Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
Ne demişti MEVLANA: Her gün bir yerden göçmek ne iyi.
Her gün bir yere konmak ne güzel.
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti, cancağızım,
ne kadar söz varsa düne ait.
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım...

Scudo
Abicim bende eski sporcuyum bilirim kap yarışlarında bizde açardik hem denge için hemde biri gelip yaklaşmasın diye ama saganin yaptığı şey felaket

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Cem cm
Zaten hatalı bir söylemdi.

Sprintte ne kazalar oldu şimdiye kadar. Bu kazalar bariz en az bir kişinin hatası nedeniyle oluyor. Şimdi bu durumda her sprint kazasında diskalifiye söz konusu olmalı. Türka¥ adlı arkadaşın düşüncelerine katılıyorum. En sıkıcı etabın bitişine bak arkadaş.

Bana göre son zamanlarda bu sprint işinin suyu çıkmaya başlamıştı. Sprint finish inde Son 200 metrede herkes düz gitmek zorundadır ama buna uyan yok özellikle son zamanlarda. Özellikle Sagan genelde son ana kadar öndekilerin rüzgar tünelinde kalıp en son anlarda sağa sola çıkıp gücüyle sprint atmaya çalışan bir sporcu. Hatta efsane LeMond da kendisi için safkan sprinter değil ama çok güçlü ve iyi taktisyen dedi. Kısacası son 200 metre herkes düz gitmek zorunda. Sagan içeriye kapanıyor mu? Evet. Ama bunu çoğu kişi yapıyor ve kaza olmadığı sürece ceza almıyor. Cavendish de düşmese Sagan ceza almayacaktı.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@further178

Zaten diskalifiye kararı düzensiz sprint yüzünden, dirsek mi attı, başka bir şey mi yaptı tartışmasından değil.

@Türka¥
Bu olayı Mythbusters ekibine yollamak lazım :harika::harika::)

• Beğen
Tepkiler: hucumkedi
Farkettiniz mi bilmiyorum ama bu kaza olmadan hemen 1-2 saniye önce Bouhanni ile Greipel'in bisikletleri sürtüyor ve Greipel kendisine göre sol, Bouhanni sağına doğru kaçıyor. Bu olaydan yaklaşık 2 saniye sonra Bouhanni kaçtığı için Sagan da sağdan kaçmak zorunda kalıyor. Bu noktadan sonra Cavendish ile mucadelesi beni şu an ilgilendirmiyor.

Bu olayda madem şeritini terketmek diskalifiye sebebi ise Sagan ile birlikte bu sprint finişinde Demare, Bouhanni ve Greipel de diskalifiye edilmeliydi.

@gokhantig
Bouhanni ve greipel manevra yapmıyor yalnız. Sagan bouhanni'nin arkasında. Sağından demare'ın aktığını görüyor, kendisi de oradan geçmek için tekerini takip ettiğini, ama cavendish'in de arkasından geldiğini farkedemediğini söylüyor.
IMG_3783.PNG

Burada greg lemond'un bahsettiği sagan'ın problemi devreye giriyor.
IMG_3785.PNG

Sagan oradakilerle aynı netlikte biri değil, sürüşü bu yüzden hatalı.

@hashus1099 Uzun videoda ön kameradan bir izleyin..

@gokhantig
Ön kameradan derinlik anlaşılmaz. Kale arkasından ofsayta bakmak gibidir bu. Cavendish'in ön tekeri sagan'ın aynakolu civarındayken sagan sağa atıyor kendini, demare'ı kovalamak için.

@hashus1099 ya ondan bahsetmiyorum ben, siz benim dedigimi anlamadan aciklama yapiyorsunuz bana. Olayi Bouhanni ve Greipel'in surtunmesi baslatiyor bir o ani izleyin sonra dagilimi tekrar yorumlayin..

Burada da (pilot kamera) gorunuyor acikca Bouhanni-Greipel surtunmesi sonrasi Demare saga kayinca Sagan pesine takiliyor ve ondan sonra kaza oluyor..

