Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour De France 2011

Scudo
Dopingçi Contador' u bugün yaptığı kan nakilleride kurtaramayacak. Riis ve Contador...Ne kadar birbirlerine yakışan ve iğrenç bir ikili:) Bugün boylarının ölçülerini alacaklar umarım.

Vino olmadığı için gönlüm Basso dan yana ama durumu pek parlak değil. Ben bugün Voeckler den tırmanıcılara tutunarak mucizevi bir sürpriz bekliyorum, bakalım gerçekleşecekmi? :) Zira turun başından beri yarıştaki hiçbir tırmanıcı çok güçlü görünmüyor bence. Bu turu görünce Scarponi ve Nibali nin kendilerini boşuna Giro da paraladığına üzüldüm. Basso ve Cunego İtalya, Nibali ve Scarponi Fransa koşmalıydılar sanki.

@Cem Unden

Yanlış anlaşılmasın benim inişlerle ilgili bir şikayetim yok. Andy'nin korktuğunu da söyledim. Sky takımı "Bir senedir bu rota belli bizim gibi birkaç kere inip çıksaydı herkes alışsaydı" demiş. Haklılar.

Hiç İtalya'da bulundunuz mu bilmiyorum ama Fransa'dan İtalya'ya geçince insan kaosu görüp afallıyor. İstanbul tecrübesi olmadan bu şoku atlatamazdım ben :)

O yüzden söyledim o virajda sarhoş bir İtalyan, başıboş bir scooterlı olabilirdi hiç şaşırmazdım.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
ne contadorcuyum nede schleckciyim ama bu turu contadorun alacağı kesin benim gözümde Voecklerin işi bitti bundan sonraki etaplarda o buraya kadar sarı ile gelmeside zaten contador ve schlecklerin taktik savaşlarından tabi kendi gayretini tamamen görmezden gelmiyorum, Basso ve Cunego dan bişey beklemeyin bence contador onlarıda dökecek yollara bakın göreceksiniz ve gelelim evansa bu adamda çok sıktı ama buraya kadar bundan sonra oda continin gerisine düşecek schlecklerde de git gide dakikaları contiye veriyorlar ve 5 hc var önümüzde conti show başlasın ve birde arkadaşlar doping yapmayan var sanki bu sporcuların içinde hepsi yapıyor o zaman hepsi iğrenç, kimse kimseyi kandırmasın yaparsın antremanını sonra sıkarsın dopingi kim daha iyiyse kazanır sanki sadece dopingle oluyormuş gibi zannedenler olabilir yanlış anlamasınlar en iyi antremanı yaparsın ondan sonra kullanırsın sonuç herkeste iyi olmayabilir tabi bünye meselesi bu işler !

Ben gerçekten anlamakta zorlanıyorum bu "Benimki olsun dopingli olsun" zihniyetini. Bu nasıl bir spor sevgisi ben anlayamıyorum. Cadel ve Schleck kardeşler bu spordaki en temiz adamlardan. Onunla bununla takışmıyorlar diye mi bu kadar antipati duyuluyor acaba?

• Beğen
Tepkiler: felis911
@RECEP ÇALIŞKAN

Şahsen ben hiçbirini akkaşık olarak görmüyorum. İlla ki hepsi fırsatını buldumu hertürlü avantajı değerlendiriyorlar. Adı doping olsun başka birşey olsun. Ancak benim Contador' u sevmiyor oluşumun nedeni doping şüpheleri değil. Ben Contador' a ve diğer tüm İspanyollara oldum olası gıcığım. İspanyollara karşı tarifsiz bir gıcıklığım var. İtalyan, Alman ve Doğu kökenli sporcuların başarıları beni daha çok mutlu ediyor.

@Aytaç Biber

valla ben küçüklükten beri futbol takımıda hiç tutmadım o yüzden tutmak bana göre değil ben sadece milli takımı tutuyorum ,bence iyi olan kazansın ister ispanyol ister fransız ister italyan olsun fark etmez amstrongda amerikalı mesela ama her milleten tuttular onu neden e tabi başarılarından ve kanseri yenip tekrar dönmesi baya bi insanları etkiledi ama bir gün bir türkler girerse bu turlara onları tutacağım kesin :D

@RECEP ÇALIŞKAN

Takım tutmakla ırkçılık farklı şeyler zaten.Takımı hemen herkes tutuyor :)

