Scudo Sports

Taksim Tünel'de tehlikeli yolculuk

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
3
"Son zamanlarda gerçekleşen bisiklet ölümlerine dikkat çekmek isteyen Downhill Sporcusu, Taksim Füniküler Tüneli’nden yanından Füniküler geçerken bisikletiyle indi. Yaşanan o anlar ise 180 derecelik kamerayla sporcu tarafından kaydedildi.

Geçtiğimiz Pazar günü, Gökmen Binici isimli profesyonel Downhill (Tepeinişi) bisiklet sporcusu son zamanlarda bisikletli ölümlü kazalara ve (link)’deki bisiklet parkurlarının az oluşuna dikkat çekmek istedi. Sporcu, bisikletliyle birlikte Taksim Füniküler hattına gitti. Binici, tünelde yokuş aşağıya bisikletliyle inmeye başladı ve bu görüntülerini de üzerindeki geniş açı kamerayla kaydetti. Binici, yanından hızla geçen Füniküler’e de aldırış etmezken tehlikeli sporunu kazasız bir şekilde tamamlandı.
Son zamanlardaki ölümlü bisiklet kazalarına dikkat çekmek istedikleri için böyle bir yol seçtiğini söyleyen Binici, "Yaptığımız yer trafiğe kapalı bir yerdi. İnsanların zor duruma girmemeleri için böyle bir yer seçtik. Son zamanlarda bisiklet kazaları çok fazla oluyordu ölümlü sonuçlanıyordu bunlarda. Hatta tanıdığımız dostlardan birisi bisiklet sürerken kazada öldü. Duyarlı davrandık bizde. Nasıl yaparız diye düşündük. İnsanların dikkatini nasıl çekeriz diye düşündük. Biraz tehlikeli oldu ama sonucu güzel oldu. Diğer amacımız da bisiklet parkurlarının olmayışı. Ben yurt dışında ülkemizi Avrupa’da temsil etmiş bir sporcuyum. Parkurlarımız olmadığı için sporcularımız geliştiremiyor kendini. Parkurlar olmadığı içinde yollara çıkıyorlar. Devletten istediğimiz bisiklet parkurlarının olması. Coğrafyamız çok güzel dağlarla çevrili bunun için çok uygun yerlerimiz var. Parkurların yapılmasını çok istiyoruz" dedi."

Kaynağında da videoyu görebileceğiniz böyle bir haber var arkadaşlar, doğrusuyla yanlışıyla tartışalım bakalım.

Kaynak: (link)

Scudo
ölümlü bisiklet kazalarına dikkat çekmek istedikleri için böyle bir yol seçtiğini söyleyen Binici

Trenin altında kalıp ölseydi, mezar taşına da "öldü ama çok dikkat çekti" yazacaklardı sanırım...

cnnturk'un web sayfasına haber yazan elemanın bağlaç olan "de"leri ayırmayı bilmemesi ise ayrı bir olay.

Bu aktiviteyi herhangi bir slogan uydurmadan, kılıf uydurmadan, sadece aksiyon amaçlı yapmış olsalardı çok daha sempatik gelirdi bana.

Şimdi kalkmış "Bisikletli ölümlere dikkat çekmek için yaptık" diyor. Kendi hayatını tehlikeye atarak ve kuralları çiğneyerek mi yapıyorsun bunu? Umarım emsal teşkil edecek sağlam bir ceza alırsın :snzdglsn:

Yani şeye benzemiş, bilirsiniz çok yüksek binaların tepelerine aksiyon için çıkan Rus elemanlar var. Onların kalkıp da "Biz dostluk sevgi ve barış için yapıyoruz bunu" demeleri kadar komik olmuş. Heyecan aramışsın belli işte kardeşim. İlgi çekmek istemişsin, meşhur olmak istemişsin. Daha ne zorluyorsun, sanki memleketi kurtarmışsın gibi :D Bir insan ne yaptığının ve ne söylediğinin ve bunların arasında tutarlılık olup olmadığının farkında olmaz mı yahu?

Bu izletiyi izledim ve aciklamasinda "bisiklet icin cok tehlikeli bir yolda bile daha guvenli olabildigimizi gostezrmek icin" gibisinden bir aciklama yapmisti :D. Ama gercekten oyle. Kendisini Youtube denen ortamda takip ediyorum zaten. Gercekten Türkiye'de o kadar ortam var ki bu tepeinisi (downhill ;)) bisikletleri icin sasirirsiniz. Ama devlet, belediyeler bu spora gonul veren insanlari yok sayiyor. Sonra "merdivenlerden inmeyin zarar veriyorsunuz, burada surmeyin, gidin baska yerde oynayin" diyen gorevlileri uzerlerine saliyor.

Bir yakınları bisiklet sürerken hayata veda etmiş..Birşey yapmak istemişler..Yanlış bir seçim ama bir şey yapmak istemeleri doğru..
Ne yapsın bu gençler?Zaten toplantı/gösteri/yürüyüş gibi birşeyi anında devlet dağıtıyor veya izin vermiyor..Ülkenin hali ortada..
Ne yapsınlar,valilik önünde soyunsunlar mı?Nedir yani?
Akıllarına bu gelmiş,yapmışlar..Hemen gençleri LİNÇ etmenin bir anlamı yok..

Hızlı ve spastikten daha kötüsü olamaz diyordum.
Ama yanılmışım. Kendinin ve başkasının hayatını tehlikeye atmak için daha "yaratıcı" yöntemler bulan olmuş

Haberlerde gördüğüm kadarıyla Belediye tarafından mahkemeye verilmiş.

Farkındalık diyen arkadaş acaba farkında mı toplu taşıma da bisiklete tanınan hak sayesinde oraya kadar gelebildiğini, yoksa tünelin kapısından bile sokmazlardı.

Peki bu hareketinden sonra kendisini mahkemeye veren belediye dese ki bakın suistimal oluyor toplu taşımaya bisiklet alınması yanlış kararmış iptal edeceğiz o zaman farkındalık diyen bu arkadaş acaba insan içine hangi yüzle çıkar ?

@Murat B.
Murat B. aziz dostum sende o uzun bacaklara özgü soğukkanlı ve basiretli yaklaşımını yitirmişsen koyver rahvan gitsin

@Anonim foto paylaşmadan haber paylaşma safhasına geçiş yapmışsın. Hayırlı olsun. şahsen ben ümidimi hiç bir zaman yitirmemiştim.

Geri