Hatta simdi farkediyorum Demare kacarken Bouhanni'nin de dengesini Greipel'den sonra tekrar bozmus.

Demare Bouhanni'nin önüne kırıyor ve Bouhanni pedal çevirmeyi de bırakıyor dengede kalmak icin videonun son saniyesinde..

Burada Demare'in acikca Bouhanni'nin önüne doğru çarpraz sürerek abondone ettiği belli oluyor..

@gokhantig bu videoyu 100'den fazla izlemişimdir. Demare o sürtüşme olurken sagan'ın sağında, sagan'ın önü kapalı sadece. Pozisyonunu yanlış aldı diye sağa kayıp cavendish'i sıkıştırma hakkı yok, nice bisikletçiler sprinte çıkma şansı bulamayıp kaybediyor, hepsi sagan gibi kendini dışa vursa katliam çıkar.
Greipel ve bouhanni birbirlerine temas etseler dahi sağa sola kırayım başka yerden geçeyim demiyorlar. Burada sadece demare sagan gibi hatalı, ama yaralamaya sebep olmadığı için ceza almadı.

Yahu demare için yer yerinden oynuyor zaten, yeni mi fark ettin. :D

• Beğen
Tepkiler: hayriünal
Cavendish sakatlık nedeniyle Tur u bıraktığını açıklamış bu sene TDF bitmiştir

Sagan'ın verilen cezanın abartı olduğunu düşünüyorum. Bu spordaki en sevdiğim isimler arasında önce Cavendish, sonra Sagan geliyor. Cav daha hastalıktan toparlanırken, sakatlıkla uğraşmasına çok sinirim bozuldu ama Sagan gibi yeşil mayo için gerçekten rekabet yaratabilecek bir insanı diskalifiye etmek çok hatalı bir davranış. İlgimi çeken nokta ise; neden Fransız Ulusal Şampiyonluk mayosunu giyen Demare'a ceza bile verilmedi? ASO'nun yeşil mayo için rekabeti azaltma çabası olabileceğini düşünüyorum. FdJ de buraya Demare liderliğinde geldi daha çok, Pinot'ya da destek atacaklar tabii.

İlk günden sakatlanan Valverde, hastalıktan geri dönüp sakatlanan Cav ve yeşil mayonun birinci favorisi Sagan'ın yarış dışı kalması bence organizasyona da eleştiri getirmeli. Evet, bu spor aslında ekstrem bir spor ve ekstrem sporlarda bu tarz durumlar beklenebiliyor. Ancak gene de bir senede, çok yakın etaplarda bu isimleri kaybetmek TdF'ye yakışır bir şey değil.

Başka dikkatimi çeken iki durum ise; Degenkolb dünkü sürücü değil, dünkü sprinter de değil. Yanından gelen UAE'li eleman sol koridora kaçışını kesiyor ama sağ koridora reflekssel olarak girebilmesi lazım. Zaten önünde neredeyse 8 kişilik grup sprinti açmış, sprinti açmıştım da fark edemedim demesi de mantıksız olurdu. Degenkolb'un etabı zaten kazanamayacağını düşünüp yatış kafasına geçtiği için reflekslerinden ve dikkatinden bu kadar yoksun olduğunu düşünüyorum.

Çocuk sahibi olunca sprinterler genelde eski performanslarını kaybederler, sprint atmak riskli bir iştir ve evde dönülecek çocuklar varken bu riski almazsınız gibisinden bir söylem var. Cav'a hiç işlememiş gibi bu "Hastayım, sponsorlar falan filan için geldim tura." diye demeçi olan bir turda bu kadar hırslı olması da çelişkili. Cav çok kurnaz bir sürücü, kendisinden beklentileri böyle düşürebilen bir insandan Sagan'ı aradan çıkartması kurnazlığını da bekleyebilirim. Bence etik olarak sorunlu bir yaklaşım da değil.

