Scudo Sports

Token C55a vs Fulcrum Red Wind 50 vs Campagnolo Bullet 50

doğan_69

Daimi Üye
Tepki
315
merhabalar değerli forum üyeleri
fiyatları birbirine yakın olan bu üç jant setinde farklı teknolojiler kullanılmış..Yüksek profil jant setine yeni geçecek olmam ve göbeklerde kullanılan bu yöntemlere yabancı olmam nedeniyle forum üyelerinin fikirlerini rica ediyorum...kullanan ? veya çevresinde bir yakını bu setleri tecrübe eden ?

Scudo
Red Wind 50 ve Bullet 50 aynı jantlar. Aralarında fark yok. İlk olarak bunu belirteyim. Campagnolo grupset ile Campagnolo, diğerleri için Fulcrum derim ben.

3 jantın da ortak noktası, ince V profil kullanıyor olması. Bu eski teknoloji maalesef çok da başarılı değil. O yüzden yeni bütün jantlar daha kalın, U profile geçtiler. Token de, Campagnolo (Fulcrum) da üst model jantlarında daha kalın profil kullanıyorlar. Çok daha fazla avantajı olduğu bilinen bir teknoloji varken de, eski ince V profilli jant almak ne kadar mantıklı bilmiyorum.

Neyse, benim tavsiyem üçünü de almamanız olur. Shimano RS81 C50 güzel bir tercih olaraktır bu bütçe aralığında, alüminyum fren yüzeyine sahip yüksek profil jantlar arasında.
(RS80 C50 de eski V profile sahip. Onu da tavsiye etmem)

@Gökhan Toros peki kullanılan profil kadar göbeklerde kullanılan teknolojide bir ölçüt değilmi? fulcrumdaki CULT ve USB rulmanlar sınıfında çok önde olduğunu okumuştum yabancı forumlarda....

Hortlatayim konuyu

@doğan_69 jantlarin akiciligini saglayan en onemli kismi gobeklerdir. campagnolo (fulcrum) kullandiklari cult ve usb rulmanlar seramiktir. token ve shimano paslanmaz celik rulmanlidir.

agirlikta onemli etkendir. shimanolar 1900gram ile aralarinda en agir olandir. campagnolo 1755gram, fulcrum 1590gram, token 1720gram

@3rsin

Yanlış bir bilgi olmasın diye ;

TBT teknolojisi, TOKEN tarafından geliştirilip patenti alınmış bir sistem. TBT, titanyum kaplı yatak içerisinde sert seramik toplar ve yağdan oluşan bir göbek sisteminin kısa adı. Token’ in yüksek performanslı teker setleri kısa adıyla UCI olarak bilinen Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından onaylı olması ile ön plana çıkmaktadır. Firmanın üretmiş olduğu tekerlek setleri, hafiflik ve sağlamlık açısından rakiplerinin önüne geçerken, teknik özellikleri ile de dikkat çekmektedir. Seramik bilyalar, çelik toplara göre %60 oranında daha hafif olmasının yanında, dayanıklılık açısından da 5 ila 10 kat daha fazla dayanıklı.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
@CY3535 token arsenal q gobekler kullaniyor ve yazdiginiz tbt - tft rulmanlari fakat bunlar seramik degil (en azindan sitelerinde seramik olduklari yazmiyor, paslanmaz celik olduklari yaziyor) bu gobekleri cok detayli arastirmadim fakat token jantlari pek kimse onermiyor (yabanci forum sitelerinde) yolda cok rahatsiz olduklarini belirtiyorlar. ben kullanmadim o yuzden yorum yapamam zaten yazimda yorum yapmadim bilgi verdim karar aliciya kalir. ben alacak olsam fulcrum-campagnolo-shimano-token siralamasi yapar ona gore alirdim. fulcrum hem seramik gobekli hemde aralarinda en hafif olani olarak bakar buna gore alirdim. (pro pelotonda hicbir takim token jant kullanmiyor, shimano ve campagnolo (fulcrum) kullanan takim sayisi ise baya fazla)

Konu hortlaya hortlaya göl olur derler, çorbada bizim de tuzumuz olsun :D

Token C55 bir aralar çok popiydi, forumda sayısız kez tartışıldı, önerildi. Red wind 50 ve Bullet 50'yi Türkiye'de pek görmedim. Yurt dışında da çok geniş kitlelere ulaşmadıklarını sanıyorum. Sanırım bunun sebeplerinden biri ağırlık...

