Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Salgın döneminde bi kaç defa denk geldim ben de elinde poşet taşıyan Şok çalışanı ama çok kısa sürdü bu uygulama galiba, gelen tepkiler üzerine vazgeçtiler sanırım. Sonradan ufak elektrikli arabalar dolanıyordu bi kaç defa da onlardan gördüm. Ama son 1-2 yıldır gezer halde bi Şok arabası, motoru, çalışanı görmüyorum..

Scudo
Salgın döneminde bi kaç defa denk geldim ben de elinde poşet taşıyan Şok çalışanı ama çok kısa sürdü bu uygulama galiba, gelen tepkiler üzerine vazgeçtiler sanırım. Sonradan ufak elektrikli arabalar dolanıyordu bi kaç defa da onlardan gördüm. Ama son 1-2 yıldır gezer halde bi Şok arabası, motoru, çalışanı görmüyorum..
şok çalışanları ayın dördünde kısa bir aralıkta görülür :D

• Hahaha
Tepkiler: Umur Bora
Tam diyecektim biz de ev arkadaşımla Fizik 2'de benzer olayı yaşamıştık diye ama forum ahalisinden "Fizik'ten de bu not alınır mı mühendis adamsın" şeklinde bi tepki alırım diye korkup yazmamıştım :p Finallerden sonra evde otururken bi akşam telefon bildirimi aldım, çok iyi geçmediğini biliyordum ama yine de bi 50-60 alırım dediğim Fizik'ten tam hatırlamıyorum ama baya komik bi not aldığımı öğrendim. Bütün arkadaşlar güldü halime. Tabi biz böyle gülerken gülerken patır patır herkese bildirimler gelmeye başladı, 5-6 kişilik bi grup içinde en düşük notu alacağını bekleyen ben, en yüksek notu almıştım. Neticede hepimiz kaldık, yaz okulunda bi kısmımız bi daha kaldık, sonraki sene ucundan anca geçtik :(

Fizikten bu not alınır mı, mühendis adamsın :ssrtcbya:

İnsanı bitiren bazen de umuttur: gelmeyeceğini bilsen de beklersin, konuşacak bir şey kalmamış olsa bile sen yine bir şeyler anlatmaya çalışırsın, yazarsın, ararsın... En kötüsü de sanrılar görmeye başlayınca gelir, bir süre teselli de olabilir hatta ama sonra anlarsın ki mezarını kazmışsın da sadece birinin örtmesini beklersin...

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Hay ben beni ümitlendirip ümitlendirip, her seferinde hüsran ile uğurlayan arama motorunun!!!! 🤬

Tam diyecektim biz de ev arkadaşımla Fizik 2'de benzer olayı yaşamıştık diye ama forum ahalisinden "Fizik'ten de bu not alınır mı mühendis adamsın" şeklinde bi tepki alırım diye korkup yazmamıştım :p Finallerden sonra evde otururken bi akşam telefon bildirimi aldım, çok iyi geçmediğini biliyordum ama yine de bi 50-60 alırım dediğim Fizik'ten tam hatırlamıyorum ama baya komik bi not aldığımı öğrendim. Bütün arkadaşlar güldü halime. Tabi biz böyle gülerken gülerken patır patır herkese bildirimler gelmeye başladı, 5-6 kişilik bi grup içinde en düşük notu alacağını bekleyen ben, en yüksek notu almıştım. Neticede hepimiz kaldık, yaz okulunda bi kısmımız bi daha kaldık, sonraki sene ucundan anca geçtik :(
Gauss'unu ayrı, elektromanyetiğini ayrı, kirscoff'unu ayrı... Makine mühendisi olucam lan ben elektrikçi olmıycam bana bunları niye veriyosunuz kol gibi dersler bunlar? 2 bitirme sınavımdan biri "Fizik-2", diğeri "Diferensiyel Denklem" idi. Çok karanlık günlerdi.

Gauss'unu ayrı, elektromanyetiğini ayrı, kirscoff'unu ayrı... Makine mühendisi olucam lan ben elektrikçi olmıycam bana bunları niye veriyosunuz kol gibi dersler bunlar? 2 bitirme sınavımdan biri "Fizik-2", diğeri "Diferensiyel Denklem" idi. Çok karanlık günlerdi.
Erasmus’a gitmesem Diferansiyel Denklemler ve Nümerik Analiz derslerini hala okumaya devam ediyor olabilirdim muhtemelen. Gerçi Estonya, Litvanya ve İtalya’ya gidenlerin de kaldığı dersler oldu ama ben şansıma Romanya’nın bi köyüne atandığım için hocalar bile dil bilmediğinden dolayı hepsi geçirmişti beni, okula dahi gitmeden. Hayatımın en şanslı olduğum dönemleriydi.. :)

Hidrolik’le Makine Elemanları ders notlarımı gösterdim okulda benimle iletişim kurabilen bir iki hocaya, “bunlar doktora konuları” demişlerdi. Nitekim şu an gerçekten o konuların bi çoğunu vermiyorlar lisansta.

