Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tern Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@Kenz-i Mahfî

kullanan arkdaslar bu soruya bir el atsaniz, bir cok kisi aydinlanmis olur. su ikisinden hangisi alinir? ve ya C8 daha iyi mi secim olur?
hangisi katlı halde iken seleden tutup itiliyor? fiyatlarini da yazayim, sizce f/p acisindan hangisi alinir?

Tern Link C8 - 3000TL
Tern Link B7 - 2200TL
Tern Link A7 - 1900TL

benim kilo 100, 183 cm.
cevaplariniz icin onceden tesekkur ederim!

Son düzenleme:
@ibraeum
C8 kullaniyorum ama simdi katlanir bisiklet alacak olsam gidon ayari olmayan bir model kesinlikle almam. Benim boyum 1.75. C8 in gidonu cok alcakta kaliyordu, aliexpressten gidon aparati siparis edip yukselttim.

@hgercek
Hocam bende d8 var daha çok binemedim açıkcası gidon yükseklik ayarı yok bana şuan için gayet normal geliyor benim boy 172. Uzun kullanımda mı rahat edemediniz

Su modellerin hangisi katlı halde iken seleden tutup itile biliyor?
Tern Link C8 - 3000TL
Tern Link B7 - 2200TL
Tern Link A7 - 1900TL

Hepsi itiliyor hocam. Ternlerde o sıkıntı yok

@ibraeum
Tchibo sitesinden tern bisikleti çok avantajlı alabilirsin. O siteden bisiklet alanlar ile alakalı forumda bi araştırma yapabilirsin

@cedin
Ben her turlu rahat edemedim :) sizin d8 eski modeldir, yeni modellerde andros stem var. sele ayariyla da alakali olabilir, ben seleyi olabildigince yuksek tutuyorum haliyle gidon cok alcakta kaliyordu. Bence rahatlik icin sadece gidonun asagi yukari ayarlanabilmesi de yetersiz. Gidona olan uzakliginiz da onemli. Seleyi one arkaya kaydirmak herkes icin yeterli olmayabilir. Ben gidon aparati kullanarak hem yuksekligi hem de yakinligi kendime gore en ideal sekilde ayarladim, su an cok rahat. Bence boylesi andros stem den bile daha fazla ayar ozgurlugu sagliyor ama herkes ugrasmak ister mi bilmem, sonucta yurticinde bulunabilen bir sey degil bu gidon aparati.

• Beğen
Tepkiler: cedin
@hgercek
Andros stem yazıp google dan baktım şimdi Bu mekanizma var benim bisiklette sizin bahsettiğiniz şey herhalde ama yükseklik ayarı yok, kitapçıklarda 2015 çok geçtiği için ben modeli o zannediyorum. Bi de kullanım şekli önemli dediğiniz gibi, ben çok yüksek tutmuyor olabilirim seleyi ona dikkat etmedim.

Dosyalar

• FE5817D0-C7F8-42FE-AC6D-989740301727.jpeg
    FE5817D0-C7F8-42FE-AC6D-989740301727.jpeg
    11,8 KB · Okunma: 22
  • Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
Node d7i alarak aranıza katıldım. İşe gidip gelirken kullanıyorum. En son lise yillarinda bisikletim vardı. Bunca yıl niye beklemişim diye hayıflanıyorum şimdi.

Dosyalar

• 1551704095195.jpg
    1551704095195.jpg
    125,7 KB · Okunma: 53
Kızıma aldığım 2018 A7 ile kulübe katılmış bulunuyoruz. Ben çoğunlukla yol bisikleti kullanıyorum ama kızım çok istediği için katlanır aldık. Araştırmalar sonucu herkes tern yada dahon öneriyordu seçimi renkten dolayı ternden yana kullandık. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim 191870191871

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben tern d8 bisikletimi 4-5 defa kullandıktan sonra sol pedaldan her çevirmemde tık tık ses gelmeye başladı açıkcası rahatsız ediyor. Başına böyle bi olay gelen varmı

Selamlar, Tern A7, B7 veya Carraro Flexi 108 veya 121 düşünüyorum. Çok araştırdım ancak hala karar verebilmiş değilim. Kullananlar, fikri olanlar yardımcı olabilir mi. Sizce hangisini seçmeliyim? Özelleştirme olarak hangisi daha müsait? 21 vites olması şart mı sizce? 7-8 vites özelleştirilerek 21 vites performansı yakalanamaz mı?

@byvolkan61
Tern daha iyi marka ve katlanınca tern daha kompakt oluyor diye biliyorum

• Beğen
Tepkiler: serkanser
Son olarak tern b7'de karad kıldım. Bu bisikletin olumsuz yanlarını sayabilecek var mı? Bir de b7'yi özelleştirmek istesek, vites arka arttırıcı vs buna izin veriyor mı b7?

Merhaba arkdaşlar,
Yukarıda sorulmuş fakat tam cevap alınamamış. Yeni alacak kişiler carraro 108 yada 121 modelleri ile tern a7-d8 modelleri arasında gibip geliyor.
Tern ve dahon gibi markaların çok daha kaliteli mekanizmaya sahip olduğunu biliyoruz fakat özellikle carroro 108 donanım olarak epey iyi.
Araştırmalarının sonuna gelmiş birine bu iki marka/modelden hangisini tavsiye edersiniz. Teşekkürler.

Dün akşam Gittigidiyordan MOTLAS bisikletten 2 adet Tern B7 satın aldım. Ürünleri kargolamayın, gelip mağazanızdan alacağım dedim. Siz gittigidiyor üzerindeki siparişi iptal edin, mağazamızdan size yardımcı olalım dediler, iptal etmemekle kararlı olduğum halde kendileri 2 adet Tern B7 siparişimi iptal ettiler ve 4200 TL ücretim, 6 taksit ile kartıma iade olacağını öğrendim. Bunu duyunca şok oldum. Hem elimdeki paradan oldum hemde ürünü alamadım. İade işlemi uzun sürüyor ve ürünü 6 taksitle aldığım için iadesi de parça parça oluyormuş.

Kredi kartımın limitini yükselteyim geleyim mağazanızdan alayım ancak biraz pazarlık yapalım dediğim halde yok olmaz 2000 son dediler. MOTLAS bisikletten çok mağdurum. Kimsenin bulaşmamasını tavsiye ederim.

Herkese iyi günler,carraro filexi 121 ile 108 arasında kalmıstım derken tern link a7 ye doğru meylettim,sanırım şuan tern link a7 alacak gibiyim 2018 model,sizin yorumlarınız nedir bu bisikletler arasında hangisi terch edilmedi genelde eğimsiz sahil şeridinde kullanılacak

Link c8’in aynakolunu 38 disli aynakolla degistirdim, yokuslarda zorlananlara tavsiye ederim. 52 aynakol istanbul gibi bi yerde eziyet.
.C2D9561F-C633-4742-893A-73ED51DFE00B.jpeg

@hgercek

Detay verseniz. Nerede yaptırdınız? Değiştirdiğiniz parçalar ve maliyeti nedir?

Geri