Erkenden iyi isimlerin ayrılması beni çok üzdü biraz turun heyecanı kaçtı gibi geliyor. Cavendishin daha bir etap alamadığını görmeden gitmesi üzücü oldu.
Yarışı banko froome 1.05 oran diyorum takımı çok iyi landa,thomas,kwiatkowski,henao ki hepsi çok formda

• Beğen
Tepkiler: mack_sin
puan silme yetmedi diskalifiye bence buda yetmez dünya şampiyonluk mayosunu da alalım. Ömür boyu men edelim. Dövelim bir daha bisiklete binmesine de izin vermeyelim. Saganı da attınız artık kendi kendinize yarışır seyredersiniz.

Neredeyse tüm dünya saatlerce tartışıp bazı ortak fikirlerde birleşti.
1) Cav, Sagan’ın dirseği yüzünden düşmüyor.
Cav, Sagan’a yaslanıyor, sağ arkadan temas alan sagan, cav düştükten sonra dengesini korumak için sağ dirseğini ve sol dizini açıyor. Dirseğin konuyla alakası yok.
2) Sagan da Cav de kurt sprintçiler. İkisi de Demare ve Kristoff’un tekerine yapışmak istiyor.
Kazanın sebebi de iki sprinçinin aynı tekeri tutmak istemesinden kaynaklanıyor. Sagan, Kristoff’un solunda, kristoff’u görüyor ve sağa doğru yönelip Kristoff’un arkasına yapışmak istiyor. Cav ise Sagan’dan biraz daha hızlı ve Sagan’ı geçip Kristoff’un tekerine yapışmak istiyor. Ancak Saganı geçene kadar çoktan Sagan sağa yanaşmış durumda. Cav hem bağırıp Sagan’a ben buradayım deyip hem de kafasını Sagan’a yaslıyor( dengede kalabilmek için) ancak her şey için çok geç, sagan’ın aynası yok ve arkasından yaklaşan Cav’ı görmüyor ve sıkıştırıyor. Cav bariyere doğru sürükleniyor ve dengesini kaybediyor.
3) E madem Sagan dirsek atmadı niye ceza verildi?
Sprintte artık son büyük efor esnasında sprintçilerin çizgi değiştirmesi aslında yasak. E herkes değiştiriyor diyeceksiniz evet kaza olmadığı sürece kimse ceza vermiyor da ondan. Aynı videoda Demare’nin de sert şekilde yön değiştirdiğini göreceksiniz.
Burada kaza büyük olunca, video ağır çekimde değil normal hızda oynatılınca dirsek atmış gibi görünmesinden dolayı tepki de büyük olunca ceza da ağır oldu.
Sonradan yorumlar yumuşadı, peletondaki sporcular videoyu izlemeden yorum yaptım özür dilerim vs dese de artık ceza çoktan verilmişti. Cav bile Sagan’ın hemen gelip özür dilemesinden mutlu olduğunu açıkladı. Arkadaş olduklarını belirtti.
Burada asıl problem çizgiyi değiştirme yasağının uygulanmaması. Ama uygulamak da gerçekten çok zor. Bence de puan cezası verilip bırakılmalıydı. Bu ceza çok ağır oldu.
Not: önceki yarışlardan birinde Sagan’ın bir başka bisikletçiye omuz attığı video linki konuldu. İlk defa izlediğinizde gerçekten de durup dururken omuz atmış gibi görünüyor, ama tekrar izlerseniz sagan’ın gidonuna gelen darbe yüzünden adamın üstüne yığıldığını anlayacaksınız. Zaten o olayda da hiçbir ceza almadı.
Sagan’ın avukatı değilim, yarış sonrası kızlara yaptığı bir iki hareketinden ufaktan kılım. Ama bu olayda karar çok ağır olmuş...

@hucumkedi

Haklısınız, bence de bu kadar kalitesiz, bile isteye rakibini düşüren birinin bir daha ne amaçla olursa olsun bisiklet üstüne çıkarılmaması lazım.

• Beğen
Tepkiler: mack_sin
Geri