Düşünsenize mesela, kimse bize integral nedir nasıl çözülür öğretmeyi geçtim açık çözümünü bile göstermedi. Denklem içinde bi integral varsa o denklemin sonucunu yazdı geçti, sınavda da onu istedi. Ben bölüme başladığım yılın ilk 1-2. ayında düz ve yuvarlak floresanlardan yayılan ışığın mesafeye oranla akılarındaki değişimi inceleyebiliyordum, büyüklüğüne bağlı depremlerin açığa çıkardığı enerji miktarlarını hesaplayıp bulundukları coğrafyalara göre bu enerjinin iletim durumunu yorumlayabiliyordum, keçi boynuzunun hacmini hesaplayabiliyordum (neden diye sormadan okuyunuz bu kısmı), şimdi bölüme başlayacak adamlara önce integral öğreteceksin de sonra bu hesaplamaları mı yapacaklar?

Ülke işgal altında iken , her gün biraz daha satılıp ormanları, okulları, mazisi, devlet kademesi, katledilirken; o yetmezmiş gibi cumhur reisi bozkurt ile dalga geçerken , bir tane bozkurtçu bulamazsın memlekette, sürpriz bir gol atan futbolcumuzun bir hareketi , herkesi bir anda bozkurtçu yapıverir.. Üstelik kurt yakıştırmasını yapanlar , dünyanın en eski Tarih yazıcılığını yapan Çin kaynaklarından çıkmıştır.. Buna da laf etmezler ama yabancıların, Atatürk ün felsefesine "kemalist hareket" dediklerinde, bünyeleri kabul etmez.. İçimizde bir sosyolog , tarihçi varsa , bu konuyu bana izah etsin...

Ülke işgal altında iken , her gün biraz daha satılıp ormanları, okulları, mazisi, devlet kademesi, katledilirken; o yetmezmiş gibi cumhur reisi bozkurt ile dalga geçerken , bir tane bozkurtçu bulamazsın memlekette, sürpriz bir gol atan futbolcumuzun bir hareketi , herkesi bir anda bozkurtçu yapıverir.. Üstelik kurt yakıştırmasını yapanlar , dünyanın en eski Tarih yazıcılığını yapan Çin kaynaklarından çıkmıştır.. Buna da laf etmezler ama yabancıların, Atatürk ün felsefesine "kemalist hareket" dediklerinde, bünyeleri kabul etmez.. İçimizde bir sosyolog , tarihçi varsa , bu konuyu bana izah etsin...
Uzman değilim ama naçizane bildiğim kadarıyla kurt hayvanının muhteşemliği pek çok millete tarih boyunca ilham olmuştur. Bunun en çok bilinenlerinden biri Türklerle biri de İtalyan/Rumenlerle ilgili olan hikayelerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Roma ve Romanya isimlerinin bir kurt tarafından beslenip büyütülen Remus ve Romulus isimli iki kardeşten geldiğine inanılır, falan filan.

Günümüze geldiğimizde bu işaretin insanları irite etmesinin sebebini anlamak zor değil, hele ki futbol gibi rezil bi camianın yönetimindekilerin neden ellerini ovuşturduklarını anlamak hiç zor değil.

Benim burda uyuz olduğum 2 konu var; birincisi ‘kurt’un kendisi bir simge olarak bir çok millet için bi anlam ifade ediyor olabilir ancak ‘kurt işareti’nin bulunduğun ortamda ne anlam ifade edeceğini düşünmeden hareket etmek, ki Türklükle bi alakası yoktur bu işaretin (gelsin milliyetçilerden tepkiler). İkincisi de, yav bizler resmen Türkiye Cumhuriyeti olarak kurulmuş bir devletin vatandaşları olarak neden 2024 yılında oynanan bir maç için Osmanlı’ya dönüyoruz? Yav en sekülerlerimiz, en modernlerimiz, en Türklerimiz bile mehterli yeniçerili paylaşımlar yapıyor, ‘aştık Viyanayı’, ‘kırdık haçlıları’ bilmem ne ortalık kuşatma döneminde Osmanlı’ya döndü adeta. N’oluyoruz arkadaşlar, bu alt tarafı bir spor müsabakası yav, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli futbol takımı oynuyor alt tarafı. Hala bu kadar ataerkil, hala bu kadar vahşi, hala bu kadar Osmanlı’cı, hala bu kadar geçmişe saplantılı yaşadığımızı görmek çok üzücü..

bir ürologun taş düşürmesi ironi olmalı ama komik değil

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Uzman değilim ama naçizane bildiğim kadarıyla kurt hayvanının muhteşemliği pek çok millete tarih boyunca ilham olmuştur. Bunun en çok bilinenlerinden biri Türklerle biri de İtalyan/Rumenlerle ilgili olan hikayelerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Roma ve Romanya isimlerinin bir kurt tarafından beslenip büyütülen Remus ve Romulus isimli iki kardeşten geldiğine inanılır, falan filan.