@Aytaç Biber

Ben de günlerden beridir yazacaktım ama yazmadım bir türlü. Sonunda Contador'a körü körüne bağlanmayan birini görmek forumda beni sevindirdi. Son birkaç sayfayı okuyun, bu nasıl bir Contador aşkı? Dopingli de olsa bizim olsun mantığı almış yürüyor. İllaki en güçlü olanı tutun demi?
Şu Pro Tour dünyasını ben de çok yakından takip ediyorum ve en gıcık olduğum iki adam burada en çok sevilen iki adam sanırım. Birisi Alberto Contador ve diğeri de Mark Cavendish. Contador fanatikliğini körükleyenlerden birisi de kuşkusuz Eurosport yorumcuları. Geçen haftaki etaplardan birinde gelen bir soru üzerine formda bir Contador formda bir Lance'e tek başına 35-40 saniye fark atarmış yokuşta. Bunu neye göre bu kadar rahat söylediler anlamıyorum. TdF 2010'daki inişli çıkışlı zamana karşı etabında bile Lance Contador'dan 5 sn. önde bitirdi.
Benim ispanyollarla alıp veremediğim yok , hatta Basklıları çok seviyorum, belki Katalanlara biraz daha gıcık olabilirim. :)
Contador'u sevmiyorum hem şu doping olaylarından hem de Lance'e attığı çamurlardan ve bana onu çekemiyor ve ondan büyük bir isim olmak için ne çirkeflik gelirse elinden geldiğince yapacakmış gibi geliyor. Adam daha önceki yıllardaki TdF'da Lance'in yoldan çıkıp araziden aşağıdaki yola inmesine bile çamur attı.
Cavendish'i de hiç sevmiyorum çünkü bu kadar beleşe alışmış bir sprinter gözümde yer etmez benim. Takım arkadaşları olup ona yer sağlamasa hiçbir yere tutunamayacakmış gibi geliyor. Nerede o Robbie McEwen gibi sprinterler. Adam kendi fırsatını kendisi yaratır, öyle omuzlar koyarak kendi yerini kendi açar adeta koparır alırdı o etabı. Cavendish en ufak bir eğimde bile fıslıyor. Tamam eğim kısmını geçtim sonuçta adam sprinter ama bu seneki Norveçli sprinterleri gördük canlı canlı neler yapabildiklerini. Diğer sebepler ise sanırım onun bir İngiliz oluşu ve HTC takımında yer alması. İngilizleri genel olarak sevmem, şımarık adamlardır. Fakat diğer yandan Bradley Wiggins çok daha sempatik gelir gözüme. Sözüm tüm İngilizlere değil ama geneli bu şekilde. Ha bir de söylemeden geçemeyeceğim, bu kadar da duygusal olunmaz ki ama. Cavendish etap kazanır kürsüde ağlar, etap kaybeder hırsından ağlar oldu.

• Beğen
Tepkiler: Niyazi ALTUN
Bu Contador nefreti Lance zamanından kalma . Yoksa Schleckler , Contador'a rakip olacak adamlar değil ! Lance , bisiklete geri döndüğünde takım kaptanı olamadı diye Contador'a atılmadık b:04k kalmadı .

Contador dopingli olabilir veya olmayabilir. Doping şöyle bir şeydir arkadaşlar . Doping ; 150 kilo kaldıran halterciye 155 kilo kaldırtır ama 100 kilo kaldıran halterciye 155 kaldırtamaz . Yani Schleck doping kullanmadığı için mi her seferinde abisini bekliyor , atak kaldırıyor arkasına bakıyor . Bunların dopingle ne alakası var . Adamlar da beyin yok . Liderlik özelliği yok . Bu takımı Contador'a verin ; Contador 7 dakika takardı şimdiden hepsine

Schlecklerle ilgili doping olayları hakkında biraz google'layın isterseniz
(link)

Frank Schleck , doping uzmanı Fuentes'e ödeme yaptığına dair belgeleri kabul etmiş
(link)

Luxembourg rider Fränk Schleck has confirmed initial claims that he made a payment of nearly 7,000 euro to a bank account belonging to Operación Puerto doctor Eufemiano Fuentes back in 2006.

Niye ödedi bu paraları acaba ? Aspirin mi aldı Fuentes'ten ? Neymiş antreman konusunda tavsiyeler almış . Başka adam kalmadı mı , doping konusunda meşhur bir adama danışıyorsun .

Cok güzel yazılmış üstte :)

Schleckler bakışmaktan bisiklet süremiyorlar.Niye sempati duyayım o zaman bunlara ? Etap sonlarında masörler bacakları yerine boyunlarına masaj yapıyor diye espriler çıkmıştı.Her zaman yedigi etaptan sonra bi mazeret bir ağlama...

@Çagatay Çimşit

Kardeşim , benimki dopingli olsun diye bir mantık yok zaten . Hepsi dopingli Yalnızca yakalanan veya yakalanmayan var . Farkları bu .

Arkadaşlar, şu doping mevzusunu geçelim. Pelatondaki hiçbir bisikletçi desteksiz yarışmıyor, buna adınız kadar emin olabilirsiniz. Eski şampiyonalrdan Miguel Indurain söylemişti sanırım, yanlışım var ise düzeltin;

"O dağları ve binlerce km yolları kimse meyve suları ile geçtiğimizi düşünmesin"

Net kelime kelime hatırlamıyorum, cümle kelimesi kelimesine bu şekilde olmayabilir, ama üç aşağı beş yukarı böyleydi.

