Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Torku Şekerspor Amatör Oluyor.

Recep-Şahin

Daimi Üye
Tepki
417
Bisiklet
KTM
Uzun süredir beklenen gerçekleşti. Henüz resmi açıklama yapılmasa da -ki belki de hiç yapılmayacak- Torku Şekerspor takımı faaliyetlerine amatör olarak devam edeceği konuşuluyor. Şaşırdık mı? Tabiki de hayır. Memlekette siyasete bulaşıp hayır gören hiçbir kurum/kuruluş yok maalesef.

Scudo
Yazık,çok yazık.

Bir bisiklet takımımız vardı uyduruktan oda kapandı.

@MuratHan

Aksine TUR'un geleceği parlak. THY ve Salcano'nun ana sponsor olması sebebiyle herhangi bir problem yaşanmaz. Sadece kıta takımına ayrılan kontenjan doldurulamaz.

Cumhuriyet düşmanı olan ve siyasete karışmış karanlık firma. Spor desteğini kaybetmek kötü tabi.Lakin bir anlamda o firma çatısı altındaki gençler için seviniyorum.

Dopinge aleni bir şekilde karışan ve en az 2 sporcusuna bilerek doping yaptıran bir takım olmasına rağmen ülkemizin tek takımı olduğu için destek veriyorduk, kapandı üzüldüm. Takımın en iyi sporcusu Ahmet, eğer kafasını kullanırsa Avrupa'ya gidip yarışır, diğerleri ise maalesef amatör amatör yarışacaklar...

ihtiyaç olmadığı halde 30-40 bin kişilik futbol stadyumları yapanlar , önündeki topa vurmayı beceremeyen adamlara milyon euro verenlerin utanması gerekir. şu ülkede yalnızca başa oynayan takımların en çok para kazanan adamı kadar para ayrılsa bir bisiklet takımına şu an en az pro con. seviyede takımımız olurdu. bakın çok büyük bir para değil , naniye , robin var persiye vereceğin parayla koskoca bir takım kuracaksın ve senelik tüm masrafını karşılayacaksın. ayıptır ya.

(link)

Ne yazık ki ülkemizde desteklenmesi gereken spor, takım kaliteli işler yaptığı halde desteklenmiyor. Asıl merak ettiğim sebebi ne?
İlginizi çeker mi bilmiyorum ama bir change.org kampanyası oluşturduk. Linkini bırakıyım buraya

Yazıklar olsun Türk sporunu bu hallere getirenlere!

Her yerde yazıyorum ama hepsinin sebebi iğrenç spor futbol. Sürekli futbola yatırım var başarı yok , sonuç yok ama 25 stat yapılıyor, milyonlar harcanıyor fakat ülkede velodrom yok, bisiklet takımları sürekli ismini gösterbilecekken hiç sponsor olan firma yok, yok yok yok. Ama futbol camiası da haklı yoksa Sabri, Selçuk Şahin, ibrahim üzülmez vs. gibi takozlar nasıl milyonlar kazanır.....

arkadaşlar diğer konuda yazdım buraya da yazayım karar dogru ancak bır bekleme suresı var. bır kac gun ıcerısınde degısebılır o yuzden elestrılerı ve siniri bir kaç gun bekletmekte fayda var. işin içinde başka işler donuyor ortalık karışık.sporculara beklenmesı soylendı bır ıkı gun daha. hepsı konyada su an kararın kesınleşmesını beklıyorlar.

Yazık, çok üzüldüm; ülkemizde profesyonel bir bisiklet takımı olduğunu bilmek bile güzeldi. Futbola rağmen bu ülkede bisikleti destekleyen bir firma olması gurur kaynağımdı. Her ne kadar Recep Konuk'u tvde bisiklet takımından bahsederken şeker reklamı yapıyorken görmek canımı sıksa da bunu es geçiyordum. Açıkçası üst yönetimin bakış açısı çok önemliydi. Kapanma nedenini sadece basit bir gelir-gider hesabına bağlayamam çünkü çalıştığım şirket aynı zamanda Anadolu Efes'in de içinde olduğu bir holding şirketi. Bu grubun 80'lerde hatalı yatırımları ve sonunda iflaslar nedeniyle icralık olduğu durumlar yaşandı. O günlerde dahi kulübün yatırımlarına kısıtlama gelmedi, başarısına ara verilmedi. Eğer felsefe sadece kar-zarar olsaydı Efes Spor Kulübü bugüne kadar belki 100 kez kapanmıştı.

Torku'da garip olan şey Recep Konuk'un siyasete girmesiyle bir dönemin kapanması arasında parallelik olmasıdır.

Şu hayatımda en çok üzüldüğüm konu Türkiye'de spor denilince futboldan başka bi illet bilinmemesi. Bir milli takımımız vardı TORKU geleceğe ışık tutuyordu gençlerimize , büyüklerimize , herkese ışık tutuyordu. Maalesef ki oda kapatıldı artık. Türkiye'de bisiklet sporunun gelişmesinde pek ümidim kalmadı artık.

Bu üzücü olayı futbol ile karşılaştıranlar için özellikle yazmak istedim; arkadaşlar özellikle bizimki gibi geri kalmış millet ve toplumlarda "futbol" herhangi bir başarı elde etmek için desteklenmez. Konuyu burada irdelememek için çok uzatmayacağım, lütfen Roma İmparatorluğu dönemindeki Gladyatör okullarının ve ölümüne dövüş yapılan arenaların aslında hangi amaca hizmet ettiğini araştırın veya hatırlayın. Bisiklet sporunun siyasi anlamda kullanılacak bir tarafı ve etkisi şu an yok dolayısıyla desteklemek için de bir sebep yok. o milyon dolarlık arenalar, statlar, içinde futbol oynansın diye yapılmıyor sadece. O statlardan siyaset yapılıyor vsvsvs.

Sonuçta ülkenin dünya liginde mücadele veren tek takımı torku ve bizim için çok üzücü. Söylenecek o kadar çok şey var ki...

Geri