Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Diktatörlük zor zenaat. Her an, bir uçağa atlayıp sığınacak ülke aramak zorunda kalıyor baksanıza. İnsanın elinde en azından bir uçak olmalı. Gidecek sığınacak ülke olmalı el altında. Onlarca yıllık şatafat sonrası alışılagelmiş lüksü devam ettirecek kadar para pulu da yurtdışına çıkarmak gerekiyor öncesinde.
Zor iş la Diktatörlük.
1 tane uçak yetmez bence, geçtiğimiz günlerde Brunei Kralının araç koleksiyonun görselleri yayınlanmıştı. Aynı bu gibi bir kaç tane yedekli olması lazım.
(link)
(link)

Her fırsatta Avrupayı kötüleyip "ee neden gelmiyorsunuz?" sorusuna "kurulu düzenimiz var" diyenlerin olduğu örneğe benzer şekilde, yurdumuzdaki 3,5 milyon (ben demiyorum resmi rakamlar diyor) Suriyelinin de "kurulu düzeni" oluştuğu için büyük bir çoğunluğunun gideceğini düşünmüyorum. Ayrıca geçmiş zamanda Saddam heykelinin başına gelenler bugün Esad heykelinin başına geliyor. Bu zamana kadar nasıl Irak 'ın nasıl özgür bir ülke olduğunu gördük. Benzer durum zamanla Suriye'de de olacaktır diye düşünüyorum. Kaldı ki Suriye'nin alt tarafındaki komşu ülkelerindeki sıcaklık hiç duracak gibi değil, bir de Trump gelsin tam gaz genişler giderler.

Umut Sarıkaya ve yurdum insanının da dediği gibi
"Büyük resme bakmamız lazım... Büyük resmi görmezsek hiçbir şey göremeyiz..."
büyük resim.JPG

Scudo
Çok güzel bir wera torque anahtarı sipariş ettim hem de uyguna geldi, bu ay gelecekmiş. Gelince paylaşıcam

Geçen yıl 4 bin tl veriyordum . Bu yıl 13 bin tl'ye çıktı . Fena bir sarsılma yaşadık tabi. Ama çevredeki tüm evler boş ve kiralık

Geçenlerde ben de yazmıştım, ev sahibi ile 3-4 ay öncesinden Ocak 2025 için anlaştık. Pazarlıkta sadece 500TL indi.. Ocak 2025'te kiramız Aralık 2022'in 14,5 katı olacak. 3 yıl artışı olduğundan küp kök alınca 2,45 filan yapıyor, yani son 3 yılın ortalama zammı %145.

Evet, yeni ev inşaatları sürüyor yada tamamlanan yeni dairler bütün Türkiye'de var. Arz-talep dengesi oturmak zorunda. Pandemiden önce burada kentsel dönüşümde binlerce daire tamamlanmıştı, o zamanlar sırf evler boş kalmasın ve aidatlar ödensin diye 100TLye kira vardı. Şaka gibi...

Ara sıra yabancı haberleri de seyrediyorum, istisnasız bütün ülkeler inşaat maliyetlerinin yüksek oluşundan ve iş gücü olmamasından bahsediyor. İş gücü dediğimiz 4-5 senede nereye kayboldu? Herkes emekli olup gitti mi? Suriyelileri göndermesek mi :p

Geçenlerde ben de yazmıştım, ev sahibi ile 3-4 ay öncesinden Ocak 2025 için anlaştık. Pazarlıkta sadece 500TL indi.. Ocak 2025'te kiramız Aralık 2022'in 14,5 katı olacak. 3 yıl artışı olduğundan küp kök alınca 2,45 filan yapıyor, yani son 3 yılın ortalama zammı %145.

Evet, yeni ev inşaatları sürüyor yada tamamlanan yeni dairler bütün Türkiye'de var. Arz-talep dengesi oturmak zorunda. Pandemiden önce burada kentsel dönüşümde binlerce daire tamamlanmıştı, o zamanlar sırf evler boş kalmasın ve aidatlar ödensin diye 100TLye kira vardı. Şaka gibi...

