Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2007

AtilaF

Forum Bağımlısı
Tepki
887
İsim
Atila F
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
selamlar arkadaşlar,

dünya çapında bilinen en ünlü yol yarışı olan tour de france bugün prolouge etabıyla Londra'da başladı.

Prolouge etabını 13 saniyeyle Kloden'in önünde kapayan Cancellara kazanarak sarı mayoyu enazından yarın sırtında taşıyacak.

tour de france ile ilgili konuları takip etmek isteyen olursa bu konu başlıgını kullanalım bence.

hepinize iyi seyirler

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
Scudo
Cancellara gerçekten çok iyi bir süreye imza attı...Zaten bekleniyordu;ama bu kadar iyisi değil...
Anlaşılan bu sene tur çok çekişmeli olacak...

Açılış Cancellara'dan

08.07.2007 - 12:23

http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_037476.jpg

Tarihinde ilk kez Londra'dan start alan Fransa Bisiklet Turu'nda açılış etabını İsviçreli Fabian Cancellara, Andreas Klöden'in 13 saniye önünde lider tamamladı.

LONDRA - Bisiklet sporunun en büyük organizasyonu olan 94. Fransa Turu, Londra'da yapılan prolog etabıyla başladı. Victoria Street'te başlayıp Hyde Park'ta sona eren 7 bin 900 metrelik açılış etabında zamana karşı dünya şampiyonu İsviçreli Fabian Cancellara ilk sırayı aldı. Sondan üçüncü isim olarak start aldığı etabı, 8 dakika 50 saniyede tamamlayan Cancellara, Londra ile Canterbury arasındaki ilk etapta sarı mayoyu giyme hakkını elde etti.

BİR BUÇUK MİLYON İZLEYİCİ
Yaklaşık bir buçuk milyon İngiliz'in pist kenarından izlediği prolog etabını 53.7 kilometre ortalama hızla geçen Cancellara'yı, Astana'dan Andreas Klöden 13 saniye farkla takip ederken, Discovery'den ABD'li George Hincapie 23 saniye farkla üçüncü sırayı aldı. 4. olan Cofidis'in İngiliz pedalı Bradley Wiggins ise en iyi dereceyi yapan İngiliz oldu. İki yıl sonra turda yarışan İngiliz
zamana karşı uzmanı David Millar ise, 13. sırayı alarak hayal kırıklığı yarattı.

Greenwich meridyeninden verilecek 203 kilometre uzunluğundaki 1. etapta 4. kategoriden 4 tırmanma kapısı ve 3 sprint noktası geride bırakılırken, Cantenbury'de finişe ulaşılacak.

(SPOR SERVİSİ, REUTERS)

Arkadaşlar, yarış internette herhangi bir siteden izlenebiliyor mu?
Önümde internet var, bari buradan izleyeyim imkan varsa.

2. etap Robbie Mcewen 'ın

Robbie Mc Even son 10 km'ye peletondan 18 sn geride girmesine rağmen sprint etabını 1. bitirdi...Hangi ara çıktı geldi şarşırdım valla...En çok şaşıran da Tom Boonen olmuştur heralde...:)
O şaşkınlıkla 3. olabildi ancak...

@athletic

Sanırım netten seyredilmiyor...Bir ara cyclingtv gibi bir iste vardı;ama o da pek sağlıklı görüntü veremiyordu...

Londra'nun ev sahipliğini yaptığı ilk etap prologue müthiş bir seyirci kitlesi ve Fabian Cancellara'nın muhteşem bacaklarıyla tanıştı :)

Uzun süre geçilmeyecek gibi gözüken Andreas Klöden'i 3 yıl önceki başarısını tekrarlayarak 53,7km/s ortalama ile geride bırakan Cancellara finişten sonraki röportajda sanki yorulmamış gibiydi.

George Hincapie çok iyi bir performansla (bence) 3. oldu

İngilizlerin çok umutlu olduğu Bradley Wiggins ise benim izlenimimde pek te hızlı değildi :)

Robbie McEwen inanılmaz bir takım çalışması ve performansla etabı aldı.

