Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Suluk ve suluk kafesi

Kıvanç Pürtelaş

Daimi Üye
Tepki
93
Bisiklet
Orbea
Araştırdım fakat bu konu hakkında açılmış bir başlıl göremedim.
Hangi suluk ve suluk kafesini tercih etmeliyiz ?
Düşük bütçe için önerilerinizi öğrenmek istiyorum.
Birde suluk kafesleri neysede sulukların daha önemli olduğunu tahmin ediyorum.
Gerek sağlık açısından, gerekse estetik açıdan iyi ancak uygun ne tür modeller vardır, bilgilendirirseniz sevinirim.

Scudo
eskişehir çınardan amoeba suluk tutucu + polisport termikayı 21 tl ye aldım.
suluk için birkaç arkadaşım gayet güzel dedi. bende memnunum.

Ameoba suluk kafesini Doruk bisikletten 10 tl ye aldım suluk ise polisport un termika modelini 20 tl ye denizli yaşam bisikletten aldım.

Merhaba arkadaşlar,Plastik mataralar, hafiflik ve kullanım açısından bisiklet sporunda uygunluk göstermektedir.Doğa yürüyüşleri,ve diğer kullanım alanlarında metal malzemeden yapılmış mataralar da tercih edilebilir.
Elimde bulunan bir ürünü örnek vermek istiyorum:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=64654

Şimdi değil ama ileride almayı planlıyorum suluk ve suluk taşıyıcısını(malum bütçe).
Önce başlık açıp, kendim ve diğer arkadaşların fikir sahibi olmasını istedim konu hakkında.

Kadir, Emre önerdiğiniz suluk dikkatimi çekti, aşağıda paylaştığım linkteki model sanırım.
Ultegrax, linkte satmakta olduğunuz suluk plastik olarak belirtilmiş.
Birde şu ürün var, plastik ancak termal olduğu belirtilmiş.

(link)

Sizin sulukta bu özellik var mı, termal olması dış ısıdan az etkileneceği anlamını mı taşıyor ?

Bende Amoeba suluk kafesi kullanıyorum eğer ağırlığı dert etmiyorsanız çok güzel ve sağlamdır , suluk olarakta Belçikadan aldığım ne kadar termoslu dağcı matarasıda olsa yeni suluk pahalı olduğu için SIGG matarayı kullanıyorum ağır olmasına rağmen çok güzel duruyor ve kullanışlı

Erdoğan bisiklette suluk kafesleri baktım.

Mesela 5 euro olanlar 65gr, 6 euro olanlar 46gr. Bu durumda 46gr olanları seçmek oldukça mantıklı gözüküyor.

65gr lıklar siyah-beyaz;
(link)

(link)

46gr lıklar siyag-beyaz;
(link)

(link)

Ve suluk da, diğer 2 arkadaşın önerdiği ve renk olarak da kafeslere uyacağını düşündüğüm

(link)

model suluk.

İmkanım olduğunda almayı düşünüyorum.
Termal ifadesini açacak kimse var mı acaba ?

(link)

Linkteki suluğu öneririm.Bir arkadaşımda var bu suluktan.Gezilere gitmeden önce evden suluğa soğuk su dolduruyoruz sıcak havalarda.Tam gezinin ortasında ben ılık su içerken nanogelli suluğu olan arkadaş buz gibi su içiyor.Kesinlikle öneririm:in:

arkadaşlar suluk kafesi için bir öneride bulunamıyorum fakat reklam olarak anlaşılmaz inşallah ben migrostan aldım şu an hala mevcut ben istanbul bahçeşehirde oturuyorum burada ki şubesinde mevcud mutlaka tüm mağazalarında vardır alüminyum oldukça kullanışlı suluk kafesine de çok rahat oturabiliyor alüminyum olması çok büyük avantaş bisikeltçiler bilir bakteri yapmaması açısından paylaşmak istedim umarım birilerine faydam dkunur saygılar herkese...

@metin bayer

Metin suluk kafesi, sadece suluğu tutmak için tasarlanmıştır.
Bakteri ile ne alakası olduğunu anlayamadım.
Biraz açıklarmısın ?

İki adet suluk kafesim var. Birisi büyük. Bisiklete taktığımda alt kısımları birbirine temas ediyor. Bağlantısını biraz ön tarafa doğru ilerletmek istiyorum. İnternette bir kaç adaptör gördüm. Örneğin;
(link) vb. gibi
Bu işin daha kolay ve tabiki ucuz bir yolu yok mudur merak ettim. Tecrübesi olan paylaşabilirse sevinirim.

@ento_ag
Aynı dertle uğraşıyorum . 1.5 lt kafesi takınca diğerine yer kalmıyor . Var mı bir çözüm önerisi ?

Ikinci suluk kafesi icin yeri olmayan ve ucuz bir yol arayan arkadaslar, su cirtcirtli plastik kelepceler ile kadroya sabitleyebilirler. Yani uzun zamandir aklimda ama denemedim bu yontemi. Decathlondan bir eklenti almistim bunun icin. Ama uzerine bir de suluk kafesi ve sulugu takinca iki suluk birbirine deydigi icin cok hosuma gitmemisti. O yuzden geri cikardim. Sonra bir su cantasi aldim ama cantadan su icmeyi beceremedim :koptum:. Ama su an cantasini kullaniyorum ve baya isime yariyor. Icine 1 lt. su, takimlar, ic lastik falan ve ufak tefek yiyecek bir seyler aliyor. Bana baya bir yetiyor.

@CmlCLK
@CmlCLK
Hocam selamlar. Ben bu ara su çantası almayı düşünüyorum da, hangi markada sorun yaşadınız ve neden kullanamadınız?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Decathlon'dan almistim. VTT Rockrider 520 modelini ama benim beceriksizligim yuzunden su icemedim. Yani iciyordum ama suyun kesik kesik gelmesine alisamadim. O yuzden su an cantasini kullaniyorum. 1 lt. su aliyorum cantasina, 550 ml.'de sulukta var. Biterse, hic su bulamazsam ufak su aliyorum bir tane bir dukkandan.

Bende 2 litrelik bir su torbası kullanıyorum. bisiklet dışında doğa yürüyüşüne falan gittiğimde çok işime yarıyor. Yalnız kullanımdan sonra kurutma kısmında biraz sıkıntı oluyor içinde 1-2 damla kalınca. Öteki türlü güzel benim hoşuma gidiyor. Normalde de suluğum yok zaten ya yarım litrelik su şişem oluyor bagajda yada 1.5 litrelik şişe oluyor kadro içindeki kafeste. Ağırlık konusunda sıkıntı olmadığı için böyle kullanıyorum, yol bisikletine geçmedikçe böyle devam etmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@karton_piyer
Yeminle aklıma gelmişti bu :D iki teker bir adam'ın bir videosunda birisi bisikletin ön maşasına suluk kafesi takmıştı (plastik kelepçe ile, her bir kola iki tane) mantıklı geldi.

@ismail_32
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Bunlar bulabildiklerim. Sanırım başka kimsede çözümü yok.

Geri