Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Çin'de 83 milyar dolarlık dünyanın en büyük altın yatağı bulunmuş.
Düşünün bu iş bilmezlerin hiç ettiği 128 milyar doların ne anlama geldiğini.
Sonra da çıkıp derseler Karadeniz'de gaz bulduk, Batman'da petrol, bilmem nerede lolipop bulduk derseler çok da kanmayın. Hala daha kanıyorsanız kendi düşen ağlamaz.
Velev ki Türkiye'de 500 milyar dolarlık altın bulundu, gelirin adil dağılmadığı, siyasetin finansmanının patronlar tarafından yapıldığı, liyakatın olmadığı, yürütmenin denetlenemediği, devleti yönetenlerin israfı marifet sayıldığı bir yerde size hiçbir şey düşmez. Bunu iyi bilin.

(link).

Scudo
Çin'de 83 milyar dolarlık dünyanın en büyük altın yatağı bulunmuş.
Düşünün bu iş bilmezlerin hiç ettiği 128 milyar doların ne anlama geldiğini.
Sonra da çıkıp derseler Karadeniz'de gaz bulduk, Batman'da petrol, bilmem nerede lolipop bulduk derseler çok da kanmayın. Hala daha kanıyorsanız kendi düşen ağlamaz.
Velev ki Türkiye'de 500 milyar dolarlık altın bulundu, gelirin adil dağılmadığı, siyasetin finansmanının patronlar tarafından yapıldığı, liyakatın olmadığı, yürütmenin denetlenemediği, devleti yönetenlerin israfı marifet sayıldığı bir yerde size hiçbir şey düşmez. Bunu iyi bilin.

(link).
Abi sen doğalgaz diyince aklıma geldi, son 2-3 haftadır evdeki ocakta kullandığımız gazda bi kalitesizlik hissediyorum. Her zaman aynı miktarda aynı ocağa aynı seviyede gaz açıklığıyla su koyarım mesela ama bu ara kaynaması çok uzun sürüyor gibi geliyor bana. Eskiden başında beklerdim, Instagram’dan falan bi kaç post bakar bi kaç reel kaydırırdım suyum kaynardı, bu ara bekle allah bekle kimseler yok. Yani olabilir mi böyle bişey, ya da Karadeniz gazımız dandik mi çıktı acaba :(

Abi sen doğalgaz diyince aklıma geldi, son 2-3 haftadır evdeki ocakta kullandığımız gazda bi kalitesizlik hissediyorum. Her zaman aynı miktarda aynı ocağa aynı seviyede gaz açıklığıyla su koyarım mesela ama bu ara kaynaması çok uzun sürüyor gibi geliyor bana. Eskiden başında beklerdim, Instagram’dan falan bi kaç post bakar bi kaç reel kaydırırdım suyum kaynardı, bu ara bekle allah bekle kimseler yok. Yani olabilir mi böyle bişey, ya da Karadeniz gazımız dandik mi çıktı acaba :(
Bunun gaz kalitesi ile ilgisi yok.
Bu tamamen hükümet ile alakalı. İsterseniz bunu bir mühendis olarak fizik bilimini kullanarak açıklayayım.
Buhar basıncı dış basınca (atmosfer basıncı) eşit olduğunda sıvı kaynamaya başlar. Dolayısıyla bir sıvının kaynama noktası dış basınca bağlıdır.

Bir sıvı deniz seviyesinden daha aşağıda ya da daha yukarıda bulunan bir yere götürüldüğünde dış basınç (atmosfer basıncı) değişeceğinden sıvının kaynama noktası da değişecektir.

Deniz seviyesinden yukarılara doğru çıkıldıkça atmosfer basıncı azalır. Bu nedenle yüksek rakımlı yerlerde sıvılar deniz seviyesindeki kaynama noktasından daha düşük sıcaklıklarda kaynar. Örneğin deniz seviyesinde (1 atmosfer basınçta) su 100°C’de kaynarken, 8848 metre yükseklikteki Everest Dağı’nın zirvesinde yaklaşık 70°C’de kaynar. Deniz seviyesinin altındaki yerlerde ise suyun kaynama noktası 100°C’nin üzerindedir.

Bunun tersi olarak deniz seviyesinden aşağılara inildikçe dış basınç artacağından sıvılar daha yüksek sıcaklıklarda kaynamaya başlayacaktır. Bu da doğal olarak kaynama süresini uzatır. Şimdi bunun müktedirler ile alakası ne diye soranlar olacaktır. Ülke batıyor arkadaşlar, yerin dibine giriyoruz. Çöktükçe çöküyoruz.Sizin üzerinizde daha fazla bir ağırlık yani daha yüksek dış basınç yok mu?

Bunun gaz kalitesi ile ilgisi yok.
Bu tamamen hükümet ile alakalı. İsterseniz bunu bir mühendis olarak fizik bilimini kullanarak açıklayayım.
Buhar basıncı dış basınca (atmosfer basıncı) eşit olduğunda sıvı kaynamaya başlar. Dolayısıyla bir sıvının kaynama noktası dış basınca bağlıdır.

