Sagan'ın verilen cezanın abartı olduğunu düşünüyorum. Bu spordaki en sevdiğim isimler arasında önce Cavendish, sonra Sagan geliyor. Cav daha hastalıktan toparlanırken, sakatlıkla uğraşmasına çok sinirim bozuldu ama Sagan gibi yeşil mayo için gerçekten rekabet yaratabilecek bir insanı diskalifiye etmek çok hatalı bir davranış. İlgimi çeken nokta ise; neden Fransız Ulusal Şampiyonluk mayosunu giyen Demare'a ceza bile verilmedi? ASO'nun yeşil mayo için rekabeti azaltma çabası olabileceğini düşünüyorum. FdJ de buraya Demare liderliğinde geldi daha çok, Pinot'ya da destek atacaklar tabii.
İlk günden sakatlanan Valverde, hastalıktan geri dönüp sakatlanan Cav ve yeşil mayonun birinci favorisi Sagan'ın yarış dışı kalması bence organizasyona da eleştiri getirmeli. Evet, bu spor aslında ekstrem bir spor ve ekstrem sporlarda bu tarz durumlar beklenebiliyor. Ancak gene de bir senede, çok yakın etaplarda bu isimleri kaybetmek TdF'ye yakışır bir şey değil.
Başka dikkatimi çeken iki durum ise; Degenkolb dünkü sürücü değil, dünkü sprinter de değil. Yanından gelen UAE'li eleman sol koridora kaçışını kesiyor ama sağ koridora reflekssel olarak girebilmesi lazım. Zaten önünde neredeyse 8 kişilik grup sprinti açmış, sprinti açmıştım da fark edemedim demesi de mantıksız olurdu. Degenkolb'un etabı zaten kazanamayacağını düşünüp yatış kafasına geçtiği için reflekslerinden ve dikkatinden bu kadar yoksun olduğunu düşünüyorum.
Çocuk sahibi olunca sprinterler genelde eski performanslarını kaybederler, sprint atmak riskli bir iştir ve evde dönülecek çocuklar varken bu riski almazsınız gibisinden bir söylem var. Cav'a hiç işlememiş gibi bu "Hastayım, sponsorlar falan filan için geldim tura." diye demeçi olan bir turda bu kadar hırslı olması da çelişkili. Cav çok kurnaz bir sürücü, kendisinden beklentileri böyle düşürebilen bir insandan Sagan'ı aradan çıkartması kurnazlığını da bekleyebilirim. Bence etik olarak sorunlu bir yaklaşım da değil.