Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Su geçirmez çanta/torba (dry bag) önerisi

Gezegen

Üye
Tepki
71
Başlangıç
2020—21
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhabalar,
Çeşitli hacimlerde (2-15 litre aralığında) su geçirmez, üstten ruloyla kapanan çanta/torba (dry bag) arıyorum. Ortlieb ve Vaude (ve Deuter) çantaların (kalitesinin) farkındayım. Su geçirmez çanta özelinde bu markaların çantalarına makul f/p alternatifler arıyorum. Bisiklet turlarında fazladan koruma ve eşya organizasyonu amacıyla halihazırda su geçirmez Ortlieb heybe çantaların içinde kullanmak üzere 3-5 tane almayı planlıyorum. İç piyasada ucuz alternatifler Tchibo ve Jr. Gear (gibi uyduruk, jenerik, güven vermeyen) markaların çantaları var. Malzeme hakkında verilen bilgiler sınırlı (hoş, Ortlieb çantalarınki için de: "naylon-pu kaplama (PS10)"). Internette inceleme yazısı, videosu veya değerlendirme yok (Tchibo'nun kendi sitesindekileri saymıyorum, kumsalda kullanan çocuklu anne ile benim kullanmam arasında, böylece beklentilerimiz arasında fakr olacaktır). Kısacası, Ortlieb ve Vaude için ezberden "parasına değer" olacağını biliyorum fakat dediğim gibi, başka uygun alternatifleri de değerlendirmek istiyorum zira bazen fiyatına göre uygun, tanınmadık markaların da güzel ürünleri olabiliyor. Bildiğiniz, kullandığınız dry bag çanta marka ve modelleri var mı? Ya da Tchibo ve/veya Jr. Gear çantalarla deneyimi olan? Teşekkürler.

Scudo
Jr gear 15 ve 30 litre olanları kullanıyorum. Zaten su geçirmez olan ortlieblerin içinde organizer olarak kullanacaksanız fazlasıyla yeterli. Bir tane ortlieb fiyatına ihtiyacınızın tamamını karşılarsınız. Tchibonun ikili drybaglarinden de almıştım, önermiyorum. Ama onlar bile çanta içinde iş görür.

Jr gearlarda light ve ultra light diye iki farklı seri var. Gram farkları önemli değilse light olanları tavsiye ederim, ultra light olanlar pek güven vermiyor.

• Beğen
Tepkiler: Gezegen
işini görür mü bilmiyorum. Decathlonda kano çantaları var. (link)

• Beğen
Jr gear 15 ve 30 litre olanları kullanıyorum. Zaten su geçirmez olan ortlieblerin içinde organizer olarak kullanacaksanız fazlasıyla yeterli. Bir tane ortlieb fiyatına ihtiyacınızın tamamını karşılarsınız. Tchibonun ikili drybaglarinden de almıştım, önermiyorum. Ama onlar bile çanta içinde iş görür.

Jr gearlarda light ve ultra light diye iki farklı seri var. Gram farkları önemli değilse light olanları tavsiye ederim, ultra light olanlar pek güven vermiyor.

Teşekkürler. Siz ne amaçla ve kadar süre kullandınız? Light ve ultra light ayrımını fark etmiştim, light olanlar uygun (fiyatlı) olarak bir tek atlasoutdoor'da 2.5 L (tek renk seçeneği) ve 5 L (2 renk seçeneği) ve uygun (fiyatlı) ultraligt modeller ise yeşil ve mavi renklerde 2.5-10-15 ve 20 L hacimlerde mevcut. Buna göre, önceliği light modellere verip kalan ihtiyacı ultra light ile Levent11'in tavsiye ettiği Decathlon'un ITIWIT'leriyle (5L ve 10 L) tamamlamak işimi görür o halde?
işini görür mü bilmiyorum. Decathlonda kano çantaları var. (link)

İşimi görür mü, doğrusu bilmiyorum, daha önce bu tür çantalar kullanmadım. Ağırlığından değil ama 600D (karşılaştırma için Vaude 30D veya Jr. Gear Light 75D) çanta içinde organizer olarak (da) kullanılmaya uygun olur mu bilmiyorum, daha doğrusu malzeme kalın olduğu için her durumda, her eşya için uygun olmayacak gibi. Ağırlık faktörü de cabası 5L: 216 g ve10L: 268 g. Omuz kayışı avantaj da dezavantaj da olabilir, kullanacak mıyım, ihtiyacım olur mu bilmiyorum. Bütün bu ufak noktalar bir yana, hacimler uygun ve ezberden F/P ürünü olacaklarını biliyorum. Yine de kullanmış olanların deneyimlerini duymak isterim.

Aliexpressten linkteki ürünü almıştım.Çadır - mat vs malzemeler bir yere koymak için. Su geçirmezliği oldukça iyi.Yaptığım turlar sırasında yağmur yağarkende deneyimle şansım olmuştu.
Fakat bir turda 3cü kulanımımda rulo-üst kapak kısmı dikiş yerinden söküldü.Ben aldığımda fiyatı oldukça uygundu.

(link)
images.jpg

Aliexpressten linkteki ürünü almıştım.Çadır - mat vs malzemeler bir yere koymak için. Su geçirmezliği oldukça iyi.Yaptığım turlar sırasında yağmur yağarkende deneyimle şansım olmuştu.
Fakat bir turda 3cü kulanımımda rulo-üst kapak kısmı dikiş yerinden söküldü.Ben aldığımda fiyatı oldukça uygundu.

(link)
282343 dosyayı görüntüle

Teşekkürler. Hocam daha üçüncü kullanımda bir yerinden dikiş attıysa yaramazmış demek ki. :) Ne kadar ucuz olursa olsun, paraya yazık. Bu arada, belirtneyi unuttum, yurtdışından sipariş edilecek kadar önemli bir kalem deeğil benim için. Hem az da olsa önceki iletilerde belirtilen birkaç tane alternatif var.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
15 litreliği ben de sizinle aynı amaç için almıştım. Aslında 10 litre de benim işimi görürdü ama o dönem ikisi de aynı fiyat olduğu için 15liği tercih ettim. 30 litreliği de heybelerin üzerine koymak için yedek çanta olarak aldım, yurt içi turlarda iş görür. Pandemi yüzünden çok fazla kullanma fırsatım olmadı ama bana göre ürünler f/p ürünü. Ben amazondan almıştım, siz de alıp deneyebilirsiniz, beğenmezseniz bir ay içinde iade edersiniz. Orta vadede bir olumsuzluk olursa da Amazon sattığı ürünün arkasında duruyor ve mutlaka telafi ediyor. Ama daha önce de dediğim gibi çanta içinde kullanacaksanız çok para vermeye gerek yok.

• Beğen
'The Echelon' [M] is a 32 liter messenger bag

Bu çantayı gönderen bir site bulamadım. Bu çantayı kullanan varmı? veya bunun muadili bu şekilde kullanımı olan. Türkiyede bisiklette kullanılacak messenger çanta satan yerde bulamadım.

çantanın websitesi ve youtube sitesinin linklerini yazınca üyeliğiniz yeterli değil diyor. Onun için yazamadım. Ayrıca konuda açtırmıyor. Bu foruma siz nasıl üye olup konu vs açıp link atabiliyorsunuz?

12 litre evoc ride 12 kullaniyorum, bisiklet surerken kullanabileceginiz muthis bir canta, kesinlikle tavsiye ederim.

(link)

BFCCE5C9-4BD4-4B28-A021-C6A3E4C4F991.jpeg

• Beğen
Tepkiler: ratm
Geri