Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2011

Hoş zaten yıllar sonra bir etabın ardından kaybettigi yaklasık 10 saniyenin ardından milletin bu kadar içini boşaltması bile ne kadar güçlü oldugu hakkında fikir verir insana.Eddy kıyasına falan girmek saçma.Bu Messi'yi Maradona'yla kıyaslamaya benzer bir yere varılamaz aynı dönemin adamları olmadıgı için.

Scudo
@M Kerem Demirel

Bence saçma değil. Öncelikle bisiklet futbol değil, bisikletçilerde futbolcu değil. Bu yüzden maradona messi gibi bir kıyas değil bu. Merckx yarıştığı dönemde diğer rakipleri ile nasıl eşit şartlarda mücadele ediyor idi ise, Contador ve diğerleride yine rakipleri ile aynı eşit şartlarda mücadele ediyor. Arada küçük bir fark var, o dönemler turlar daha zordu, yollar daha kötü, sporcu iletişimi daha ilkel ve beslenme bilimi çok daha geri idi. Buna rağmen Merckx dediğimiz adam aynı yıl içinde üç büyük turu da kazanmayı başarmış bir varlık.:) Günümüz sporcularında ise, bilim ve iletişim çağının getirdiği çok daha geniş imkanlara sahip olmalarına rağmen böyle bir başarıya yaklaşabilen dahi yok.:in:

Kimse 3 büyük turu aynı yıl içinde kazanamadı ama Contador yapabilir. Ha bu sene, ilerki yıllarda Riis bunu dillendirdi çünkü. Böyle bi hedefleri var.
2009 yılında Galibier'de yaptığı atak, yine aynı yıl Cancellara gibi bi adamı zamana karşıda geçmesi, bu yıl Giroyu biliyoruz zaten. Indurain, Armstrong, Mercxx ayarında bi sporcu bu, evans,rasmussen,basso bunlar bi gömlek küçük.

@Özgün ÇETİN

Evans Rasmussen Basso gibi isimlerin Contador ayarında olmadığına bende katılıyorum. Ancak ben Contador un temiz olduğuna inanmıyorum. Riis gibi bir adamın elinde olması bile inançsızlığım için yeterli bana göre. Asla hayranlık ve saygı duyacağım bir sporcu değil, evet oldukça taraflı ve fanatik görülebilirim karşıdan bakınca ama şahsen bu adamı sevmiyorum ve inanmıyorum.

(link)

Riis, biraz oynuyor sanki ne dersiniz ? Dikkatleri Contadorun üzerinden çekmek için yorgun, sakat numarası yapmasın bu uyanıklar:) Sonra sakat Conti 18. etapta roket gibi fırlar, herkes şaşkın:)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Merckx 3 yarışı kazanırken gerçekten bileğinin hakkıylamı kazandı sanki dopik yaptı gibi yazılar okumuştum bir yerlerden beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

@Aytaç Biber

Aytaç Bey zaten sorun Contador'un temiz olup olmaması değil. İdrar örneklerindeki "plasticiser" miktarı kendisine kan transfüzyonu yapıldığını gösteriyor. Clenbuterol meselesi sadece buzdağının görünen kısmı ve bu ajan plasticiser'ların yol açması muhtemel akciğer semptomlarının tedavisinde kullanılıyor.

Plasticiser nedir hatırlatalım. Kanı vücut dışında muhafaza ederken kullanılan plastik torbalara eklenen ve böylece alyuvarların bozulmasını, kanın akışkanlığını kaybetmesini önleyen bir eklenti.

Bir doktor olarak Contador'a kan nakli yapıldığı çok net. Eğer kendisi kan nakli gerektiren ciddi bir travma, büyük bir operasyon geçirmediyse, ki böyle olsa bilirdik, en büyük günahı işlemiş demektir. TV ekranında gördüğüm 2010 TdF ve 2011 Giro performansına saygı duymam mümkün değil. Yarın Armstrong ya da Schleck ya da başka birisi bu duruma düşse onlara yaklaşımım da aynı olur.

Hukuki olarak başka bir boyut söz konusu olabilir. Eğer plasticiser testleri 1. derece delil sayılmaz ise paçayı kurtarır. Hani herkes bilir katilin kim olduğunu ama delil yetersizliği vardır bunun gibi bir durum.

@Aytaç Biber

İyi de ,hocam ; Riis ile Contador ilk defa bu sene beraber çalışmaya başladılar

• Beğen
Tepkiler: samet okuyucu
@Cem Unden

Aynen.Herkes farklı şeyler deniyordur.Özellikle eski topraklar kim bilir neler yapmıştır denetimlerin,kuralların çok sert olmadıgı test imkanlarının ilerlemedigi vakitlerde

Bu arada favorilerin sıralamadaki durumları şöyle

1 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar 51:54:44
2 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek 0:01:49
3 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:02:06
4 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek 0:02:17
5 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale 0:03:16
6 Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD 0:03:22
7 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 4:00
8 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 4:11
9 Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo 4:35
10 Nicolas Roche (Irl) AG2R La Mondiale 4:57
......
16 Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne 0:07:27
17 Levi Leipheimer (USA) Team RadioShack 0:07:51

Cadel Evans'ı baz alırsak Contador 1:54 geride . Zamana karşılarda Contador , önündeki bisikletçilere göre oldukça başarılı . Gününde bir Conti , Cancellara'yı bile TT'de geçebilir .Contador , Alplerde çoşacaktır.

steephill haric online nereden takip edebiliriz arkadaslar ?
steephill de bir sorun var sanirim baglanti koptu gitti..

yayın :(link)

Hushovd ,etabın son kmlerini çok iyi çalışmış . Son 3,5 km'de yavaşladı , ufak bir inişte tempoyu artırdı ve Jeremy Roy'u paramparça etti. İlginç olan David Moncutie gibi bir yokuşçu bile genç Jeremy Roy'u geçerek ikinci oldu . Norveçli harikaydı

Thor Hushovd SARI mayo için bi hayli uzakta, yaklaşık 38 dakika.

@Cem Unden

• Beğen
Hushovd yine şov yaptı resmen. Son 4 km'ye kadar rüzgarını sömüren Moncoutie'yi atlatışı inanılmazdı. Yavaşlayarak arkasına geçti ve yokuşun başlangıcında süper bi atakla bir anda fark attı Moncoutie'ye. Sonrasında da bitmiş halde olan Roy'u geçmesi kolay oldu. Dünkü etap sonunda Hushovd 37 dk gerideydi, sarı mayo hayal ne yazık ki onun için.

• Beğen
@PALA

Haklısın ,PALA ; yanlış bakmışım . Heyecanlandım bir an

Şu anda British Eurosport'ta etap yorumlanıyor

(link)

Tırmanışta vakit kaybetmemesi çok önemliydi .

Marcus Backstedt , Thor'un inişi için şöyle diyor:"Bildiğiniz gibi ağır bir sporcu . Taş gibi hızla inecek aşağıya"

Thor'un boyu 1,83 mt ve 83 kilo . Vücut kitle endeksine bakarsak , değeri 24,7 ve neredeyse normal kilonun üst limitinde

Bu kilo ve boy oranıda bizim gibilere umut veriyor !!!

Yarın , ağlatıcı cinsten . Contador'un işini yarın bitirebilirler yada Contador , küllerinden doğar . Süper bir gün olacak

Babalar , son yokuşu beklemezler . Bu nedenle bütün gün ataklarla , kovalamalarla geçecek .

http://i53.tinypic.com/ma8p4p.gif

• Beğen
Tepkiler: Niyazi ALTUN
Geri