Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu meşhur bisikletler

MurathanKaratmanlı

Aktif Üye
Tepki
92
İsim
Murathan Karatmanlı
Selam herkese
Arkadaşlar ne zaman çarşıya çıksam,sokağa çıksam illa ki 5-6 tane bu bisikletlerden görüyorum bütün çocukların bisikletleri böyle.Bence kötü bir durum çünkü bu 20 kg'lik 2 amortisörlü tekerlekli çelikler çocukların daha küçükten bisiklete soğuk bakmalarına sebep oluyor

İzliyorum çocukları,hızlı gidebilmek için nasıl debeleniyorlar ya.Bisiklet satıcıları tamamen duygusal yaklaşmasa olaya ne güzel olur zaten 10 Yaşında bir çocuk rengine bakarak alır seçer bisikletini.Keşke bisiklet üstünde ki kardeşlerimize alırken onları yormayacak,keyif verecek bisikletler satsalar

Resim eklemeyi unutmuşum bunlardan bahsediyordum.image.jpg image.jpg

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Scudo
Tamamen göz boyamak için üzerine amortısor vs. eklenen , genelde beyaz eşya dukkanlarında satılan çelik yığınları.

Maalesef bilinçsizken çoğumuzun satın aldıgı , daha sonra fazla kullanılmayıp merdiven altında çürümeyi bekleyen bisikletler.

• Beğen
Tepkiler: muraterdem42
@MurathanKaratmanlı
Burda çocukların bir kabahati yok anne Babaların bilinçli olması gerek @Ebubekir dediği gibi beyaz sana mağazalardan almamak gerek ayrıca çokta Pahalı satıyorlar

bacak kasları güçleniyor işte yararı var aslında bakma sen hantal olduklarına gelişime katkısı büyük ;)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ağırlığın faydası olur daha sonra satıp mandal alınabilir

Avrupa Birliği onaylı hiç bir oyuncak, spor eşyasının alınması satılması taraftarı değilim. Ayakkabılar,oyuncaklar kesinlikle böyle olmalı biliyoruz nasıl boya kullanıyorlar yada plastik kalitesi nasıl bunlarla ilgili haberler çıktı. Bisikletlerin de böyle olmadığı ne malum. Güvenlik testleri vs. bu konular şakaya gelmez. Biz yetişkinlerin bile bu durumları düşünürken küçücük çocukların kalacakları tehlikeli durumları hayal bile etmek istemiyorum.

valla kimse kusura bakmasın ağzınızın suyu akardı bu bisikletlere çoğunuzun
şimdi kullandığınız 10lu rubleli bisikletin bundan farkı yok tamamen önünüze konanı yiyorsunuz :)
trek çıkardı bu mereti
ve diğer ülkelerde de bu zıkkımı şehir içinde kullandılar.
şimdiki bisikletleriniz de aynen bunun gibi bir sürü gereksiz komponentle dolu
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6d/Trek_Y_Foil.jpg

http://www.retrobike.co.uk/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=122465

http://images.singletracks.com/blog/wp-content/uploads/2011/01/trek_carbon.jpg

Bir diğer tercih edilme sebebi ekonomik sanılması. Sıfırları 150-300 arasında. Böyle bisikletleri kullanan çocuklar için o kadarda üzülmeyin çünkü onlar eğer gerçek bisikletçiyse mutlaka doğru yolu bulur. Pes edenler zaten hiç bisiklet sevdalısı olmamıştır.

• Beğen
Tepkiler: lealtad ve Hâkî.
@halil halil İkinci fotoğraftaki mavi kadroda ''fox'' yazılı olan o parça nedir acaba ve ne işe yarıyor?

@Emre GÜLEN

Kesinlikle doğru bir yorum. Benimde çocukluğumda arkadaşlarımla bisikletlerimiz vardı. Bu çift amortisörlü heybetli modelleri görünce hepimizin içi giderdi. O arkadaşlarımın hiçbirinde şuan bisiklet yok. Bende bu bisikletleri zamanında görüp imreniyordum fakat şuan amacına uygun bisikletimi aldım kullanıyorum. Tabii ki çocukların daha rahat edeceği bisikletler kullanmalarını isteriz ama bu bisikletleri kullanmaları ileride yanlış yolsa sapacakları anlamına gelmez.

• Beğen
Tepkiler: Emre G.
Konuyu açan arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Daha bugün forumda bir konu okudum. Arkadaş oğluyla yaptığı gezinin fotoğraflarını koymuş. Ne yazık ki bu tarz bir bisiklet vardı çocuğunun altında.