Bir sıvı deniz seviyesinden daha aşağıda ya da daha yukarıda bulunan bir yere götürüldüğünde dış basınç (atmosfer basıncı) değişeceğinden sıvının kaynama noktası da değişecektir.

Deniz seviyesinden yukarılara doğru çıkıldıkça atmosfer basıncı azalır. Bu nedenle yüksek rakımlı yerlerde sıvılar deniz seviyesindeki kaynama noktasından daha düşük sıcaklıklarda kaynar. Örneğin deniz seviyesinde (1 atmosfer basınçta) su 100°C’de kaynarken, 8848 metre yükseklikteki Everest Dağı’nın zirvesinde yaklaşık 70°C’de kaynar. Deniz seviyesinin altındaki yerlerde ise suyun kaynama noktası 100°C’nin üzerindedir.

Bunun tersi olarak deniz seviyesinden aşağılara inildikçe dış basınç artacağından sıvılar daha yüksek sıcaklıklarda kaynamaya başlayacaktır. Bu da doğal olarak kaynama süresini uzatır. Şimdi bunun müktedirler ile alakası ne diye soranlar olacaktır. Ülke batıyor arkadaşlar, yerin dibine giriyoruz. Çöktükçe çöküyoruz.Sizin üzerinizde daha fazla bir ağırlık yani daha yüksek dış basınç yok mu?
Biz batmıyozdur yav, dış güçler atmosferi yükseltiyordur :p

Neyse, şakası bi yana ben de bir mühendis olarak bu açıklamadan tatmin oldum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Umur Bora
Bro,
Esnafa "konum vergisi" diye bi şey gelecekmiş, öyle bir şeyler konuşuluyor.

Gel gelelim bunun benimle alakasına. Bu Mehmet Şimşek hızını alamayıp "Yakışıklılık Vergisi" çıkarırsa benim halim nice olur? Durma vergi ver :krktm:
Şu yakışıklılığa bakarmısın Goca Rabbim, yakışıklı yaratmış benim suçum mu?
IMG_20191103_105824.jpg

@Umur Bora
Bro,
Esnafa "konum vergisi" diye bi şey gelecekmiş, öyle bir şeyler konuşuluyor.

Gel gelelim bunun benimle alakasına. Bu Mehmet Şimşek hızını alamayıp "Yakışıklılık Vergisi" çıkarırsa benim halim nice olur? Durma vergi ver :krktm:
Şu yakışıklılığa bakarmısın Goca Rabbim, yakışıklı yaratmış benim suçum mu?
323612 dosyayı görüntüle

İşin yoksa git şimdi noterden tasdiklet ÇİRKİNLİĞİNİ yav :(

Ay'a gidildi yiğenim. Hatta Neil Armstrong uzayda ezan sesi duymuş ve bu sebeple hak yolu İslam'ı seçtiğini ilan etmiş bir muhteremdir.
Mehmet Altuğ'luk yapma. Hanginiz gerçek Mehmet Altuğ? Bak şimdi aklım karıştı.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Evin altına motorsiklet bayi açılıyor sanırım evren bana bir mesaj yolladı, benim de kabul etmem lazım.

Fiyatlar biraz dengeye oturdu gibi, ben de düşünüyorum. Alt segmentte çok iyi indirimler var. Yasal olarak Euro-5 kayıtlı olmayan motorların stoklarını eritmeleri gerekiyormuş. Alt segment çok ilgimi çekmiyor ama 250cc scooter yada naked olabilir.

Kariyer olarak biraz beklentilerim var, 2025 yazına doğru birşeyler olursa kendimi motosiklet ile ödüllendirmeyi düşünüyorum. Olmazsa da yeni iş aramaya başlarım :)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Antalya belediyelerinin başkanlarında bir gram ileri görüşlülük olsa, şu kenti bisiklet kentine çevirir. Şehir merkezi aşırı eğimli değil; yılın büyük kısmı güneşli; kullanılabilecek çok alan var. Sabah ve akşam bakıyorum, bir sürü bisikletli ya işe ya pazara falan gidiyor. Kardeşim daha ne yapsın insanlar bu bisiklet yolları için? Belediye önünde eylem mi yapacaklar?

Yap kardeşim, ana caddelere bisiklet yolunu, millet kullansın. Avrupada dar caddelere bile yapıyor da sen mi yapamayacaksın? Genci yaşlısı bir sürü insan soğuk demeden biniyor. Banliyö sistemi yok, tren yok, toplu ulaşım yok, bari bir şeyi doğrultmaya başlayın. Trafiğin yükünü hafifletmenin bir yolu insanları buna teşvik etmek. Hatta 10 tane otobüs koysan ne olacak?

Millet motorsiklet şeridi bile yapıyor şu dünyada, azıcık akıllı proje yapın artık. 2025'e geldik, yeter yav.

"O zaman tekrar görüşene kadar hoşcakal..." nereden bilebilirdim ki tekrar görüşme imkanımızın olmayacağını?

Geri