Bu videoda da Froome düştükten sonra bisikletini doğrultmaya çalışırken Quintana'nın motosiklete tutunarak geçtiği görülüyor. Bundan sonra Tour'un galibi belli gibi. Benim için pek heyecanı kalmadı.
Bireysel zamana karşı etabı başladı.Dünkü skandal gelişmelerin hepsinin üstüne Nice deki katliam tura dair bir erteleme kararı çıkartamadı.Oysa üç günlük yas var.
Spartaküs podyum görsün,zaman farkları açılmasın,torpilli Froom peletonun emeğine saygı duysun istiyorum ama., bu ilizyon pek değişecek gibi görünmüyor..Altını olan kuralı koymuş bir kere..
ya şu froome'u sevmem, sky'ı da öyle. ama yani quintana denen şahsın motora tutunduğunu görünce iyice kıl oldum. bir yandan bakınca froome'un da hakkını yemek istemiyorum. emeğine saygı duyacağım isimlerin başında, malesef froome geliyor.
Froome güle oynaya kazanır artık, hem kendisi hemde takımı inanılmaz formda ve güçlü durumda...Adam sprinte dahi girip bir sonraki gün Mount Ventoux 'ta herkesi devre dışı bıraktı...
Ilginc bir durum.gercekten. Kazanin musebbibi degilsin. Kurallar kosulmasin diyor olabilir ama orada durup organizasyonun meseleyi yaris sonunda nasil cozecegini mi dusuneceksin yoksa yaris ruhuna yakisir ve sovu surdurur nitelikte ic durtusel olarak boyle mi davranacaksin. Bu turun yarisma ruhuna ve seyirciye de saygili bir davranis bence. Kaldi ki rakibin motora tutunuyor vs.
Froome doping vs yoksa saygi duyulmasi gereken sempatik iyi bir sporcu bence
Froome bisikleti sırtına alıp koşsa idi bence tartışmasız dünyanın en efsane bisiklet sporcusu olurdu. TDF2016 yi alsın veya almasın. ama o telaşta o sinirde "run forrest run" oldu
At izinin it izine karıştığı 80 ihtilalini yaşayan biri olarak; dün gece başlayan,nedenleri ve sonuçları çok bulanık olan "şark oyunu"
nasıl değerlendirilir,bizi nasıl etkiler çok şey söylenecek.
Yaşam devam ediyor ve bizde tutunduğumuz dallardan biri olan turumuza ilgimizi kesmeyelim,toparlanmamıza yardımcı olur diye :
Bugünkü etapta genel klasmancılar yarını düşünerek rölantide olur -ki belirleyici eğimler var-.Profil kaçanlar ve sprint finişçilere göre .Iyi seyirler..
Finishe gelmeden Cavendish'in Kittel'e hırsla yaptığı bir köşe şerit kapaması vardı. Kittel orada koptu. Soru, bu normal bir hamlemiydi? Ön tekerleğe gidiyordu.
Bende aranıza bugün katıldım daha yaşım 15 ama ciddi düşünüyorum bisiklette yarışlarıda takip ediyorum.Neyse konuya gelelim izlediğim kadarıyla bi temas olmadı ama tabi o kadar önüne kırması kitteli korkuttu cavendish ne kadar iyi bir sprinter olursa olsun biraz kittele haksızlık yaptı açıkçası benim düşüncem böyle.
Geldik Onbeşinci ve --bence- en zevkli etaba.Kıran kırana bir yarış bizi bekliyor."Komple " Bisiklet sporcularının sıralanacağı,hava sağlık,mekanik,taktik,kaza v.b.öngörülmeyen değişkenlerin belirleyeceği bir gün.