@Selcuk ASLAN
Sevgili gencler,
Böyle bir tartismaya katilmak istemezdim ama dayanamadim.
Bati ülkelerinde, bisiklet sporu yapanlar, genellikle 7-12 yas arasi bu spora basliyorlar. Yani 21-22 yasinda Fransa turu gibi görkemli bir yarisa katilanlarin en az 10 senelik kariyerleri var. Diger yandan bu tip takimlara girip bu yarisa katilanlarin hepsi, bir yerlerde sampiyonluk kazanmis insanlar. Zaten bu sayede bu düzeydeki takimlara gelebiliyorlar. Fakat bu takimlara geldikleri andan itibaren siradan bir bisikletci durumuna düsüyorlar. Belki bütün bisikletci yasami boyunca, takim kaptanlarina su, yiyecek, yagmurluk tasimak zorunda kalacaklar. Hatta dünkü etapta gördünüz mü bilmiyorum, Cancellara bile takim arkadaslarina su ve yiyecek tasidi, cünkü son üc dört etapta dinlenip saate karsi yarisi beklemek zorunda. Kendi özel disiplini!
Peter Sagan gibi daha önce genclerde sampiyonluklar kazanmis bir bisikletci Fransa turu öncesi Isvicre turunda da cok basarili oldu. Cocuk gibi sevinmesi cok normal görülmelidir. Cünkü Fransa turunun sonuna dogru bu yüksek performans düsecektir büyük olasilikla. Sonra da yeniden dünya sampiyonasina hazirlanacaktir.
45 senedir bisiklet sporuyla ilgilenirim. Kahkahalarla gülenden, aglayanina kadar pek cok birinci gördüm. Ücüncü olup ta göklere ucanlara tanik oldum.
Hatta Fransa turu kadrosuna katildigini duyunca gözleri yasaran bisikletci dostlarim oldu. Yarislarda ezeli rakip olup, antrenmalari beraber yapan bir cok bisikletci taniyorum. Bu kadar icice bir camia da, forum icinde birbirlerinizin kalbini kirmamaya özellikle dikkat etmeniz gerekir. Bisiklet sporu, su anda zaten cok yogun bir gözlem altinda, basinin avcilar gibi pusuda bekledigi bir konumdadir. Mutlaka dogruya dogru demek zorundayiz, ama hosgörüyü kaybetmeden!