Geçenlerde bir satıcısıyla aramda aynı konu geçti. İki amortisörlü istiyor herkes dedi.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Tamam bisikleti ezdik, yerden yere vurduk.20 kiloluk toma benzetmesini kullanan birisi olarak bende bisiklete bu tarz ile başladım. Merak ettim orasını burasını kullandık. Olmadı geldim forum a üye oldum bisiklet hakkında olumlu olumsuz şeyleri hem okudum hem yaşayarak öğrendim. Sonra bütçemi ayarladım satıp biraz daha farklı tarz bisikletlere yöneldim. Yani lafın kısası 2 teker ve pedalı olduktan sonra önemli değildir. Ben haftalık 30 km tura gelen 50 yaş üstü amcalar ile de birlikte de kullandım maşallah bizle gayet iyi geldiler 20 kilo luk tomalar ile Şimdi düşünün ben ucuz bisiklet aldım yani gücüm ona yetti 20 kilo tamam hantal tamam yordu beni oda tamam. Ama ben daha iyi birşey almak için daha uz:harika:un zaman para biriktirmem lazımdı bisiklete atıyorum 6 ay sonra binebilecektim. Aldığım alet hafif olacaktı beni yormayacaktı ama bir çizik olsun bir arızası olsun canım sıkılacaktı üzülecektim. Kıymetini anlamak için önce mahrum kalmak gerekir. Yukarıdaki arkadaşımız ne güzel açıklamış bisiklet hevesi varsa zaten doğruyu bulur demiş. He ama şunu da söyleyeyim heryerden kaldırım dağ taş... çıkarken atlarken içim rahattı yani ağır olduğu için sağlam dır bişey olmaz yea diye düşünerek canına okudum birazcık. :D

Yalan yok, Konfor konusunda çok kaliteli bisikletler :D kaldırımdan iniş falan hiç farketmeden mis gibi :)

Bir de şöyle bir şey var, bu bisikletlerin sıfırı 150 lira 250 lira yani 20 kilo olabilir zaten bu kadar ağır olup Çelik olduğu için bu fiyat ve Çelik gayet yeterli bi malzeme sokak için.
Ben hiç bıkmadım bisikletimden ( küçükken) bu bisiklet ne kadar ağır falan demedim çünkü bisikletimi seviyorum ve şimdi de 15 kiloluk alu bisiklete biniyorum ;) faydası da bu

Alışmışım küçükken

@Çağrı Çalışkan

Froome'a bile itelemisler demek ki bir tane zamaninda. Iyi ki sogumamis bisikletten. Oysa hepimiz cocuklugumuzdan beri 8 kiloluk karbon bisikletler sürdügümüz icin su an hala bisiklet sevdalisiyiz. Mesela benimkisinin markasi Bisan-Ihlas'ti. Gazeteden kuponla almistik.
20 kiloluk bisiklet yoruyor diye bisikletten soguyan cocuk zaten o üsengeclikle bilgisayar basindan kalkmiyordur. Dogru düzgün bir bisiklet alsan bile ilk rampada bisikleti birakip bilgisayara döner tekrar. Aileler zaten bisiklet konusunda bilgisiz, e cocuk da bir seneye boy atacak, bisiklet ufak gelecek. Ucuzunu alip gecistiriyorlar iste. Böylece bu celik yiginlari da nesilden nesile aktariliyor. Benim Bisan-Ihlas simdi nerelerde acaba?

• Beğen
Tepkiler: Ghost
Kısmet olur da evlenir ve çocuk sahibi olursam, ben de çocuğuma muhtemelen market bisikleti diye tabir edilen bu demir yığınlarından birini alırım. Çok çok iyi günümdeysem en fazla bi Kron xc150 gibi bir alet alırım. Şimdi üst düzey aletlere biniyor olsak da, ya Allah aşkına, çocukluk donemimizde hangimiz mala çok önem veriyorduk? Hangimiz teker kaydirmayi sevmiyordu? Hangimiz arkadaşlara hava atmak için çatır çutur merdivenlerden inmiyordu? Ayrıca çocuğun istediği model fonksiyonel ve kaliteli olmaktan ziyade, mahalle arkadaşları, komşu çocukları arasında ne popüler ise o türden bisiklettir. Çift süspansiyonlu dandik aletler de epeyce popüler, o yüzden saçma bulmuyorum ve çocuğum isterse alırım seve seve...

Ya ne olacaktı? 10 yaşındaki çocuğun altında Specialized S-Works Venge mi olacaktı? tabiki bunlarla başlanacak.Çocuk ilgi duyar bu işi profosyonel yapmak ister yada amatör olarak hayat felsefesi haline getirir o zaman ebeveynlerinin şartları dahilinde çeşitli imkanlar sağlanır yada sağlanamaz.

Geri