Scudo Sports

Test:Polar S725X

jemboy

Daimi Üye
Tepki
619
Polar S725X
http://img515.imageshack.us/img515/517/5c601dx9.jpg http://img176.imageshack.us/img176/7074/448312do3.jpg

Bisiklet ve diğer antremanlar için

S725X en yüksek seviyede egzersiz yapan bisikletçilerin kullandığı, kusursuzluğu kanıtlanmış ve güvenilir bir nabız cihazıdır. Dayanıklığının yanında güçlü özellikleriyle de öne çıkar. Egzersizle ilgili her türlü bilgiyi verir ve her antreman evresinden alacağınız faydayı en yüksek seviyeye çıkartır.

* Polar ProTrainer 5 yazılımıyla senkronize olarak antrenman analizi ve kişisel antreman ayarları yaratma özelliklerini sağlar
* Çok hassas barometrik yükseklik sensörü eğim profillerini gösterir
* Nabız saatinizin göstergesi izlemek istediğiniz verileri tercihinize göre ayarlar.

Altimetre (Yükseklik) Özelliği
Grafiksel yükseklik eğilimleri - PC yazılımı ile yapılabilir
Kümülatif iniş ve çıkış - PC yazılımı ile yapılabilir
Temel Özellikler
Otomatik/Manuel hedef nabız bölgesi (%/bmp/HRR%) - bpm (dakikadaki kalp atış sayısı)
Backlight
Nabız (maksimum nabzın %si olarak gösterilir)
Nabız (bmp cinsinden gösterilir)
HeartTouch™ (saatin tuşlara basmadan kullanımı)
Hedef nabız bölgeside görsel ve işitsel alarmlar - sadece bisiklet konumunda görünür
Su Geçirmez - 30m
Bilgisayar Bağlantısı
Polar Precision Performance™ yazılımı ile uyumludur
Polar Uplink özelliği ile saatin özellikleri düzenleyebilme ve bunları saate transfer edebilme
Polar WebLink aracılığıyla (SonicLink-Ses Dalgası İletişimi / Infrared-Kızılötesi) saatten polarpersonaltrainer.com'a egzersiz aktarabilme
Polar internet sitesinden kol saatine logo transferi (UpLink özelliği ile)
Bisiklet özellikleri
Bisiklet aparatı
Kadans sensörü - kablosuz
Sürüş verimliliği indeksi - opsiyonel Power Output sensör ile
Mesafe
Mesafeye dayalı interval
Mesafeye dayalı toparlanma ölçümü
Sol/sağ pedal dengesi - opsiyonel Power Output sensör ile
Odometre (1/2 ve toplam)
Pedal çevirme indeksi - opsiyonel Power Output sensör ile
Power Output sensörü™ - opsiyonel kablolu
Hız (anlık, ortalama ve max)
Hız sensörü - kablosuz
Sıcaklık ve yükseklik
Tur- trip
İki bisiklet için tekerlek ölçüsü ayarı
Data Transferi
Infrared (Kızılötesi) kullanarak Polar IR arabirimini kullanabilme
IrDA USB 2.0 Adaptörü yada dahili/harici Polar olmayan herhangi bir IrDA Adaptörü - ops.
UpLink (ses kartı, kulaklık ve hoparlörü olan bir bilgisayar gereklidir)
Mobil Bağlanılabilirlik
MobileLink
Polar egzersiz özellikleri
Yükseklik, tırmanış ve iniş
Otomatik tur kaydı
Her turdaki ortalama nabız
Tüm egzersizdeki ortalama nabız
Egzersiz tarihi
Egzersiz programlama ( genişletilmiş egzersiz profilleri) - 5
Nabza göre hedef bölge belirleme, limit dışı sesli alarm - 3 ( bisiklet konumu hariç )
Nabza göre hedef bölge belirleme, limit dışı görsel alarm - 3
Maksimum nabız (Polar fitness test tabanlı)
Maksimum nabız (Yaş tabanlı)
İnterval zamanlayıcılar
Her turdaki maksimum nabız
Tüm egzersizdeki maksimum nabız
Tur sayısı - 99
Polar Fitness Test™ - Ownindex
Polar OwnCal® - Kişisel Kalori Hesaplaması
Polar OwnCode® - Kodlu Nabız İletişimi (5 kHz)
Polar OwnOptimizer ™- sürantrene testi
Toparlanma süresinin ölçümü (Nabız / zaman)
Kablosuz ECG hassasiyetine nabız ölçümü
Kayıt Özelliği
Aerobik / Anaerobik Eşik Özeti
Kalori tüketimi (Egz./Haftalık/Toplam/Yağ%) - egz. Toplam
Distance (total) - opt. with Speed sensor
Exercise Time (total) - total
Saat ve tarih göstergeli egzersiz dosyaları sayfaları
Tur Bilgisi
En son OwnIndex (Kişisel Indeks)
Boş Hafıza Göstergesi
Egzersiz dosyaları sayısı (özetleri ile birlikte) - 99
Nabız kayıt sıklığı - 5s, 15s, 60s
Hedef nabız bölgesi limitleri
Hedef nabız bölgesindeki süre
Koşu özellikleri
Koşu mesafesi - ops.
Koşu rotasının eğim profili - ops.
S1 ayak aparatı™ - ops.
Hız kmph/mph veya tempo olarak gösterilir. - ops.
Hız/tempo ve mesafe - ops.
Hedef tempo - ops.
Hedef tempo alarmı - ops.
Süre ve masafe tabanlı interval zamanlayıcı - ops.
Toplam kilometre, kilokalori, egzersiz zamanı - ops.
Tur sayacı (1/2 ve toplam) - ops.
Göğüs bandı
WearLink® 31 kodlu göğüs bandı (pil değiştirilebilir) - uyumlu
WearLink® + 31 kodlu göğüs bandı (pil değiştirilebilir)
Watch features
Tarih ve gün göstergesi
İki farklı saat dilimi
Egzersiz hatırlatıcı (görsel/sesli alarm)
Düşük Pil Uyarıcısı
Kronometre
Alarmlı saat fonksiyonu (12/24 saat)

Niçin bir nabız saati kullanmalı?
Nabzı görüntüleyerek, daha sıkı egzersiz yaptıkça kalbimizin daha fazla attığını gözlemlemek işe yarar. Profesyonel atletler ve amatörler yıllardır aşağıdaki sebeplerden dolayı nabız saatlerinden sağlanan bilgiye güvenirler:

1. Nabız saati, egzersiz yoğunluğunun doğru ölçümlerini veren bir devir sayacı gibi çalışır.
2. İdeal hızınızda çalışma, bir nabız saati ile sağlanır.
3. Egzersiz boyunca doğrudan ölçülen nabız sayısı, performansı ayarlamanın en kesin yoludur.
4. Gelişme görüntülenebilir ve ölçülebilir bu da motivasyonu artırır.
5. Sınırlı bir sürede egzersizin yararlarını artırır.
6. Objektif bir gözlem sunar. Doğru yolda mısınız? Gelişme gösteriyor musunuz?
7. Antremanlarınızın sıklığını ve yoğunluğunu düzenleyen bir araçtır.
8. Anında verdiği geri bildirimden dolayı nabız görüntüleme ideal bir egzersiz ortağıdır.

Nasıl çalışır?

Egzersize başladığınızda, nabzınız egzersiz yoğunluğuyla orantılı olarak hızla yükselir. Polar Nabız Saatlerinde, verici kemer elktrokardiyogramı (EKG - kalbinizin ürettiği elektrik sinyalleri) algılar ve nabız bilgisinin görüntülendiği Polar bilekten alıcısına bir elektromanyetik sinyal gönderir.

Kalp, kanı akciğerlerden (kanın oksijeni aldığı yer) kaslara (yakıt olarak oksijen yakar) taşır ve tekrar akciğerlere geri getirir. Daha sıkı egzersiz yaptıkça, kaslara daha çok yakıt gerekir ve kalp oksijence zengin kanı kaslara pompalamak için daha çok çalışmak zorunda kalır.
Forma girdikçe, kalbiniz her atışta daha fazla kan pompalayabilir. Sonuç olarak, kalbiniz kaslarınıza gerekli olan oksijeni sağlamak için daha sık atmak zorunda kalmaz ve bu da tüm yüklenme seviyelerindeki dinlenme nabzını ve egzersiz nabzını düşürür.

http://img206.imageshack.us/img206/294/spa1870zo9.jpghttp://img206.imageshack.us/img206/4473/spa1869ba5.jpghttp://img291.imageshack.us/img291/3326/spa1860pl5.jpghttp://img405.imageshack.us/img405/8687/spa1864ap2.jpg