Bu 3 jant seti de orta sınıf jant setleri ve bunu alacak adamlar tam olarak bizleriz. Profesyonel işi değiller. Yani bu jantlar hem yaz, hem kış, hem düzde, hem yokuşta kullanacağız. Prolar gibi yazın ayrı jant kışın ayrı jant, yok yokuşta ayrı jant, düzde ayrı jant diye bir dünya yok bizim için. Bağlamaya çalıştığım yeri anlamışsınızdır: Ağırlık :D

Token C55A: 1740gr
Bullet 50: 1979gr :naslyany::eek::acpsnr:
Red Wind 50: 1755 gr

1979 gramlık jantla yokuş mokuş çıkılmaz kimse darılmasın :D Kulağa garip geliyor, farkındayım 200 gram sonuçta. Ne olsun ki 200 gramdan. Hafife almayın arkadaşlar, Kartepe gibi uzun segmentleri çıkmışsanız, "bu son en küçük vites olamaz da yaa daha da küçültümeli" deyip her 5 dakikada bir vitesi daha da küçülmüyor mu diye yokladıysanız, ne demek istediğimi anlarsınız. :)

Bu sebeple, ben olsam Bullet 50'yi direk elerdim. Geri kalan Token VS Fulcrum kapışmasında da bana göre Fulcrum çıkar. Daha popüler, daha çok kullanıcıya sahip, daha fazla jant üreten, bu işin daha içinde bir firma bana göre. Yedek parça bulunmasının daha kolay olması anlamına geliyor bu dediklerim. Jant teli, göbek gibi. Token markasının pazarı çok kısıtlı. Bulabileceğiniz yerler belli, hatta satıldığı ülkeler bile az çok belli. Fakat Fulcrum dünya çapında çok daha yaygın.

Tüm bu sebeplerden benim kazananım Fulcrum oldu :D :harika:

Bikeradar incelemesinde de iyidir iyi demişler bu arada ;
(link)

@3rsin bende Token'nin Türkiye temsilcisi değilim :)ancak TBT konusunda yanlış bilgiye sahip olabilir misiniz ???

Hem Token web sitesinde hem yabancı sitelerde hem Türkiye de yapılan incelemelerde gayet açık bir şekilde rulmanların seramik bilyelerinden siz ederken siz ısrar edince tekrar yazmak istedim.

TBT BEARINGS
A best-selling patented Token product featuring a titanium-coated race and cone, Grade 5 silicon nitride ceramic
p13-2.jpg

balls and a specially designed dual lip seal. The benefit of ceramic balls is that they are extremely light and strong, and they are highly resistant to corrosion. They are, however, so hard that they will damage an untreated steel race, so Token made the steel race with a coating of titanium nitride to provide an extremely hard and fatigue-resistant surface. The ball cage is made of heat-stabilized nylon with fibreglass reinforcement for extra strength. The TBT has only 74% of the starting torque, and 67% of the turning torque of a traditional bearing.

@CY3535 onceki yazimda da yazdim arastirmadim, ama siz yazinca arastirdim evet TBT (tiramic bearing technology) oldugunu ogrendim, tesekkur ederim. ama yinede token jantlar campagnolo (fulcrum) jantlardan daha iyi olmadigini herkes yaziyor o yuzden onceki mesajimda yazdigim alim siralamam degismez. bu benim secenegim eger 700c jant alacak olsaydim, hicbir zaman 700c jant almicagima gore :)

@Serkan Mıstınoğlu jantlarin agirliklarinda kendi mesajimi duzeltmek istiyorum (fulcrum xlr yazmisim) dogru agirlik senin yazdigin, tsk ederim. ama bullet 50 de yanlisin var, 1755gram dogru olan, shimanolar 1900gram ve ustu.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri