Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sr suntour XCR problem var.!

Selami53

O PARAYA BİSİKLET ALIRIM !
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Merhaba arkadaşlar bugün arazi turundan sonra bisikletim çamur içinde kaldığından oto yıkamaya götürüp tazyikli su ile yıkattım,daha sonra eve gittiğimde maşanın kilitli olduğunu zannettim.Kilitli değildi ama kilitli gibi duruyordu ve bazen çok zor bir şekilde yaylanıyordu.

Problem neyden kaynaklanıyor olabilir,düzeltilebilir mi ?

200 liraya kadar maşa tavsiyeleriniz nedir ?

Scudo
Kilidi açıkken bastırınca boruların içinden dışarıya sıvı çıkışı gözlemliyor musunuz? Normalde suyun oradan girmesi çok zordur ama araç yıkama yerlerindeki tazyikli su aklıma gelince tereddüt ettim...

@Selami53

Maşa değiştirmene gerek yok suntour xcm ve xcr seviyesindeki yaylı maşalarında sık rastlanan bir durumdur soğuk hava ve su bu etkiyi yapar bisikleti sıcak bir ortamda bekletirsen biraz daha yumuşayacaktır ama eski performansını istiyorsan forumda suntour maşaların bakımını anlatan bir kaç tane konu başlığı var bir tane de ben açmıştım .Yarım saatlik bir çalışma ile bacakları temizleyip yağlanması gereken kısımlar yağlamanız eski performansına kavuşmasını sağlayacaktır.Linkini verdiğim konuda suntour maşaların resimli el kitabı ve youtube videosu var.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=94463

xcm açarsında xct daha degişik bi yapısı var eger bakım yaptoracaksan bilen birine yaptır derim

Benim bisiklette xcm var,ne zaman çarşıya çıksam gezmek maksadıyla sağanağa yakalanıyorum(havada biraz soğuk) yağmurdan sonra amortisör milim oynamıyor.Evde peteklerin yanına koyunca kendine geliyor:=).Ferhat abinin linkini attığı amortisör bakımını yapacaktım yanılmıyorsam bir kaç alet eksikliği yüzünden yapamamıştım.

• Beğen
Tepkiler: Selami53
Xcr amortisörlerin sanırım genel bir sorunu bu yağmur ve soğuktan sonra eski esnemesini yitirmesi. Kullandığım 2010 model xcr amortisörü 6 ay kar-kış ve yağmurda kullanınca 8-9 cm olan yaylanması 4-5 cm ye kadar azaldı açıp baktığımda iç bacakların ön tarafı hafif pas tutmuştu ve içinde hemen hemen 1 avuç su vardı. Çok ince zımpara yapınca gitmiş gibi oldu ve yeniden yağladım ama eski performansını hiç bir zaman alamadım.Şu an kenarda duruyor.

@İslam Gölge
İslam pas tutacak kadar bakımsız bırakırsan olacağı o :) işin esprisi ben xcr maşa kullandığım dönem ön lastiği sökmeden sadece alt bağlantı civatalarını açarak (yaklaşık 1 dakika sürüyor) ve paralel baskı ve fren kullandığımdan bir de fren telini ayırarak( 30 saniye de bu) 2 dakikada bacakları açabiliyordum.Temizleyip gres sürüp kapatıyordum toplam süre 10 dakikayı geçmiyordu .Bunu her yağmur yediğim zaman yaptım o yüzden hiç sıkıntı çekmedim.Bisikletinize ne kadar bakarsanız o da size o kadar karşılık veriyor.Bisikleti her mevsim kullanıyorum ama kış aylarında yağmurdan hiç haz etmiyorum ne zaman yağmura yakalansam bisikleti istediğim kıvama getirmek nemden ve suyun zararlarından korumam 2 saatimi alıyor o yüzden artık ıslanacağımı bile bile bisiklete binmiyorum sürpriz yakalanırsak yapacak bir şey yok kaderimse çekerim diyerek basıyorum pedallara :)

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Bende de son zamanlar bir tutku oldu yağmur da bisiklet sürmek.
Bakımı kendim yapabileceğimi hiç sanmıyorum.Maşa 2009 üretimi ve hiç bakım yapılmadı.Pas olayı kafamı karıştırdı şimdi,yenisini mi alsam ? Bir bisikletçiye götürüp yaptırsam da alacağı 30 lira fakat eski randımanı alamama ihtimali de var.
150 lira civarında tekrar aynı maşadan düşünüyordum,yine bir kaç yağmur da da böyle olacaksa başka önerilerinizi bekliyorum.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

@Selami53

O kadar korkacak bir şey yok videoyu izlerseniz çok kısa bir sürede bakım yapabileceğinizi anlarsınız.Özel takım avadanlık da gerektirmiyor.Zaten yağmur altında bisiklet sürdükten sonra sadece maşa değil bisikletteki pek çok aksamı temizleyip yağlamak gerekiyor uzun ömürlü ve sağlam olabilmeleri için aksi taktirde suyu alan tüm malzemeler ömürlerinden bir bölümünü kaybedeceklerdir.

Son 2 kullanımdan beri oto yıkamaya götürüp yıkattıktan sonra maşa da dahil her noktasını kuruluyorum.Ama maşa her yağmur gördüğünde bu şekilde olacaksa başka bir maşa almayı düşünüyorum.

@Ardan pakyurek
YERI MI BURASI !?

@Ardan pakyurek
Birinin adının XCR,birinin adının XCM olması.

Geri