Görüşler

Montaj:
kullanış açısından basit bir cihaz ama özelliklerin ve seçeneklerin çokluğu onun biraz karışımış gibi görünmesine yola açıyor maalesef 6 farklı dilde kullanma klavuzu var ve maalesef türkçe onların arasında yer almıyor kitapçığındaki anlatım biraz karışık ingilizce öğretmeni bir arkadaşımın bile bazen sözlüğe bakması gerekti okurken galiba anlatımda biraz fazla teknik terim kullanmışlar
Montaj kısmı oldukça basit kitapçıkta resimlerle gayet ne anlatılıyor ayrıca cadance sensörü için ayrı bir buroşür çıkıyor paketin içinden Daha önce kullanmış olduğu sigma markalı cihaza nazaran sensörlerin montajında cırt kelepce diye bildiğimiz parçalar kullanılıyor bunlar sigmanın lasitklerine nazaran kat kat daha üstün bir sağlamlık saglıyor kutunun içerisinden sensörlerin altına koymak için birer tane plastik ped çıkıyor bu sayede cırt kelepcenin veya sensörün kadroyu çizmesi veya zarar vemesi en alt düzeye indirilyor.

Kullanım:
Cihazın kullanımı çok sade bir şekilde tasarlanmış sadece iki kere düğmeye basarak bir antremanı geçirebilirsiniz değerleri yanısıtış tarzı olarak aynı anda ekranda dört farklı değer görebiliyorsunuz Antrenman bittikten sonra verileri kızılötesi yardımı ile pc ye aktarabiliyorsunuz ki bu size antrenmanınızı grafik olarak incelemenizi sağlıyor ve daha önceki antreman verilerinizi karşılaştırıp gelişiminizi gözle görülür hale getirmeye yarıyor
http://img155.imageshack.us/img155/843/adszwl3.jpg

Sonuç olarak s725x bence eksi yönleri çok az olan bir cihaz yüksek fiyatı nedeni ile çoğu sporcu için lükse kaçsada kullanan kişiyi kesinlikle tatmin edicek bir cihaz...

bozuk_para

Scudo
Bunlarda sıcaklık göstergesi de yok muydu? Yazıda kacırıyor olabilirim.

• Beğen
Tepkiler: jemboy
@BoZCaN

Bisiklet özelliklerinde sondan ucuncu yazıyor ilgin için tşk ederim

Yazı için teşekkürler, ben de aldığımdan beri bu saatin testini hazırlamak istiyordum ama fırsat bulamamıştım, kısmet sizeymiş, bu vesileyle bu başlık altından ben de izlenimlerimi aktarayım...

Ben de yaklaşık 3 senedir aynı saatten kullanıyorum deneyimlerimi bu başlık altına ekleyeyim, genel olarak oldukça memnunum, 2 ayrı bisiklet için 2 hız ve 2 kadans sensörü temin etmiştim aldığım zaman (zaten bir hız sensörü çıkıyor yanında). Onun dışında 2-3 kere kadans sensörü arıza yaptı ve garantide değişti. Ayrıca kadans sensörü uzaklık olarak oldukça limitlerde alıyor bazen (sensörden sensöre farkediyor mesela bendeki iki sensörden birisi 68 cm den alırken diğer 72 cm den sinyal alabiliyor) küçük bir kadrom olduğu halde, bazı büyük kadrolarda kadans sinyalini almak için saati kadroya üst boruya takanlar da gördüm.
Saati ilk kullandığımda düğmelerin iyi ve hassas çalışmadığını gördüm, kitapçığını incelediğimde ise bunun kasıtlı olarak kazayla basılmasını önlemek için yapıldığını öğrendim ve rahatladım.
Bu seri saatlere opsiyonel olarak satılan ve oldukça pahalı olan güç sensörünü de bir hayli araştırdım ve güç ölçme olarak oldukça zayıf bir seçenek olduğunu gördüm.
Yine saatten bilgisayara antrenman verilerini indirebilmek için Irda (kızılötesi) birime ihtiyacınız var, polarınki çok pahalı, Irda sı olan bir dizüstünüz varsa ne ala ancak yeni nesil laptop larda genelde kızılötesi bulunmuyor ve yine Vista işletim sistemi piyasadaki kızılötesi birimlerin %99 unu ne yazıkki desteklemiyor (bu saate en yakın sistem olan Ciclosport Hac5 de kablolu usb ile veriler kolayca indirilebiliyor ve bu kablo bedava yanında veriliyor yine polarda 40 küsür eu olan opsiyonel kadans sensörü Hac5 de ücretsiz veriliyor) Polar ın kendi sensörü de Vista ile %100 uyumlu değildi en son baktığımda...