Bu bisiklette doping tartışmasının bittiği cevaptır bence. Gerisini konuşmak boş.

Contador gıcıklığım ne doping den ne de Armstrong dan gelmiyor. Contador anti sempetizanlığına karşı bu yanlış bir genelleme. Hatta Armstrong' u da Contador' u ne kadar seviyorsam o kadar seviyorum. Yani hiç:D

@Cem Unden

Buna katılmıyorum. Herkes dopingli diyip işin içinden çıkıp en iyi dopingliyi neden tutayım :) Kolaycılığa kaçıp "herkes günahkar" demek beni daha mutlu yapmaz.

Bu kadar yoğun kontrol uygulanan bir sporda atletler yakalanmadıkça masum olduklarını kabul etmek durumundayız. Yakalanan varsa benim gözümde bitmiştir. Adı ne olursa olsun önemi yok.

@Çagatay Çimşit

Yakalanan değil de ceza alan deseniz daha doğru olur . Şu anda Contador'un hakkındaki dava devam ediyor . Hala ceza almadığına göre suçsuzdur ,adalet mantığıyla yaklaşırsak . Yarın ceza almazsa o zaman ne diyeceksiniz bakalım ?

Ayrıca diğer spor dallarında da dibine kadar doping yapılıyor ama kontrol yok . Türkiye Futbol liginde bile deli gibi doping var

Benim kızdığım şu ; Schleckler hep ağlıyor : Yok böyle iniş olur mu , yok yağmur vardı , yok çamurluydu , onun boyu kısa benimki uzun , yok Riis bize az para verdi cart curt . Sorunlu adamlar .

Geçen İspanya turunda Stuart O'Grady ve Andy Schleck barda geç saat yakalandılar . Turdan atıldılar . Bu nasıl sporculuk ? Hadi onu geçtim , madem büyük adamsınız , git İspanya Turunu al , git İtalya Turunu al . İlla Fransa Turunu kazanmak zorunda mısın ? Herşey adım adım olur .Bütün sezon antreman yaptığınız kazmalar ; hala sonuç sıfır . Bunların hocaları da böyleydi , zihniyet aynı . Lance'de bütün sezon antreman yapar , ondan sonra Fransa Turunda birinci oldum , ah kanser oldum acıyın bana diye milletin parasını vakıflarda toplar , ondan sonra 4 çocuklu karısını boşayıp Amerikan pavyon şarkıcılarıyla yerdi . Kafa aynı kafa . Ben bunların neyini seveyim ?

(link)

• Beğen
@Cem Unden

Vallahi ben bu konuda daha önce birkaç kere yazdım. Contador'a kan nakli yapılmıştır. Bilimsel kanıtlar vardır. Hatta konu ile ilgili en güncel referanslardan birisi Transfusion dergisinde 2010 Ocak ayında yayınlanan İspanyol araştırıcıların çalışmasıdır. İdrarda bulunan plasticiser metabolitleri ile ilgilidir, linki aşağıdadır.

(link)

Ben davanın sonucuna göre bir şey demeyeceğim. Hukuk mantıkla çalışmaz, suç ile yazılı kanun arasında ilişki arar. Benim bilimsel gözlüğümle durum böyle görünüyor gerisi tamamen duygusaldır :)

Pelotonun temizliğine gelince herkes öndekilerin neden atak yapmadıklarından bahsediyor, bunu eleştiriyor. Nedeni aslında basit ve anlaşılabilir çünkü peloton daha temiz :) Artık kimse 30 dakika boyunca 6.5watt/kg basıp çıkamıyor. 6.0watt/kg civarında kalıyorlar. İyi çalışanlar da bu civarda toplandığından kopmalar ancak kaza ve inişlerle oluyor.

• Beğen
Neyse yarışa dönelim . Bugünkü etabı Levi Leipheimer'ın almasını çok isterim . Team Radio Shack için küçükte olsa bir moral olur

Hızlar oldukça düştü . 10-15km/saat civarı . Önemli olan süreklilik tabii ki

(link)

Contador , dizindeki ağrıdan dolayı "Sağlık Arabasına" yönelmiş

Spiker , zirvede Voeckler rüzgarlığını giyerken bize Pantani'nin Col du Galibier'deki yağmurluk giyme sahnesini hatırlattı

Pantani , yağmurluk giyiyor

SALAK ile AVANAK 2 kardeşin arasına koymuşlar bir ÇAKAL(contador). geçinip gidiyorlar. durum bundan ibaret. İsterimki CADEL su koymasın devam etsin bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri