@Bulent A. Rica ederim ne demek, Stanley'le ilgili çok fazla cümle kurmaya gerek yok bence, belki artık uzakdoğu üretimine geçmiş olsalar bile evladiyelik ürünler yapıyorlar. Umarım memnun kalırsınız ve deneyiminizi bizlerle paylaşırsınız, selamlar.
Daha ısı yalıtımlı matara almadığımdan termosa koydum içeceği. Su değil de asitli içecek koydum (ilk defa yaptım böyle bişey). Termosu açayım derken kapağı sıkı tutmasam fırlıcaktı elimden yalıtımlı bir matara lazım bana da. Bazen sudan çok asitli içecek iyi geliyor
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Stanley 1 lt termos geldi henüz kullanmadım.Şimdide (link) mataralık vardı ona sığmadı bunun yerine bir şey bulmam lazım yada termosun bir küçük boyunu almayı düşünüyorum ne yapsam bilemedim.
@Bulent A. Merhaba, 1,5 litrelik şişeler için olan matara kafesleri var onlardan deneyebilirsiniz. Ancak keşke bunun üzerine sipariş verirken konuşsaymışız, zira stanleylerin çapları matara kafesleri için büyük kalıyor, ama şu 1,5 litrelik şişeler için olan kafeslere bir bakın derim.
@ÖmerMurat Ömer bey merhaba, sizin Lakenden aldıklarınız nasıl acaba Lakenin 750 ml olanlarında sorun olmadı da onların 1 lt olanlarından alsam sığarmı acaba? Stanley için ise yine sizin bahsettiğiniz kafeslerden alacağım titreşimlerdeki sesi önlemek içinse artık bant gibi bir şey sararım diye düşünüyorum.
@Bulent A.
Termoslu matara alırım diyerekten ben de Topeak Modula Java Cage suluk kafesi aldım. Almak istediğim matarada Elite Deboyo termal matara. İdare etmesi için Zefal Arctica Termal matara aldım fakat çok fazla sıcaklar olmadığı için termal özelliğini uzun vadede deneyemedim. Fakat kafesin boyu ve dip genişliği ayarlandığı için abartmamak şartıyla çoğu plastik su şişesini direk takarak hiç sarsıntı yapmadan kullanabiliyorum. Zefal matara da sıkı sıkıya oturuyor. Bisiklette ikinci suluk takma kısmı var. Bir tane daha topeak module java suluk kafesi alıp kısa gezintilerde elite deboyada kahve zefal articada ise soğuk su taşımayı planlıyorum.
@Bulent A. Merhaba, Bende aşağıdaki matara kafesi var, xlc'nin 1.5 litrelik şişeler için olan ürünü, Laken'in 1 litrelik olan classic termosu kafese küçük bile geliyor (termosun çapı 8,2), içinde ses yapmaması için kafesi elimle daralttım biraz ancak kafesi normal ölçülerinde kullanıp ses yapmaması için kılıf diktirmeyi düşünüyorum, bir de çelik termos olduğu için matarayı boyuyor kafes, çok önemli bir şey değil gerçi ama orjinal kılıfı olmadığı için dikmek veya diktirmek mantıklı sanırım.
@mserifoglu Bende (link) 750ml aldım Topeak Modula Java Cage suluk kafesi ile sorun olmadan kullanıyorum. 1 lt lik stanleyle de olmaz diye düşündüm fakat sığmadı.Şimdi @ÖmerMurat beyin önerdiği 1,5 lt şişeler için olan kafeslerden alacağım.yada termosu arkadaşım istiyordu ona verip, kendime 750ml olanından almayı düşünüyorum.
@Bulent A. Fikir vermesi açısından iki örnek fotoğraf daha size, diğer kafes için Jannu modelinin 500 ml olanını düşünüyorum bende, sürüş esnasında kullanabilmek için, 750 ml'lik olanı kadro için büyük gelecek gibi çünkü.
@Bulent A.
Lakenin performansı nasıl hocam memnun kaldınız mı? Eğer iş görüyorsa alternatiflerim arasına ekleyebilirim. Zira kısa aramalarımda elite deborayı buldum çok fazlada araştırmadım. Eğer laken daha iyise onuda tercih edebilirim. Stanleyin kalitesi termosta tartışılmaz ama onların da önceliği bisiklette kullanımdan ziyada sağlamlık ve dayanıklılık olduğundan sığmamasına şaşırmadım. Ayrıca black friday ve yılbaşı indirimleri ile çok güzel fiyatlara düşüyor stanley termoslar fakat bir türlü diğer ihtiyaçlardan sıra gelip alamadım.
Termos matara teknik bir malzeme, A sınıfı olanların klavuzlarında, hangi koşullarda nekadar soğuk ve sıcak tuttuğunun değerleri yazılı.
En kalitelileri alaaddin ve primus. Ardından ferrino geliyor.
@Bulent A. O kılıfa sığması pek mümkün değil maalesef, orjinal 1 litrelik laken kılıfıyla birlikte satın almıştım zaten ancak futura serisi sığıyor classic seri sığmıyor, çünkü 29,6 cm mataranın boyu, sizin bulduğunuz kılıfın boyu ise 19,5. Orjinal kılıfı 24-25 cm civarında v esniyor ancak classic seriye uymuyor yine de teşekkürler
Bir senedir kış kamplarında Ferrino extreme kullanıyorum, dışı düşmelerden yamuk yumuk oldu ama hala ilk günkü gibi işlevini yerine getiriyor. Gece arta kalan çayı sabah yeni demlenmiş gibi içmek muhteşem..
Matarada su yerine gazoz ve meyve suyu gibi asitli içecekler taşımanın sıkıntısı var mı? Bazı mataralar çelik veya alüminyum oluyor acaba asit alüminyumu aşındırıp içeceğe karıştırır mı?
@Anonim
ya arkadas bisey demeyecektim de dayanamadim , sormak istiyorum ; Ne gbi bir performans bekliyor sun bir termostan acaba? Hayattin anlamini bir termosta aramayiniz bence
@mariokaldato hayatın anlamından ziyade teknik olarak bir termosta olması gerekenler üzerine bir kaç cümle kurmak isterdim sana ancak duygularımı ifade edecek bir şarkı bulayım ilk önce
@Anonim
okudum yazdiklarini agladim. Biseyler ingiltere den biseyler amerika' dan , baska biseyler alamanya'dan vesaire vesaire maryoda gitsin bim ' den çakma magnum alip kendine enerji bar yapsin mahalle bakkalindan püsküyüt alsin yola cikarken pehh beeee bide mersoma laf kakarlar piyuvvvvvvv