kazada. Kadrosunu saklamaya karar vermiştim ancak bir süre sonra dayanamadım, attım gitti.

Geri