Ara sıra yabancı haberleri de seyrediyorum, istisnasız bütün ülkeler inşaat maliyetlerinin yüksek oluşundan ve iş gücü olmamasından bahsediyor. İş gücü dediğimiz 4-5 senede nereye kayboldu? Herkes emekli olup gitti mi? Suriyelileri göndermesek mi :p
işgücü var ama asgari ücretten az maaşla günde 10saat çalışacak işgücü yok.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Yarısı Youtuber, diğer yarısı da influencer oldu onların...
Kamera tutmayı bilenler videographer, biraz görüp izleyen 3 5 arkadaşta ajans açtılar. İnşaat işinde çalışmayı yer yer düşünüyorum. Direk vasıfsız eleman bile fena olmayacak paralar kazanıyor.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
Kamera tutmayı bilenler videographer, biraz görüp izleyen 3 5 arkadaşta ajans açtılar. İnşaat işinde çalışmayı yer yer düşünüyorum. Direk vasıfsız eleman bile fena olmayacak paralar kazanıyor.
İnşaata başlayınca çağıracağım seni Samet
:D

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Masabaşı iş. Her anne babanın evlatları için kurduğu hayal. Yazın serin, kışın ısçak.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
O tuşu aramıyor değilim bu günlerde.

2,5 sene önce şöyle bir mesaj atmıştım. Şu doğru sözlerimden sonra o konu bile kapatılmıştı.
"Selamun aleyküm herkese
halkı fakirleştirenler ve fakirliği öven ama kendisi zırhlı Mersoya binen Mercedes Ali hariç."
Üzerinden 2,5 sene geçmiş Ali Erbaş da değişmiş Allah var. O zaman Mercedes diyordu şimdi de '' Audi de Audi diye mızıldanıyor"Ama mantık aynı mantık. İnsan da biraz utanma olur, yarın asgari ücret komisyonu kurulacak, bizimki "Audi'yi bana çok gördünüz" diyor.
Sana yağmurlu havada su bile verilmez Audi Ali.
Ebu Zer el Gıffariler'i, Ömer Farukları hiç mi okumadın.

Nereye yazayım bilemedim, bir Bisiklet Dünyasından Haberler, bir Günün Fotoğrafı 'na yazayım dedim en son serbest alan diye burayı uygun gördüm. Çok acayip bir bisiklet olmuş. Kokpit tarafı, seat tube üzerinde yapılan değişimler falan. İlla vardır bir bildikleri ama benim hoşuma gitmedi, zaten cebimin de hoşuna gitmeyecek seviyededir.
Yeni Colnago Y1RS
(link)
(link)
(link)

Colnago-Y1RS-22-.jpg

Nereye yazayım bilemedim, bir Bisiklet Dünyasından Haberler, bir Günün Fotoğrafı 'na yazayım dedim en son serbest alan diye burayı uygun gördüm. Çok acayip bir bisiklet olmuş. Kokpit tarafı, seat tube üzerinde yapılan değişimler falan. İlla vardır bir bildikleri ama benim hoşuma gitmedi, zaten cebimin de hoşuna gitmeyecek seviyededir.
Yeni Colnago Y1RS
(link)
(link)
(link)

323715 dosyayı görüntüle

Biraz Cervelo S5, biraz BMC Teammachine R, biraz da Trek Madone'dan çalarsak, oldu bu iş.

