Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Specialized gibisi yok

fatihaydın

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Look
İyi akşamlar arkadaşlar.sizleri yeni sevgilimle tanıştırmak istiyorum :) eski bisikletim salcano xrs 030 apex in kadrosetini değiştirdim ve bisiklete başladığımdan beri hayalim olan specialized tarmac a sonunda kavuştum :) bu kadroseti almamda bana çok yardımcı olan ATİLLA ATAY A VE BORA TİRKİ YE çok teşekkür ediyorum.ayrıca yaklaşık 1.5 aydır falan hemen her akşam hiç bıkmadan tüm sorularımı yanıtlayan örnekler gösteren yardımcı olan forumdan ve okuldan arkadaşım GÖKHAN TOROS a çok çok teşekkürlerimi sunuyorum ve sizleri pek sevgili bisikletimin fotoğrafları ile baş başa bırakıyorum iyi seyirler :)

Son olarak herkesin merak ettiği ve tartıştığı şu kadroalrın farklarına biraz değinmek istiyorum...Elbette benden daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi yorumlarlar bu kısmı fakat az çok kendi tecrübelerimi aktaracağım ben de 2 carbon arasındaki farkı anlayabilir miyim bilmiyorum fakat aluminyum kadro ile(salcano xrs 030) carbon bir kadro(specialized tarmac) arasındaki fark gerçekten hissediliyor arkadaşlar.isteyen psikolojik olduğunu düşünebilir ya da arada o kadar para verdiğimi düşünüp de böle yazdığımı söyleyebilir saygı duyarım tabikide ama inanın o şekilde değil.

ben bunu almadan önce carbon kadro kullandım ve farkı orada hissettim de sonradan aldım.bu fark da orta göbeğin esnemesi ve yokuştaki ivmelenme olarak fark ediyor.pedallara bir anda bastığınızda aluminyum kadroya göre yokuşta daha atik bir şekilde kalkıyor bisiklet ayrıca ortaa göbeğin nasıl esnediğini de bisiklet dururken çok tecrübeli olan arkadaşlar bana göstermişti.yokuş çıkmadaki performans farkı için ileride yorumlarımı yazarım çünkü henüz o kadar kullanmadım bisikleti çok az yokuş çıktım şu ana kadar ve bir fark hissetmedim.ama dediğim gibi henüz uzun soluklu yokuşlara girmedim. tekrar saygılar herkese inanın bu kadroyu aldıktan sonra gerçekten içime sindi diyebilirim.hiç bir ukte kalmadı içimde :)

Scudo
Maşallah çok güzel kazasız belasız bol pedallamalar... Allah bize de nasip eder inşallah bir gün :)

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
@Ozan Dönmez

Çok teşekkür ederim, inşallah ALLAH daha iyilerini siz nasip eder... :)

Hayırlı uğurlu olsun, her açıdan harika bir mühendislik ve renk uyumu oluşmuş. Özellikle shifterlar ve sele borusu-sele ahengi desteklemiş :). Kazasız bol pedallar dilerim. Merak ettiğim bir konu orta göbeğin esnemesi sürüşe ne katıyor acaba ?

• Beğen
@mustafa şükrü yıldırım

Çok teşekkürler, inşallah daha iyileri sizin olur. :) Orta göbeğe gelince aynakolun bulunduğu yer olduğu için pedala basıldığında bisiklette esnemeden dolayı meydana gelen kayıplar bu bölgede oldukça fazla olabiliyor. Bu yüzden daha rijit bir kadro bu kayıpları daha da aza indirgeyebiliyor. Bu yüzden önemli olduğunu düşünüyorum...

NOT: Pedala bastığınızda gücün en az kayıp ile tekerleklere iletilmesi gerçekten farklı bir duyguymuş... ( Diğer etkenleri göz ardı ederek söylüyorum bunları ruble, aynakol, zincir vs aşınma durumu... )

kadronuz hayırlı olsun..ikimizinde ortak hayali olan bu kadronun tadını sen çıkar fatih:D bazıları bu sorudan hoşlanmaz ama ileride belki bende böyle bi değişikliğe gidersem maliyeti ne olur bana ?

• Beğen
@dogan_69

çok çok teşekkür ederim inşallah daha iyileri sizin olur :) özel mesaj gönderdim :)

@fatihaydın

İlginize ve ayrıntılı anlatımınıza teşekkürler, salcano ve specialized arasındaki farkı baya derinden hissetmişsiniz :).

• Beğen
benimde seçenekler arasında tuttuğum güzel bir kadro, hayırlı olsun. umarım bir gün üzerine sram red leride çakarsınız ;)
birde sizin için çok özel değilse, kaça mal oldu özelden cevaplarmısınız?

• Beğen
@yucel gulesenoglu

çok teşekkür ederim sram red i bilmiyorum biraz pahalı kaçabilir fakat force olabilir :) özel mesaj attım :)

Çok güzel makine, güle güle kullanın...

• Beğen
@yucel gulesenoglu

Gönlümden geçen red. İnşallah olur :)

@tekkir

Çok teşekkür ederim inşallah daha iyisi sizin olur :)

Çok güzel bi bisiklete sahip olmuşsunuz,ilerde benimde almak istediğim modellerden biri tarmac,bir BEŞİKTAŞ lı olarak özellikle renkleri ve tasarımını çok çok beğendim kadronuzun:) ALLAH kazasız belasız kullanım versin inşallah.Tadını çıkarın bol bol,belliki çocuk gibi mutlu etmiş sizi:) Fotoğraflardan belli oluyor:)

• Beğen
@Baran Altilar

Çok teşekkür ederim inşallah daha iyileri sizin olur :)

Fatih Bey, çok şık görünüyor kazasız bol pedallar diliyorum.Sanırım Specialized bir tutku haline geliyor zamanla.Bende ileride bir tane bu canavardan almayı planlıyorum.Sevgilerimle

• Beğen
Geri