Günümüze geldiğimizde bu işaretin insanları irite etmesinin sebebini anlamak zor değil, hele ki futbol gibi rezil bi camianın yönetimindekilerin neden ellerini ovuşturduklarını anlamak hiç zor değil.

Benim burda uyuz olduğum 2 konu var; birincisi ‘kurt’un kendisi bir simge olarak bir çok millet için bi anlam ifade ediyor olabilir ancak ‘kurt işareti’nin bulunduğun ortamda ne anlam ifade edeceğini düşünmeden hareket etmek, ki Türklükle bi alakası yoktur bu işaretin (gelsin milliyetçilerden tepkiler). İkincisi de, yav bizler resmen Türkiye Cumhuriyeti olarak kurulmuş bir devletin vatandaşları olarak neden 2024 yılında oynanan bir maç için Osmanlı’ya dönüyoruz? Yav en sekülerlerimiz, en modernlerimiz, en Türklerimiz bile mehterli yeniçerili paylaşımlar yapıyor, ‘aştık Viyanayı’, ‘kırdık haçlıları’ bilmem ne ortalık kuşatma döneminde Osmanlı’ya döndü adeta. N’oluyoruz arkadaşlar, bu alt tarafı bir spor müsabakası yav, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli futbol takımı oynuyor alt tarafı. Hala bu kadar ataerkil, hala bu kadar vahşi, hala bu kadar Osmanlı’cı, hala bu kadar geçmişe saplantılı yaşadığımızı görmek çok üzücü..

Abi süper açıklama yapmışsın, teşekkürler .. bir gece ansızın fetöcü, bir gece ansızın antifetöcü, bir gün Esad'la kanka, sonra bir anda Esad'la hasım, amerikayla bir anda dost olup sonra düşman, bla bla bla .. bu kadar dönek bir ülke ben görmedim.. o yüzden düne kadar Bozkurt bulamazken memlekette şimdi Suriyeliler bile bozkurt

Abi süper açıklama yapmışsın, teşekkürler .. bir gece ansızın fetöcü, bir gece ansızın antifetöcü, bir gün Esad'la kanka, sonra bir anda Esad'la hasım, amerikayla bir anda dost olup sonra düşman, bla bla bla .. bu kadar dönek bir ülke ben görmedim.. o yüzden düne kadar Bozkurt bulamazken memlekette şimdi Suriyeliler bile bozkurt
Geleceğinden ümidi olmayan toplumlar şimdiyle geçmiş arasında gidip gelir, bazısı da efsane gerçek dışı olan tarihten örneklerle kendini yüceltmeye çabalar. Çözüm basit ama şu anki hkümğetle bu mümkün değil.

Adamın ilerici, vizyon sahibi olduğu her ifadesinde kendisini belli ediyor . Bizim millet kendisini gide gide osmanlıya dayandırıyor ama hangi osmanlı? 1200 lerde de Osmanlı vardı, 1800 lerde de.. Sürekli geriye bakmaktan millet önünü göremez oldu.. Samuel hungtton un Medeniyetler Çatışması ve dominique moisi nin duygunun jeopolitiği kitabında orta doğu milletinden bahseder, her şey ama her şey Allah ile özetlenir, umutla... Adam güle bakar , mucize der, mükemmelik der ama mutasyonlu çocuklar doğduğunda , savaşlarda insanlar öldüğünde , İsrail tüm Orta doğuya hükmettiğinde orada Allah yoktur ya da daha adaleti gelmemiştir.. Millet bilinci yok ama milliyetçi çok ... Müslüman yok ama İslamcı çok..

Osmanlı Devleti,Anadolu halkına hiçbir yatırım yapmamış ve kendi halkından korkmuş bir imparatorluktur bana göre.(Yani okuduklarıma göre)Halkını sadece asker ve tarım işçisi olarak görüp saraydan ve yönetimden uzak tutan,okuma-yazmayı bilinçli olarak topluma öğretecek kurumlardan halkını yoksun bırakıp onları itaatkar birer vatandaşa! dönüştürmüştür.Osmanlı milliyetçiliği diye bir şeyi kabul etmiyorum.

Osmanlı milliyetçiliği diye bir şeyi kabul etmiyorum.

Osmanlı rejiminde millet diye bir kavram yok zaten. Müslümanlar ve gayrimüslimlerden oluşan tebaa var; ve bunların hepsi padişahın kulu.

Bu arada, "Biz Osmanlı torunuyuz ulen!" diye yeri göğü inletenler, gerçek Osmanlı torunları arasında numunelik bile olsa bir tane bile tesettürlü/türbanlı kadın veya fesli/sarıklı erkek olmayışını nasıl yorumluyorlar acaba? Osmanlı'nın torunları dedelerine ihanet mi ediyor yoksa?

187210-728x410.jpg

323083.jpg

fft99_mf3096566.jpg

Geri