Scudo Sports

Specialized Tricross Sport X3 Hakkında

Ozan Duran

Forum Bağımlısı
Tepki
344
Bisiklet
Cannondale
(link)

Selamlar, bu bisikletle ciddi ciddi ilgileniyorum. Kullanmakta olduğum Kron XC500 artık beni tatmin etmiyor.
Önce şehir-tur bisikleti bakıyordum. Sonrasında yol bisikletlerine ilgi duymaya başladım. Aslında her iki türden de almak isterdim ama kardeşimin bisikletiyle birlikte üç bisiklet evde sıkıntı olacak.
Derken cyclocross türünü keşfettim. Bisikletleri araştırırken kendi türüyle cyclocross'tan ayrılmış bu bisikleti buldum.
Benim istediğim bütün özellikleri barındırıyor. Özellikle üçlü aynakola ve gidonda ekstra fren kollarına sahip. Ayrıca tura çıkmaya çok uygun. Arkada ve maşada bagaj delikleri bulunuyor.
Ama fiyatına göre donanımı biraz düşük kalıyor. En büyük eksisi bu zaten. Sora donanıma sahip. Tiagra donanımlı Allez Elite modelinden pahalı. Kafamı kurcalayan tek konu bu.

Bu modeli tavsiye eder misiniz?
Aynı fiyat seviyesinde Cannondale'in CAADX modelleri ve Focus'un bazı modelleri var. (Ülkemizde bulabileceklerimiz oldukça sınırlı) Ama bunlarda da ikili aynakol ve bagaj deliğinin olmaması gibi dezavantajlar mevcut. Bisikleti aldıktan sonra da bir süre parça değişimi yapmak istemiyorum.
Genesis ve Surly gibi markalar da ne yazık ki ülkemizde satılmadığı için şimdilik aklımda en öne çıkan model bu.

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
Scudo
Ozan, tereddütünde haklısın, cyclocrossları incelerken bu spesializedlere de bakmıştım.

Bisiklet görsel olarak ve kadro olarak güzel.Maşa karbon ve kadro iyi dipçiklenmiş aluminyum ( alloy)
Frenler tektro, ilave kollar var( uzun sürüşlere ve yokuş inişlerde çok yardımcı olacak bu fren kolları)
Boğaz ayarlanabilir ( mafsallı) bu farklı kullanımlarda gidonu yükseltebilmeni sağlayacaktır.
Yazdığın gibi kadroda çamurluk uyum delikleri mevcut.

Kadro yapısı ve kablo geçişleri ile cyclocross.

700 /32 lastik var. CX lastik.
Cyclocroslarda aynakol dişlisi 46. 36 oluyor genellikle ve arka dişli 11-26
10 vites.

Bu spesialized de aynakol tripple. 50. 39. 30. neredeyse yarış bisikleti değerleri.
Kasette Shimano HG-50, 9-speed, 11-30. ile bunu dengelemiş. Yokuş çıkmaya ve tura uygun.

Ben Cannondale superx de 36 ya 26 yı kullanırken sen 30 a 30 u kullanacaksın.Bu bence tur amaçlayan için artı bir özellik. (ancak ben performans istiyorum. 2 -4 saatlik sürüşde hız ve belli bir tempo).

Eğer bisikleti sevdinse Sora komponente kafanı takma.Bu bisiklet çok güzel, görselliği de öyle , klasik görünümlü , bana güzel gelen çizgiler.

Sorayı eskittiğinde ( çok zaman ister bu) değiştirmen hiç de zor olmaz.

Hayırlısı :)

Ozan eğer almadıysan henüz ben sana focus mares AX 2.0 tavsiye ederim.Sagolsun Ufuk abi çok yardımcı oldu tam yurt dışından getirtmeye karar vermiştim Erdoğanlar bisiklette son kalan olduğundan müthiş bir indirim alınca hiç düşünmeden focus mares AX 2.0 aldım.Sana da tavsiye ederim.

@Svenni.Sterki tavsiye için teşekkür ederim. AX 2.0'dan yerine 3.0 bana daha makul geliyor çünkü bagaj deliği var.
Focus'ları inceledim ama üst boru açısı bana çok dik gibi geldi. Bunlar tam yarış bisikleti. Uzun bir tura çıkarsam da aynakol değişikliği yapmak şart.
Ama bir kardeşimin bir tanıdığında diskli 2.0 modeli var. Bir gün onunla buluşup inceleyeceğim. Aklımda yani. :)

Bugün bisikleti belki denerim umuduyla Aktif Pedal'ın Gayrettepe şubesine gittim.
Caddebostan mağazasında 54'lük kadrosunu yakından görmüştüm ama bisiklet asılı durduğu için ve mağaza dar bir mağaza olduğu için satın almayacağım için indirtmemiştim.
Maalesef boyuma uygun olan 56'lık kadro kalmamış, Tiagra setli eski modelde de aynı şekilde 56'lık kadro yoktu. Şansıma tüküreyim diyerekten ayrıldım. :)
Orada bulunan 52 cm kadro bisikleti inceledim. Bisiklet beklentimden biraz ağır çıktı. 11-12 kg civarında sanırım (tamamen sallama bir değerdir, dikkate almayın).
Onun dışında incelenecek fazla bir şeyi yok zaten. O kadar yol gidip deneme sürüşü yapamamak içimde kaldı.
Yalnız çıkarken şöyle bir iyi haber aldım, bir üst modeli olan Tricross Elite ayın 22'sinde %25 indirime girecekmiş. İlgilenen varsa haberi olsun. :) Bu diğer modeller için de geçerli mi bilmiyorum, sormadım.

Dün Bisiklet Cumhuriyeti'ne gidip Focus Mares AX 3'ü inceledim.
Tricross'tan çok daha az hafif ama albenisi daha yüksek. Fiyatı da çok daha ucuz. :) Kadro açıları da daha agresif, daha yarışa uygun. Tricross daha rahat gibi duruyordu.
Her neyse, Specialized'daki kadro sorunundan sonra "tamam, budur" dedim. 54 cm'lik kadro bana tam oldu. Bu yüzden kafamda bir soru işareti oluştu. :)
Haftasonu gidip Tricross'un 54 cm'ini deneyeceğim. Küçük gelirse direkt Focus'u alacağım sanırım.

sanırım Focus Mares AX 3'ü almışsın dostum. Memnun musun?

@Ozan Duran, merhaba. Ne yaptınız? Ne aldınız? 2012'deki cyclo-cross seçim sürecinizin benzerini ben yaşıyorum şu an.

@apeironur
Focus Mares AX 3'ü almıştım. Geçen ay satıp Cannondale Supersix Evo aldım.

Geri