• Beğen
Artık bisiklete binmek içimde gelmiyor. Hep bir heves bişiyler yapıyorum sonrası hüsran. Bir yol topladım güncel ederi 40-45 bin civarı. Evde askıda duruyor. Kışın binerim diye mtb aldım. 10-12 civarı. Üstüne bi de katlanır aldım. O da 10-12 civarı. Tek seferde verilmiş paralar değil hiçbiri, parça parça alıp ekledim ucunu değiştirdim sağını solunu değiştirdim. Kendime göre yaptım. Şu an eldeki fazla malzemelere 1 boş kadro ve arka vites alsam. Bi tane daha bisiklet toplarım. O kadar fazla malzemem var. Ama artık binesim gelmiyor. İstanbul o kadar boğdu. En yakın binilebilicek güzel yer için 8-9 km sahile inmem lazım. Geri dönüş ise 8-9 km tırmanma. Eskiden böyle değildim. İstabbuldan çıkıp yalovalara mı gitmedik. Bursalara mı sürmedik. İzmit gölüne mi gitmedik. Ama artık iş ev. Hayat derken bakamıyorum yüzüne bisikletlerin. Hepsi bi yerde duruyor evde tozlanıyorlar... Eski Mentaliteme ulaşamıyorum bi türlü

Yeni Colnago Y1RS
(link)
(link)
(link)

323715 dosyayı görüntüle
Ya Trek Madone ile Bianchi Oltre'nin yasak aşkının meyvesi, ya da akraba evliliği gibi.

Sele yüksekliğinin ayarlanabilen birşey olduğunu kaçırmış olsalar gerek.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve cixece
Yeni Colnago Y1RS
(link)
(link)
(link)

323715 dosyayı görüntüle
Aynen çoğu kişinin cebine ithaf etmiyor. 16.7 bin avrocuk fiyatı 😂

• Beğen
Ama artık binesim gelmiyor. İstanbul o kadar boğdu. En yakın binilebilicek güzel yer için 8-9 km sahile inmem lazım. Geri dönüş ise 8-9 km tırmanma.
Çözümü basit.
Bisikletini arabana koy, sahilde bisikletini suikast silahıymış gibi arabadan çıkar, bisiklet gözlüğünü karizmatik bir snipermış gibi gözüne tak. Eldivenleri profesyonel bir katilmiş eline oturt, taytını Recep İvedik gibi avuçlayıp yukarı çek,bisikletine bin,spdni şakkadanak pedala geçir.
Bisikletine değer verdiğini göster. Sporunu yap, aynı ritüelde bisikletini topla, arabana koy ve o 8-9 kmyi geç ve evine dön. Emin ol sana bisiklet aşkını verecek dopamin bir yerlerine dolmuş olacaktır.

Süleyman demek istiyor ki;-Az çok demeyelim, günü boş geçmeyelim-...

14 yıldan sonra 2025 e işsiz olarak girmek koyacak biraz. Ne yapacaz bakalım. Evde sabun mu paketlesem acaba ?! 😃
Ben de işsizim.
Bu sene nasipse farklı bi şey yaparak yeni yıla girmeyi düşünüyorum.
Doğuya doğru popomu uzatacağım, ilk popom girsin yeni yıla. Bi de böyle deneyeyim :ssrtcbya:

14 yıldan sonra 2025 e işsiz olarak girmek koyacak biraz. Ne yapacaz bakalım. Evde sabun mu paketlesem acaba ?! 😃
Tembellik hakkı, üzerine kitap yazılmış, insani bir haktır. Sorun çıkartmayacak aile fertleri olduğunda dibine kadar yaşanmalıdır. Gece bütün şehir uykudayken boş caddelerde yürümek, sabaha karşı yatmak, 15:00 gibi kalkmak, yazın gecenin serinliğinden istifadelenmek, sakal tıraşı mı o da ne, kış sabahları çalışanlar kapkara havada yola koyulurken battaniye altında huzurla uyumak vs. Ülkenin iş gücü, üretim, ihracat, "çalışmazsan kız vermezler" falan, yemişim hepsini. Kendime yetecek kadar bi para kazanıyorum keyfe keder işler ile. Varsın lüks yaşamıyım. Dünyaya bi kere geliyorum.

images

Geri