Son söz olarak sayısız antrenman özelliklerine sahip ve muhtemelen büyük çoğunluğunu pek kullanmayacağınız bir çok özelliğe sahip çok iyi bir saat, şüphesiz antrenman fanatikleri için çok güzel bir oyuncak, grafıklerde nabız, kadans vs değişiklerinizi, yokuşlardaki nabız değişimlerinizi vs görebilmeniz çok güzel şeyler, yine alınan toplam irtifa gibi çok kıymetli özelliklere sahip harika bir cihaz. Benim bundan sonraki bisiklet bilgisayarım güç ölçerli bir sistem olacak (muhtemelen powertap SL wireless 2.4 gibi veya SRM)

@Hakan Yazman

Deneyiminizi paylaştığınız için öncelikle teşekkür ederim güç sensörüne deyinmişssiniz o konuda haklısınız suan saat ten daha pahalı ve ayrıca ölcüm sekli srm gibi değil dolaylı yoldan oldugu için benim bi turlu kafama yatmıyor birde cadance sensoru artık ucretsiz kutunun içinden cıkıyor birde deyindiğiniz gibi irda sorunu var polarınkine de bi kereliğine kullanmıstım fakat fiyatr olarak cok pahalı ben işimi normal 10 ytl lik bi kızıl ötesi cihazı ile görüyorum vistadan nefret ettiğim için benim bi sorunum olmadı ama dediğiniz gibi vista problemi mevcut.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Yazılarınız için çok teşekkürler. Güzel bir derleme olmuş.Bir süredir ben de kullanıyorum bu saati. Gerçekten de powermeter'ı kullananlar pek memnun değil okuduğum kadarıyla. Bu saatin sıcaklığı bu kadar hassas ölçmesi ilginç doğrusu. Yükseklik için aynı şeyi söyleyemeyiz tabii. Gerçi bunun sebebi gerçek yüksekliği değil de yükseklik farkını görmenin daha önemli olması. Ki saat yükseklik farkını çoğu zaman 1 kaç metre hatayla doğru yansıtıyor. Genel olarak yabancı forumlardan okuyup araştırdığım kadarıyla (bunların arasında poların kendi forumu da var "polar.fi") her antreman öncesi bir yükseklik kalibrasyonu yapılmasının gerekmesi, ve triatletler için pek tabi bisikletten koşuya geçerken birtakım problemlerden bahsediliyor. Ben de koşu yaparken bazen saat nabzı kaçırıyor. Bunun sebebini anlayabilmiş değilim. Koşu yapan ve bu saati kullanan varmı acaba? Bisiklette böle bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Birçok saatin aksine nabzı geri algılaması çok kısa bir süre alıyor ve tam anlayamadım yanlış da anlamış olabilirim ama eğer antreman sırasında çok kısa bir süreliğine nabzı algıyamaz ise bunu ortalamaya yansıtmıyor sanırım. Bir de merak ediyorum bu saati kullanan arkadaşlar fitness testlerini hangi sıklıkla uyguluyorsunuz ve bunun gelişmi takip etmek adına bir faydasını görüyormusunuz?...herkese selamlar....

@bozuk_para

Merhaba, rica ederim, polar güç sensörü pahalı fiyatı yanında gerçekten kötü bir seçim ve sorunlu olabiliyor , zaten mtb de kullanmak neredeyse manasız gibi. Kadans sensörünün dahil edilmesi iyi olmuş bundan haberim yoktu Hac5 le rekabet edemezdi yoksa. Yeni aldığım dizüstü Vista ile geldiği için ve XP sürücüleri olmadığından mecbur kaldım (ancak gayrıresmi olarak oem üreticilerinden sürücüleri temin edip xp kuranlar varmış araştırıyorum).

Son olarak kullandığınız ve polar a uyan kızıl ötesi cihazınızın modelini ve resmini verebilirmisiniz ben de temin etmek istiyorum, teşekkürler...

