Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sporcu burun bandı bisiklet kullanırken işe yarar mı ?

mybikelife2000

Aktif Üye
Tepki
582
İsim
BARIŞ YILDIRIM
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar Merhaba;

nefes açıcı burun bandını sürüş sırasında kullanan var mı ?

Deneyimlerini bizimle paylaşırlarsa memnun oluruz.

Scudo
Ben uyurken kullandım gayet başarılı buldum, gece ağzım açılıyor ve kuruyordu takınca rahatça uyuyabildim, burun hastalık sebebi ile tıkalı değilse üst tarafı kaldırıp burun deliğini açıyor. Breathe Right ve gratisde ki markayı kullandım bir farkı yok takılacak yeri temizleyip takınca ikisi de gayet uzun duruyor. Spor yaparken de burundan rahat nefes aldırıyor.

Ben kullanıyorum zaman zaman, çok rahatlatıyor (özellikle geniz eti ve küçük burun/burun deliği olanlara fayda eder).

Burnum genelde tıkalı olduğu için, birkaç yıldır uyurken Şok’ta satılan burun bantlarından kullanıyorum. Bisiklete sabah bindiğim için uyanınca çıkartmıyor, sürerken de kullanmış oluyorum. Daha rahat nefes aldığımı hissediyorum.

ben yaz aylarında alerji oluyorum bu yüzden 1 - 2 sefer uyurken kullandım. uyandığımda sanki koşmuş gibi yorgundum. fazla oksijen alınca yoruldum galiba :D

bide genelde bisiklet sürerken rüzgardan burnum akıyor. burun bandının nasıl bir faydası olabilir.

Merhaba,

Ben mümkün olduğunca burun bandını kullanmaya çalışıyorum. Burunda deviasyon sebebiyle nefes almakta zorlanıyorum ve daha çok ağzımdan nefes almaya başlıyorum. Burun bandının burundan nefes almama katkısı çok büyük oluyor.

Tavsiye ederim.

five

Bisiklet üzerinde denemedim.
İçerisinde çelik tel var sanıyorum. Burnunuza yapıştırdığınızda, çelik tel doğal olarak kendisini tekrar toplamaya düzeltmeye çalışıyor. Dolayısı ile burnun iki kanadına yapışmış bandın yanları yukarı doğru kastırıyor. Bu da burnun deliklerinin genişlemesine yol açıyor. Hiç bir şekilde yormayan, abartı şekilde burnunuzu kastırmayan bir icad. Benim sağ burnum sola dönüp yattığımda hep tıkanırdı. 5 yıldır bu banttan kullanıyorum ve rahat rahat her yöne dönerek uyuyabiliyorum. Uyurken burun tıkanıklığı yaşıyorsanız, şiddetle tavsiye ediyorum. Kendinize bir hafta alışma süreci tanıyınız. İlk yapıştırdığınız geceler rahatsız hissedebilirsiniz. Ancak alışınca ki çabuk alışılıyor, kesinlikle rahat nefes alarak uyumak gibisi yok. Yalnız 12 saatten fazla da burnunuzda tutmayınız. :)

Geri