Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tandem Tur Bisikleti Toplamak

Beğendiniz mi?

• Toplam katılım
    19

mali.ozdemir

Daimi Üye
Tepki
289
İsim
Mehmet
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
ilk hali 2.jpg

Tandemin ilk hali bu şekilde. 700 liraya kiralama işini bırakan birinden letgodan aldık. 100 lira otobüsle kargo masrafı tuttu.
Sorunlar:
1- Sele borusu adaptörü aşınmış, kadro 31.6 uyumlu ama sele borusu 27.2, sele aşağı kayıyor.
2- Sol vites kolu kırık
3- Zincir-ruble ve diğer aksamlar paslanmaya başlamış ama temizlenirse iş görür.
4- Uzun vites fren kablosu olmayınca kablolara ek yapılmış.
5- Seleler adam öldürür
6- Maşanın kilit mekanizması bozuk- yay ömrünü doldurmuş
7- Elcikler komforsuz- Arka gidon-gidon boğazı ergonomik değil
8- Frenler tandem için yeterli değil

Bu haliyle temizleyip ufak bi bakımın ardından 10 günlük bir turu çıkarmayı başardı. Ama bizi de oldukça yıprattı.
Tandemi toplamaya başladım. Önceliğim 28" toplamaktı ama bütçe de kısıtlıydı.

Oluşturduğum kriterler şu şekildeydi.
1- Hidrolik disk fren olacak
2- Düz maşa olacak
3- 28" olacak
4- konforlu olacak
5- Yolda bir parça bozulduğunda yaptırma maliyeti en az olacak.

1- İşe önce öndeki sele borusunun kaymasını önlemekle başladım. Babam sanayide çalıştığı için hemen bi torna tezgahında dışı 31.6 içi 27.2mm olan bi aparat yaptırdım.adaptör.jpg

2- Sıra arkadaki gidon ve gidon boğazını değiştirmek. Tandeme uygun gidon boğazı yok gibi bir şey. Şans eseri bir tane buldum. Fiyatı 100 lira. Gidon ise bullhorn aliexpressten 60 liraya geldi. 45 lira gidon bandı.
g. bogazı (2).jpg

3- Tekerlere geldi sıra. 2. el jant seti 300 liradan aşağı bulamadım. Aradığım jant setinin özellikleri; 36 tel olması, Shimano göbekli ve disk fren uyumluluğu. Böyle bi jant seti bulamayınca kendim oluşturmak istedim. Göbek, jant çemberi ve jant teli alıp kendim ördüm. Göbeklerin çifti Tx-505 132 lira. Çemberler 140 lira. Teller 50 lira toplamda 320 liraya sıfır jant setim oldu.
göbek.jpg
jant seti.jpg

4- Malum kaset free hub a geçtiğim için kaset ruble gerekliydi. En az tamir masrafı olmasını istediğim için vites setini 7 li yapmak istedim. Anadolunun her yerinde 7 li aktarıcı vites kolu vs bulmak mümkün ve ucuz. 12-32 7li sıfır kaset rubleyi 65 liraya aldım. Spacer ise 20 lira.
ruble.png

5- Madem 7li sistem toplayacağız ve hidrolik olacak, e ozaman 7x3 vites kolu lazım. Çiftini sıfır olarak sahibindende 60 liraya aldım şaka gibiydi.
vites kolu.jpg

6- Fren setinin hidrolik en uygun modeli shimano mt200. Ön 130 lira arka 140 lira ücretsiz kargo ile geldi .Arka fren kablosunun boyu uzatılacak 3m olacak.
fren takımı.jpg
7- Maşa değişti. Disk fren uyumlu düz maşayı 2 ay aradım. bulduklarım ya pahalıydı ya da stoğu tükenmişti. Mahallemdeki bisikletçiden 100 liraya kron düz maşa buldum ve taktım. Takmadan önce fotoğraf çekmemişim. Aynı bisikletçiden fren adaptörlerini 30 liraya aldım.
8- Lastikler 700x35c 50 lira iç 150 lira dış. Vites kablosu(3m) 10 lira ve rotorlar 180 ve 160mm 120 lira.
9- Dahon elcikler, Bwin sele kılıfı,80 liraya aldım. 20 lira da gidon yükseltme aparatı.
10- Aliexpressten 3m hidrolik kabloyu 50 liraya siparişini verdim henüz gelmedi. Gelince kurulumunu kendim yapacağım.