@Sdweer

Merhaba, yüksekliği (diğer birçok sistemdeki gibi) barometrik hava basıncına dayalı olarak algılıyor, hava sıcaklığı değiştiği zaman hava basıncı da değiştiğinden yüksekliğiniz değişmese bile farklı bir değer okursunuz, bu tür cihazlar hep aynı sistemle çalıştığından yapacak bir şey yok, yine de iyi bir haber olarak günden güne hava basıncı değişimlerine göre sabit irtifa göstergesinde tecrübelerime göre genellikle +- 50 metreden fazla çok bir değişim olmamakta.
Nabız kaçırma konusunda ise bir sorun yaşamadım pek, koşu da ise bisikletten farklı bir çalışma mevcut değil nabız için, belki koştuğunuz bölgede bir manyetik girişim mevcut olabilir (böyle yerler mevcut mesela maçka parkına giderken stadın yanında hep iptal olur saat, aynı zamanda beykoz sahilinde kuleli yakınlarında bir noktada hep göstergeler sıfırlanır :) )

Fitness testlerini epeydir uygulamadım ama uyguladığım zamanlarda oldukça kararlı sonuçlar verdiğini gördüm , gerçekten performansınız yükseldiği zaman test bunu bariz bir şekilde ortaya koyuyor , test sonuçları oldukça tutarlı bir başka, bir başka sonuç çıkmıyor...

Selamlar,
Ben de bir süredir bu saati kullanıyorum, eskiden CS200 kullanıyordum.

Hakan'ın dedigi gibi saatin dugmeleri kasitli olarak biraz sert yapilmis ama bunu bilmeme ragmen ben biraz rahatsizim. Sanirim serviste mudahale ettirecegim, zira bazen start dugmesine basabilmek basli basina bir antreman haline geliyor :)

Bu saat polar'in s-type sensorlarindan kullaniyor, ancak elinizde eski tip sensorlar varsa, onlardan da okuyabiliyor.

Eger sicaklik olcumunu acmazsaniz, yukseklik de olcmuyor.

Koşarken bol bol kullandim/kullaniyorum, havuzda da kullandim, alet sorunsuz kayıt yapmaya devam etti. Henuz veri kaybetme problemi yasamadim. Ancak bu sonucta temas kaybi vs. nedenlerle olabilecek bir olay. Bu konuda, polar ekibinden bi elemandan forumlar yoluyla ogrendigim kadariyla antreman sirasinda oluşan "sıfır" değerleri ortalamalara ve diger hesaplara dahil edilmiyormus. Alet kendisi anliyormus zaten bu noktalarin ölü oldugunu..

Benim en cok hosuma giden ise, PC ile programlabilen "touch" fonksiyonu. Saati kalp monitörüne yaklaştırdıgınızda belli bir fonksiyonu otomatik olarak tetikleyebiliyorsunuz. Ben koşarken/yuzerken turlarimi işaretlemek için kullaniyorum, dugmeye basmaniza gerek kalmiyor.

Ayrica triatlet'lere sorun cikardigi mevzusu biraz sehir efsanesinden ibaret. Tek yapmaniz gereken yaris basladiginda start tusuna basmak, yuzmeden bisiklete gecerken birsey yapmiyorsunuz, bisikletten kosuya gecerken ise arka arkaya 3 dugmeye basiyorsunuz (pause-mod change-start. toplam 2 saniye). Koşu hızınızı olcen "food pod" aparatina sahip degilseniz bunu da yapmaniza gerek yok zaten. Bu kadar basit. 2.5 saatlik yarista saniyeler bile onemli diyecek kadar profesyonel iseniz veya yaris heyecani icinde ben unuturum filan diyorsaniz, o zaman iki kati para verip RS800 filan alacaksiniz :))

Hakan bu arada, Sinanoğlu pasajindaki PC'cilerde kizilotesi aparati buldum ben, 15YTL.

-levent

• Beğen
Bu arada unuttum soylemeyi. Test sonuclarinin cok iyi ciktigi konusunda suphelerim var. Ben iki aydir haftada iki kez filan fitness testi uyguluyorum, VO2max 58lt/dk cikiyor hala.. Bu rakam neredeyse tour de france'daki elemanlar kadar :)

@Hakan Yazman

ben gittigidiyor dan almıştım gercekten sorunsuz calıstı bu gune kadar hatta poların kinden iki saniye daha hızlı burda linki var:
(link)

• Beğen
@levo_redkid

Selam
Ben de forumdan cs300 satın aldım ve cok memnunum. VO2maX'ı ben de olçtüm ve 56 rakamı ile karşılaştım. burada birimi yazarken bir yanlışlık yapmışsınız. Aslında dakikada kilogram başına harcadığınız mililitre cinsinden oksijen miktarıdır VO2 maks ile belirtilen. ve bu değer de elit sporcularda yaşa bağlı olarak değişmekle birlikte genelde 55-56 rakamlarının üstünde, profesyonel sporcularda 70 civarı, olimpik sporcularda da 90 cıvarı imiş (bu bilgi poların web sitesinden). Siz tdf deki bisikletçilerdeki değere nereden ulaştınız?

