Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tektro IQ Disk fren yardım.

superonlayn

Daimi Üye
Tepki
46
selamlar bisiklet dostları..
sizden bir konuda yardım istiyorum.
bisikletimde resimde görülen tektro mekanik disk fren var.
bu frenden çok memnunum,ancak balatasını tüm aramalarıma ragmen bulamıyorum.shimano balatalar da olmuyor.deltada,yeşilde dahi bulamadım..
bu frenden kullanan varmıdır?balatasını bulabilecegim bir yer varmıdır?
yardımcı olacak arkadaşlardan cevaplar bekliyorum..
http://img503.imageshack.us/img503/4117/diskyj5.gif

Scudo
Resmini koyabilirsen belki yardimci olabiliriz...

@zzyzx
tamam resmini koyayım,delta en son bizde yok demişti.:rolleyes:

Sanırım Tektro IQ'nun balataları bunlar
http://img150.imageshack.us/img150/378/balatass6.jpg
Açıkçası daha önce gördüğüm herhangi bir balataya benzetemedim. Ancak üzerine yeni balata çakılabilir. Uygun yapıştırıcı ve balata plakası ile az uğraştıran ancak iyi sonuç veren bir işlem.

Açıkçası ben de hiç görmedim... Ama bir araştırma yapayım belki bir seyler bulurum...

@HaliliOzturk
evet o balatanın aynısı dostum!
bu balata çakma olayını ben yapabilirmiyim?

bir link vereyim belki iyi tanımanıza yardımcı olur..(ama halilin gösterdiği balataların ta kendisi)
(link)

Superonlayn, eğer yurtdışından alışveriş yapma şansın varsa (online olarak falan) aşağıdaki linklere bir göz at ;).

(link)

(link)

dostum bu siteler güvenlimidir?dilide ingilizce ama mecbur sipariş verecez..
bide tahmini ankaraya kaç günde gelir?ben yeniyim bu konuda...

Balata çakma olayını tabi ki yaparsın, önce balatacıdan uygun bir plaka balata alman gerekiyor. Daha sonra bu balataları biraz incelteceksin (2 mm'den çok olmamalı). Sonra incelttiğin bu parçayı, uygun şekle sokmalısın yani yüzeye uyacak şekilde. Daha sonra eski balatalarından arta kalanları temizleyeceksin. Kalıntı olmayacak. Sonraki işlem ise yüksek ısıya dayanıklı ve kuvvetli bir yapıştırıcı ile yeni balatalarını yapıştırmak. Mengene veya benzer bir alet ile sıkıştırıp 24 saat kurumaya bırakacaksın :). İşte yeni balataların hazır.
Yapıştırıcı olarak, CM kare'si 278 kg çekebilen, 300 derece sıcaklığa da dayanabilen yapıştırıcılar var. Onlardan kullanabilirsin ;). (2 tüp, karışım yapılıp kullanılıyor, yaklaşık 10 YTL)

@superonlayn
Superonlayn, ben daha önce bu sitelerden alışveriş yapmadım. O yüzden bir şey diyemiyorum. Ama bence ilk önce balataları çakmayı dene, daha sonra olmassa sipariş verirsin.
Bu arada aklıma geldi, otomobil balatası da çakan yerler bu işlemi senin için yapabilirler ki yapıyorlar da. Oldukça da sağlam ve temiz iş çıkarıyorlar. Yaklaşık 20 YTL gibi bir ücret ödersin ama en azından risksiz olur :).

teşekkürler dostum,denemekten başka çarem yok ama yaparım..
ancak balatayı yapıştırdıktan sonra tekrar değişim esnasında yerinden nasıl çıkaracaz?

İlkini nasıl çıkarttıysan o şekilde :). Dikkatlice işlersen, kayıp vermeden veya çok çok az kayıp ile sökebilirsin kalıntıları ;).

@HaliliOzturk
Otomobil balatası perçin ile çakılır.Balata en az 5 mm kalınlığındadır.perçin balatanın içine gömüldüğü için disk e sürtmez.
Bisiklet için olacağını sanmıyorum.

@Tuğrul
abi şimdi farkına vardımda beim bu balataların ortası delik.yani yapıştırma yerine geçmeli..

@Tuğrul

Tuğrul abi balatacılara olayı detaylı bir şekilde anlattığın zaman bunu yapıyorlar :). Ben Sirkeci'de tren garının orada bir balatacı ile konuştum. Toptan satış yapıyorlardı sadece. Ellerindeki 50cm x 50 cm boyutlarında plaka balatanın kalınlığı 3,8 veya 3,2 mm idi tam hatırlamıyorum. Onların tavsiyesi, Cevizlibağ'da ki oto sanayiinde bunu yapan balatacılar amüracaat etmemdi. Yani böyle bir işlem mevcut, kuvvetli bir yapıştırıcı ile yapıyorlar. Tek sorun 50 x 50 balata plakası 50 YTL ancak onlar bunun anca 1/50 sini kullandıkları halde 20-25 YTL istiyorlar :).

@HaliliOzturk
O zaman otomabillerde olduğu gibi perçin kullanmadan yapıştırıyorlar.Bence makul.

Geri