Scudo Sports

Sporcu pazarından aldığım 700x23 rubena phoenix lastikler 185 yerine 225gr çıktı

Emrah Demirci

Forum Bağımlısı
Tepki
459
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar öncelikle karalama yapmak için yazmıyorum niyetim başka bisikletci arkadaşlarında yanılmaması, sporcu pazarından 185 gr olarak aldığım rubena phoenix 700x23 yol lastikleri dijital tartımda tarttım ve 225gr geliyor, sporcu pazarının sayfasında ürüne yorum yapıyorum, yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacakdır denmesine rağmen ne yayınlanıyor, nede bana dönüş yapılıyor, en son çare foruma konu açıp lastiği almay düşünen arkadaşları bilgilendirmek istedim..

(yeni lastikleri henüz) takmadım eski lastiklerimde aynı modeldi 185gr gelmekteler, lastiğin fabrika verisinden daha ağır olması belki sporcu pazarının hatası değil ama kendi sitelerinde satış bölümünde ilanlarda 185 veya 190gr olarak ürün özelliklerinde gözükerek insanları yanıltmaya devam ediyor..

Ben ağırlığına güvenip çiftini 115tl'ye aldım (link)

40grx2 toplamda 80gr ağır lastik kullanacağımı bilseydim, üstüne biraz daha ücret ekleyip yurt dışından continental grand prix 4000s II alırdım (link)

Scudo
Fabrika verileri (link) 185 gr gösteriyor. Dijital tartının bozuk olma ihtimali var mıdır ? Çünkü sporcupazarı lastiğe ne gibi bir eklemede bulunup ağırlığını arttırabilir diye düşündüm ilk olarak.

(link)

Rubena kendi sayfasına 185 gram olarak belirtmiş. Bu arada örnek verdiğiniz Continental lastikler için 20 euro kargo ücreti söz konusu. Rubena'yı iade ederseniz eğer, merlincycles'da Continental 4s 2'ler 2 adet iç lastik ile 215 TL'sına satılıyor.

rubena yı bilmiyorum ama el yapımı lastikler için ağırlık değişmektedir. ama bu ne kadar aşağı yukarı oynar bilemem.

Sporcupazarı'nın avukatı olacağız bu gidişle :D
Adamlar Rubena'nın internet sitesinde ne varsa onu yazıyorlar.
Şikayetinizi Rubena'ya iletmeniz lazım.
Aynı lastikten ben de alacağım.
225 gram olsa da alırım.
Fiyat/performans oranı en iyi lastik bu şu anda piyasadaki.

@minimalist Ben BMC takımının bu lastikleri kullandığını biliyorum. Ayrıca bir iki inceleme yazısı okumuştum hakkında. Fiyatına göre lastiklerin performansı çok olumluydu. O yüzden size katılıyorum. Türkiye fiyatı ise çok iyi diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: minimalist
Bakın burası da aynı lastiği satıyor. Fakat ağırlık olarak 215 gr yazmışlar. Ürünü tartmışlar demek ki...

(link)

@minimalist

Lastikleri direk Rubena'dan almadıysanız onlarla muhattap olmak gibi bir yükümlülüğünüz yok. Sporcupazarı'ndan 185'er gram oldukları beklentisi ile bir çift lastik alınmış ancak bu beklenti karşılanmamış. Tüketicinin sorununu çözmesi gereken satıcıdır, hata satıcıda değil de üreticide veya distribütörde ise bu sorun satıcı ile onlar arasındadır.

@emrah9700 bu site çok uygun geldi bana lastik fiyatları baya cazip bide yanlış anlamadıysam ücretsiz kargo yazıyordu ?
(link)

Üretici,İthalatçı,Satıcı ve satışında aracılık edenler ( finans kuruluşları, bankalar ) satılan üründen sorumludurlar.
Bunu bilinçlenme adına yazdım. Konuya muhatap olan sporcupazarı benim için en güvenilir yerlerin başında gelir.

Lastikten rahatsız olduysanız iade edersiniz. Canınızı sıkmayın.

@Murat B.

3-4 ay kullanan biri olarak belirtmeliyim ki kuru zeminde baya iyi performansı var üst seviye lastikleri aratmıyor. Ama yağmurlu havada tam felaket yağışlı havada sürmenizi tavsiye etmem. Aşırı kayıyor. Şu an pro 3 kullanıyorum arada bariz bir fark var. Islak zeminde direk buza girmişsiniz gibi yol tutuşu düşük.

@emrah9700
Bu işlem için hangi tartıyı kullandınız?
Tartma işlemi sırasında ya da kullandığınız tartıda sorun olabilir.
Bu ağırlıkta bir şeyi mutlaka masaüstü hassas teraziyle tartmak gerekir.
Bisiklet tarttığımız askılı tartılar bu ağırlıklarda doğru sonuç vermeyebilir.

@Özhan Akgöğ
Yağmurlu havalar için Rubena'nın Syrinx modelini kullanabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Batu54
@minimalist Syrinx kullandınız mı ? Fiyat çok uygun ama performans hakkında ne gibi bilgi verebilirsiniz ?

@Atilla Gobel
3 ayda 1000km yol yaptım önceki bisikletimle Syrinx üzerinde.
İç lastik olarak da Rubena kullandım yine.
Güzergah hep Caddebostan-Kaynarca arası.
Bir kere bile iç lastik patlamadı.
Yeni bisiklete geçtim geçen hafta.
Schwalbe Lugano ile geldi. İçinde de Çin malı iç lastikler.
İkinci turumda ön iç lastik patladı.
Dış lastik de sıkıntılı, derin kesikler var.
Rubena Phoenix de çok düz yapılı bir performans lastiği.
Emin olamadım o yüzden.
Syrinx'ten çok memnun kaldığım için Phoenix'i de deneyeceğim mutlaka.
Fakat büyük ihtimalle Syrinx'e geri döneceğim gibi geliyor.
Çok temiz gibi gözüken Caddebostan-Kaynarca güzergahında bile,
bazı geçişler lastikleri çok zorluyor.
Yol üzerindeki cam kırıkları ve çöpler de sürekli sıkıntı.
100km'lik Schwalbe Lugano sanki bütün dünyayı turlamış gibi :D

• Beğen
Tepkiler: pilot ve Gjankrow
Geri