Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tansiyon Düşmesi

mekonzA

Aktif Üye
Tepki
30
Başlangıç
2005—06
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merheba ben bisiklette tempoyu arttırıp kendimi çok zorladığım zamanlarda bisikletten indiğimde başım dönüyor gözlerim kararıyor midem bulanıyor tansiyonum düşüyor yani. Eve zor çıkıyorum hatta kör çıkıyorum. Evde tuzlu ayran içip 5-10 dk dinlenince düzeliyorum. Bunun bir zararı varmı sizede oluyormu?

Scudo
Bende de bazen aşırı efor sarfettiğimde oluyor.

Sürüşünüz 1 saati geçiyorsa beslenmeyi ihmal etmeyin. 15dk'da bir mutlaka su için.

Tansiyonunuz değil, kan şekeriniz düştüğü için gözleriniz kararıyor muhtemelen.

Kendinizi bu kadar zorlamanın zararı olmasa bile tehlikesi büyük, bisiklet sürerken bilincinizi kaybederseniz çok ciddi şekilde yaralanabilirsiniz. Vücudu o kadar zorlamanın pek bir faydası da yok, daha makul seviyelerde antreman yaparsanız performansınız daha hızlı artar.

Hekime gözükmenizi tavsiye ederim. Kalp ile ilgili olabilir, akciğerler ile ilgili olabilir. Bir başkasında gördüğünüz ve sizde de mevcut olan problemin kaynağı veya kaynakları farklı olabilir. En doğrusu uzman tavsiyeleri olacaktır.

Evde sekersiz gazi alinmis maden suyundan bir limonata yaparak bu sorunlardan kurtuldum .hem vucuda gerekli sekeri hem miralleri hemde sivi alimini sagliyor. Idman sirasinda da kramplarimi onluyor . Tavsiye ederim

HTC Salsa C510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@Murat B.
Kan şekeri düşüklüğün belirtilerinden çok tansiyon düşüklüğünün belirtileri gözüküyor.

Bende daha çok tansiyon düşüklüğüne benzettim semptomları, basit bir yolu var anlamanın, bisiklet sürmeyi bitirmeye yakın dilinizin altına bir küp şeker koyup düzelip düzelmediğine bakabilirsiniz. Çıkıyorum dediğinizden çıkarım yaparak merdivenden çıktığınızı varsayıyorum; bisikletten inince bir kaç dakika çömelerek dinlenip daha sonra çıkmayı da bir deneyin.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Ani hareketler sonrası tansiyon düşmesi olabilir. Bisikletten indiğinizde bir yere oturup biraz bekleyin.

Bir kan sayımı yaptırıp açlık ve tokluk şekerinizi ölçtürün, ya da bir checkup'tan geçin

HD

@Atakan Y

BU kadar olmasa da ben de bazen olur. Bisikletin üstündeyken bile olur. Bisiklet sürerken içtiğiniz suyun içine biraz tuz ilave edin.

@Atakan Y

@Lütfü Koçak

Benim normalde 100-110 arası olan sistolik kan basıncım (başka bir ifade ile; 10-11 arası olan büyük tansiyonum), spor yaparken 200'ü geçiyor. Bu da gayet normal. Sizin bisiklete binerken tansiyonunuz düşüyorsa anormal bir durum var demektir sanırım.

• Beğen
Bende de oluyor takma kafana hatta bir yere oturmazsam daha çok midem bulanıyor bu yüzden bisikletten inemiyorum :D

@Murat B.

Atakan bey bisikletten indiğimde oluyor demişti doğru hatırlıyorsam, bende ona yönelik yazmıştım. Spor yaparken tansiyonun yüksek olması gayet doğal tabiki. Şimdi şöyle bir durum var ayrıntılı anlatmaya çalışayım bilgim dahilinde; bisiklet sürerken genelde bacak/kalça kaslarını kullandığımızdan bu kaslardaki damarlar genişleyerek daha fazla kanlanmasını sağlıyorlar. Bir yandan da sürüş sırasında bu kaslar kasıl/gevşe şeklinde toplardamarlarımızda biriken kanın kalbe dönmesine yardımcı oluyorlar. Bisikletten inip bu kasları aniden çalışmaz hale getirdiğinde, kasların pompa vazifesi bitiyor ve kalbe kan dönüşü azalıyor. Aktif olarak kan basıncını değiştirir mi emin olamıyorum ama kalbe dönen kanın azalması demek, beyne giden kanın azalması demekle aynı manaya geliyor. Bu da atakan beyin durumu ile uyuşuyor. Yani sürerken değil de indikten sonra tansiyon düşebilir diye düşünüyorum.

Muhtemelen tuz kaybıyla alakalı bir durum. Sürüş sırasında Powerade, Gatorade gibi izotonik sıvılar tüketmeyi ya da içtiğiniz suya tadını fazla tuzlu hale getirmeyecek şekilde az miktarda tuz atmayı deneyin.

• Beğen
Ağır spor sonrasını takip eden genellikle 1-2 gün sonraki günlerde bendede tansiyonum 9'a 5 e kadar düşmüş oluyor, dinlenik nabız ise 50- 55 civarı - oluyor, sanırım kalp damarlarının genişlemesi kaynaklı ; kondisyonum ve antrenman yoğunluğum fazla olduğu dönemlerde (otururken birden ayağa kalkınca kısa süreli göz kararması ve baş dönmesi ) şeklinde..

bunun için bir önerisi olan varmı..

@Emrah Demirci

Benim var. Doktora git. Bu tarz durumlarda da internetten imkansızlıklar dışında öneri bekleme.

@drumbanger

Doktor sporu bırak der bence :D

yada artık yüklenme veya yoğun spor yapma..

Anca bisikletçi doktor olması lazım :D

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Emrah Demirci

Doktora git elbette ama tuzsuz kalıyor olabilirsin. Spor yaparken içtiğin suya biraz tuz ilave et. Ya da beslenmene tuzu biraz daha fazla ekle. Ama bazı insanların tansiyonları düşük oluyor.

@Emrah Demirci otururken birden ayağa kalkınca oluşan kısa süreli göz kararması ve baş dönmesi spor ile alakalı değil bildiğim kadarıyla, vücuttaki kan pompalama sistemlerinin çalışma sistemini aniden değiştirmesi ile ilgili olduğuna dair bişeyler okumuştum (oturur pozisyonda bacaklara daha az kan giderken aniden ayağa kalkınca birden fazla kan gidiyor, buda beyine giden kan miktarını azaltıyor, kalp beyine yeterli kanı pompalayana kadar kısa bir süre geçiyor gibi). Bu durum banada çok oluyor, (özellikle boyu uzun kişilerde oluşması daha kolaymış:suspus:)

• Beğen
Tepkiler: erdsde
Ben dün akşam yemekten yaklaşık 20 dk sonra 6 km'lik kısa ama performanslı bir sürüş yaptım. Bu sabah kahvaltıdan sonra başım dönmeye başladı. Düşecek gibi oldum. 5 dk sonra geçti ama gün içinde ara ara 10 saniye kadar düşecek gibi olup düzeliyorum. Sizce dün kendimi çok zorlamış olabilir miyim? [Ölçüm cihazım olmadığı için ortalama 25-30 km/h hızla gittiğimi düşünüyorum.(Şehir bisikleti ile.)] Yaşım 15.

Geri