O video forumda sayısız paylaşıldı.Sorunuzun yanıtına gelince
üz etaplarda pelaton(toplu grup) 45 ortalamanın altına düşmez.Kaçan gruplarda ilk kaçış km'lerinde bu ortalama 50-55 km/s hızlara ulaşır.Bu bisikletçiler bizlerin 10-15 km/s hızla çıktığımız rampaları 30 km/s hızla çıkar,inişlerde +100 km/s hızlara ulaşırlar.Düz Sprint finishlerinde son 200 m'de 70 km/s hızlara ulaşabilirler.
Geçen yıl fransa bisiklet turu bireysel zamana karşı'da ortalama 53 km/s'e kadar çıktı.
Bunlar çok yüksek ortalamalardır.180 km'lik bir etabı 4 saatte bitirebilirler.Amatörler için 180 km 7-8 saat(20-25 km/s),yüksek performanslı üst düzey amatörler için bile 6 saat sürer (Ortalama 30 km/s)
Forumda ya da diğer mecralarda inanılmaz hızlara çıkanlar var (!) bunların çoğunun hayali olduğunu düşünüyorum.Ayrıca sözkonusu hızlarda devamlılık önemli.Yani bu sürdürülebilir olmalı.
Not:Türk dilinde,bir konuya açıklık getirmek için kurulacak cümleler için iki nokta üst üste işareti konulur.Ben de öyle yaptım ancak cümle "D" harfiyle başladığından,pişkin pişkin sırıtan bir figür oluşmuş.Sanal dünya böyle işte,yazının ciddiyetini alıp götürmüş;yapacak bir şey yok.