Finişe 20km. kala düşen ve dizi ile belini zedeleyen McEwen'ı takım arkadaşları bekleyip onu gruba katmayı becerdiler. Yarışın yorgunluğuyla çok acı çektiğini ama finişteki mutluluğun herşeye kadir olduğunu söyleyen McEwen, zedelenmelerin yarın daha da kötü olmayacağını umut ettiğini söyledi.

Finişi geçerken dizinden hala kan sızdığı belirtilen McEwen'ı takım arkadaşları yolda tuttular. Onlara bırakıp devam etmelerini kendi başına yetişmeye çalışacağını söyleyen bir adamın ikna olup son 8km.'ye 18sn. geride girip etabı alması gerçekten çok önemli.

McEwen oldukça şanslı günündeydi(düşmesi büyük bir şanssızlık gerçi). Rüzgar koşullarının birinciliğinde payı çok büyük. Kafadan esen bir rüzgar olsaydı büyük ihtimalle herşey farklı olurdu...

Predictor Lotto'nun takım çalışmasını unutmamak lazım...

Son km'yi seyretmek için sağdaki Related Video'yu tıklayın...
(link)

• Beğen
Tepkiler: Daywalker
@ismailofli

Abi Fransa Turu senden sorulur valla. Ben izleyemiyorum burada, Eurosport'um yoggg!:( Gelince seni soru yağmuruna tutar öğrenirim:D

Bu arada avatar resmini değiştirmişsin, güzel olmuş böyle...

@Daywalker

Ben de pek seyredemeyecem gibi...(Yakında oralardayım)...Umarım Alplere,Pirenelere yetişirim...:(

Artık insanlar yüzümü görsün istedim..Sağol..

arkadaşlar, eurosport yayınının belli bir saati var mı yoksa etap boyunca mütemadiyen yayına mı giriyor? Gün boyu mesai olduğu için seyredemiyoruz...

@mystery of altar

Genelde yayınlar TS ile 16.00 civarı oluyor...

prolog londrada inanilmaz bir ortamda gerceklesti
ingilteredeki en populer takimlar discovery quickstep ve astana idi tabi bide saunier duval ve cofidis
londrada yaris parkurunun cevresinde dev boyutlarda 10 civarinda ekran vardi. cunku bisikletciler ortalama 40 kusur hizlarda onunuzden gecerken sadece 10 saniye gorebiliyordunuz.
finish de bariyerler her bir dakikada bir gumburdemeye basliyor bisikletciler onumuzden gectigi anda ani bir sessizlik oluyordu...
stuart o grady nin yere dustugu anda herkezin nefesini tuttugu ve ouch dedigini hatirliyorum ve david millar in yarisa basladigiinda butun ingilizlerin ayaga kalkip ciglik cigliga bagirdigini asla unutmayacagim.
turdan once sponsor firmalarin gecit toreni inanilmaz eglenceliydi. arabalardan hediyeler firlatiyolar ve seyircilere el salliyorlardi...
sanirim londrada hediye yarisdini t-mobile kazandi... her taraf pembeydi bu cumartesi...
yaris oncesi sporcularin cogu 7,9k etabta birkac kez isinma turu atti< buda bize hepsini teker teker kasksiz gormemize olanak verdi. prologue galibi ve 2. ve 3. su birkac kere onumuzden gectiler sanirim alarinda en kolay george hincapie yi tanimak oldu...
tom boonen gibi en populerler ortalarda cok dolasmadilar isinmalarini takim arabasinin onunde tamamlayip yaristilar.
en populer yariscilardan imza almak neredeyse imkansizdi... son doping olaylarindan sonra bir suru takim icine kapanik haldeydi...
ozelliklede en iyi sprinterini kaybeden milram cok sessizdi.
benim icin yarisi ozel kilan sey eric zabel den imza almak icin 1 saat kadar bekledikten sonra imza, ve fotograf ve birde milram sapkasina kavusmam oldu:)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Derya
Neredesin Doğa ya; vallahi merak etmiştim nasıl geçti diye.

İzmir'den selamlar.

bugün bence robbie Mceven ve Tom Boonen arasında bir finish gorecegiz. Tom Boonen Belcikada kendi kasabasından sarı mayoyla gecmek isteyecektir ama cancellara da bırakmaz kolay kolay. bugünkü etabın sonunu valla merak ediyorum baya

Geri