Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava'da anlık segment kontrolü

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Tepki
7.699
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Arkadaşlar selam, geçen hafta bir ameliyat nedeniyle bisikletten uzak kaldım; sanırım bir ay daha durum böyle gidecek. Tabii bisikletten uzak kalınca yeni çıkan gelişmeleri çaresizce takip ediyorum. Ben kullanamasam da buradan paylaşmak istediğim bir özellik var.

Tüm antrenman ve gezi turlarımı Strava'ya yüklüyorum. Bilenlere tekrar anlatmaya gerek yok, Strava'da bisikletçiyi motive edecek çok sayıda fonksiyon var. Ama geçen hafta çıkan iki özellik gerçekten de çok güzel. Strava premium üyeleri bunu duymuşlardır ama bir çoğumuzun da bilmesini isterim.

Strava'da segment davası var bilirsiniz, özellikle İstanbul'un belirli yerlerinde bu segment olayı kıran kırana geçer. Böyle yerlerde bırakın KOM olmayı, ilk 10'a girmek bile harbiden iyi bisikletçi olmayı gerektiriyor. Diyelim ki arkadaşlarınızla bir antrenmana çıktınız ve dereceni geliştirmek istediğin bir segment'e geldin. Strava'nın bu yeni özelliği, bu segment'i geçtiğinde dereceni aşıp aşamadığını anında ekrana yazıyor, bundan iyi motivasyon kaynağı olur mu :) Tabii Strava bununla kalmıyor; Strava'da takip ettiğin veya seni takip eden bisikletçilerin de -eğer canlı segment özelliğini kullanıyorlarsa- bu segment'te ne yaptıklarını anında görebiliyorsun. Yani arkadaşlarınla birlikte turluyorsun ve segment'i geçtikten sonra arkadaşlarının da aynı segment'te ne yaptıklarını onlara sormadan görebiliyorsun. Bu özellik Premium abonelik gerektiriyor, tanıtıcı video da var: (link)

Scudo
Telefonla kullananlar için iyi bir özellik ama, benim gibi Garmin üzerinden kullananlar için pek işe yarar bir özellik değil.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Merhaba tam ben de bu konuya benzer bir soruya cevap aramak için forumu geziyordum. Garmin edge 1000 kullanıyorum. Strava'daki hedeflediğim segmentleri garmin'e nasıl indirebilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba tam ben de bu konuya benzer bir soruya cevap aramak için forumu geziyordum. Garmin edge 1000 kullanıyorum. Strava'daki hedeflediğim segmentleri garmin'e nasıl indirebilirim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Strava'da her segmentin yanında bir yıldız bulunur. Yıldızı tıkladığınızda turuncu veya beyaz renklerini alır.
Strava hesabınızla Garmin hesabınız senkron ise, aktif hale getirdiğiniz segmentler cihazınıza otomatik yüklenir.
Sürüş esnasında da karşınıza çıkar, cihazda canlı segment göster seçeneği aktif ise.
1689685582745.png

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
İlaveten Garmin Connect uygulamasına girip

Ayarlar
Bağlı uygulamalar
Strava
Strava Live Segment ikonu da aktif olması gerekiyor bu ayar açık olmaz ise yıldızı tek başına işaretlemek yetmiyor.

Özcan beyin cevabına katkı olarak bunu da yaparsanız sorun yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Özcan ve Samet Ali beyler her ikinize de çok yardımlarınız için teşekkür ederim. Segmentleri renklendirdim. Ancak Garmin connect uygulamasındaki bağlı uygulamalarda Strava'da aktif değilmiş, aktif hale getirince otomatik olarak Garmin'de segmentler göründü. Yarın sabah ilk işim sürüşte rotamdaki segmentleri uygulamalı olarak görmek olacak.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Sametali
Özcan ve Samet Ali beyler her ikinize de çok yardımlarınız için teşekkür ederim. Segmentleri renklendirdim. Ancak Garmin connect uygulamasındaki bağlı uygulamalarda Strava'da aktif değilmiş, aktif hale getirince otomatik olarak Garmin'de segmentler göründü. Yarın sabah ilk işim sürüşte rotamdaki segmentleri uygulamalı olarak görmek olacak.
Keyifli sürüşler dilerim şimdiden,gerçekten güzel bir olay bu live segment kazasız belasız inşallah.

• Beğen
Tepkiler: SafaGürcan
Geri