• Beğen
@levo_redkid

Bir yanlışlık var sanırım Levent, kitapçığında da var tablo gerçi ama dünya çapındaki sporcularda 80 ve üzeridir vo2 max...

• Beğen
Yaa evet, dun gece ben de yazarken supheye dustum ama aklimda kaldigi kadariyla kg/lt diye yazmistim ama uyardiginiz icin tesekkurler, dediginiz gibi dogrusu ml/kg/min seklinde olacak. Yani, vucut agirliginizin her kilosu icin dakika basina tukettiginiz oksijen seklinde..

Hatami duzelttikten sonra, benim vo2max seviyemin 58 oldugunu hala dusunmuyorum, zira cesitli kaynaklardan ve polar'in kendi tablolarindan baktigimda benim seviyem "elite atlet" seviyesi olarak gosteriliyor. Ki bu benim icin mumkun degil.. Bu durumu ifade etsin diye biraz da sulandirarak "neredeyse tdf bisikletcileri kadar" demistim..

Bu arada usenmedim dunyadaki vo2max rekorlarini buldum.

(link)

Goreceginiz gibi, dunya eski maraton rekortmeninin vo2max seviyesi 69.7!! Yani benden sadece %20 daha yuksek???

Tabii dunya rekorunun 96 oldugunu da belirtmek lazim ama o elemanın uzaydan geldigine inaniyorlarmis :)

@levo_redkid

Elbette vo2max performansın kesin bir belirleyicisi değil, günümüzde bakılan en önemli ve gerçek performans faktörü watt dır, hatta daha doğru bir deyişle kilogram başına bir saat boyunca basabildiği en yüksek ortalama watt'tır (buna functional Treshold power (FTP) denmektedir) . Benzer vo2max ı olan atletler oldukça değişik performans sergiliyebilirler, ama atletlerin FTP sini bilirseniz yarıştaki verecekleri performansı az çok tahmin edebilirsiniz. Bu yüzden en üst seviye antrenman duayenleri nabız saatinizi çöpe atın ve bir adet watt ölçer alın ve onunla antrenman yapın diyorlar :rolleyes:

@bozuk_para

Çok teşekkürler piyasada en bol bulunan kızılötesi birimlerden, ben de gözü kapalı alabilirim sayenizde

• Beğen
@Hakan Yazman

Neden powermetre almak lazım adı altında çok şey gordum ben de. Cardio shift olayi, verimli interval calismasini saglamasi vs. baska seyler de vardı. Beni aşıyor bunlar tabii, cok da anladığımı soyleyemem.

Mevzumuza geri donersek, sence benim vo2max'im gercekten 58 olabilir mi sence? Performansim yuksek olmasa bile, dolasim sistemim bu kadar verimli calisiyor olabilir mi?

@levo_redkid

Elbette olabilir, kardio vasküler yetenek büyük oranda genetik olarak belirlenmekte aynı zamanda büyük oranda antrenmanla geliştirilebiliyor, bununla beraber genetik olarak hazır gelen yeteneğe yetişmek için diğerleri uzun seneler çaba sarfetmek zorunda kalabiliyor...

• Beğen
Tepkiler: d.berkay ve jemboy
Selamlar Ben WIND olan 600 modelini kullanıyorum manyetik alanlardan etkilenmiyor ayrıca auto calibre açık ondan dolayı başlangıç yüksekliği çok farklı olduğunda 0 ra kalibre ediliyor ve irtifayı o sıcaklık ve basıçta doğru ölçüyor.

Merhabalar,
Bende de S725X modeli var. Gönderdiğiniz link'teki satış sona ermiş. birkaç farklı model satın aldım . Hiçbiri çalışmadı. Son kez şansımı denemek istiyorum. Kullandığınız irda modülü (link) linkindekiyle aynı mıdır? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler,

@bozuk_para

Geri