ve beklenen son..
son.jpg
arka teker.jpg

toplamda maliyeti satın alma dahil 2340 lira oldu. Buna ufak tefek masrafları da eklersem 2400 civarı olacak. İlerde aynakol sistemini değiştirebilirim şuanlık idare ediyor. Tüm bu upgrade leri 3-4 ay gibi bir sürede tamamladım. umarım faydalı bir kaynak olur.

Dosyalar

• ilk hali.jpg
    ilk hali.jpg
    2,6 MB · Okunma: 16
Scudo
Bence çok denişik (😅) olmuş. Elinize sağlık. Kafa dengi birisiyle sağlam yol yapılır bununla.
E haliyle biraz ağırdır sanırım.😁

Güzel bir proje olmuş emeklerinize sağlık.

Farklı ve renkli bir çalışma olmuş, kazasız belasız kullanın.

teşekkür ederim. Tandem toplayacak arkadaşlar bu kriterlere dikkat ederlerse sorunsuz tur düzenleyebilirler. Not: 7li sistem (Tourney) candır gerisi yalandır.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Güzel bir proje olmuş, daha önce Kars'tan başlayan tur yapan (link) pedal arkadaşım ile Denizli'de karşılaşmış ve tanışma fırsatım olmuştu. Ayrıca yine instagramdan takip ettiğim tandem ile tur yapan 2 ayrı hesap var. Eşiniz var ve bisiklete alıştırmak istiyorsanız güzel bir seçenek keza aynısı diğer aile üyeleri içinde geçerli olabilir.
(link)
Birde Engelsiz Pedal var, (link) genelde tandem bisikletleri bazı yerel bisiklet grupları görme engeli olan kişileri de bisiklet kullanması için kiralıyor. Yine Pedal Arkadaşım ve Engelsiz Pedal'da bunu yapıyordu. Tekrardan hayırlı olsun keyifli sürüşler.

Aslında arkaya bir taşıyıcı (römork) takıp aile boyu bile gezilebilir.🙂
Düşününce, valla çok zevkli olur yav.😅

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TafLan
Arkadaki romörk içinde pedal lazım😅

Aslında arkaya bir taşıyıcı (römork) takıp aile boyu bile gezilebilir.🙂
Düşününce, valla çok zevkli olur yav.😅
burley-piccolo-tag-along-bike-trailer.jpg
Yukarıda görseldekine benzer bir şey ile mümkün, eski bir bisiklete kaynak ve bir kaç işlem ile yapılabilir. Çift taşıma römorku çeken tandem görmüştüm bir ara çift dorseli tır gibi görünüyordu. Aynı Avustralya'daki "road train" adı ile anılan çok dorseli tırlar gibi.
tandem ile turlara kalite örnekler,
(link)
(link)
(link)

En babası da yorum olarak atılan görseldeki fatbike tandem
tandem fat.jpg

243905 dosyayı görüntüle
Yukarıda görseldekine benzer bir şey ile mümkün, eski bir bisiklete kaynak ve bir kaç işlem ile yapılabilir. Çift taşıma römorku çeken tandem görmüştüm bir ara çift dorseli tır gibi görünüyordu. Aynı Avustralya'daki "road train" adı ile anılan çok dorseli tırlar gibi.
tandem ile turlara kalite örnekler,
(link)
(link)
(link)

En babası da yorum olarak atılan görseldeki fatbike tandem
243906 dosyayı görüntüle
İki tane dipçik gibi yetişkin varken el kadar yavrulara diktiniz gözü.😒 Kahrolsun kapitalizm, bitsin sosyalizm. Kutlu olsun özgür birey.😤
Benden çığırtkan olmaz. Söz bile yazamıyorum.🤣

• Beğen
Tepkiler: MakRo
zaten uzun olan bir bisiklete yük römorku takıp daha da tır haline getirmek bana mantıklı gelmedi. Onun yerine öne heybe takmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri