Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour of turkey 2013 - 49. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu

Tur münasebetiyle bende askerlik arkadaşım Danail Andonov Petrov'u görmüş oldum . Geçen sene genel klasmanda 2. olmuştu ; ayrıca 2012 İspanya Turu'nda genel klasmanda 168. sırada yer aldı.Bu sene Katalonya Turunda genel klasmanda 48. oldu . Elmalı yokuşunu ise 11. bitirmiş. Sanırım hedefi yine İspanya Turu .... Bim'de 1.70 TL'ye satılan dandik Powerade içmesi garip geldi

http://i43.tinypic.com/33yj0wl.jpg

http://i43.tinypic.com/14m6hc0.jpg

Caja Rural'ın Vivelo marka bisikletleri

http://i43.tinypic.com/23rpfsp.jpg

Resim çok ama yüklemek iskence

Scudo
Tam 9 takım matarası ve 26 adet kapaksız Salcano matarası aldım. Kapağı olan arkadaş varsa Salcano matarasını İstanbul'da Anadolu Yakası PAB sürüşünde verebilirim.

26 mı : )
adam bize inatla vermedi izmirde istanbulda dağıtıcaz demişti orda da lazım falan : )
demek ki hakket lazım mış

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
Dün takım arabalarının arkalarında bıraktıkları çöpleri karıştırarak 4 Katyuşya takımı matarası ve az ileri de 4 de kapağını buldum. Aslında Salcano sulukları tam 62 adet idi, alan aldı kalan bende kaldı. İnternet var sipariş var Ebay var MisterTao var... Bulunur elbet. Ben yine tekrarlıyorum: kapağı olan varsa söylesin yeter :)

Geçen sene genel klasmanda sondan üçüncü olan Mustafa Sayar , bu sene yukarıdan aşağı birinci oldu . UCI puanı 267 ve dünya sıralamasında 58. sırada ; gelecek sene UCI puanını yükseltmek isteyen takımlar kesinlikle ona teklif götürecektir . Büyük ilerleme :( :( İnanması zor :(.

İnşallah , bu işin sonunda hayalkırıklığına uğramayız :( :( :( Bence ya tutarsa diye bir zar attı , olmazsa bırakırım dedi bu sporu , ne kaybedecek ki 1000 TL maaş + SSK
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/658x370/2013/4/26/fft104mm2271586.jpg

Dün takım arabalarının arkalarında bıraktıkları çöpleri karıştırarak 4 Katyuşya takımı matarası ve az ileri de 4 de kapağını buldum. Aslında Salcano sulukları tam 62 adet idi, alan aldı kalan bende kaldı. İnternet var sipariş var Ebay var MisterTao var... Bulunur elbet. Ben yine tekrarlıyorum: kapağı olan varsa söylesin yeter :)

herkesin izlemesini tavsiye ederim çok güzel bir soru cevap röpörtajı verilmiş,sonlara doğru sanrım yanlış anlmadı isem yurt dışına takımlara gitmek istiyorum diyor İngilizcem yetersiz tam anlayamıyorum.
(link)

Şöyle bir genel klasman sonuçlarını inceledim.

1. Mustafa Sayar
...
20. De La Fuente + 4dk 22sn
...
32. Nazım Bakırcı +10dk 14sn

33. Miraç Kal +10dk 29sn
...
50.Sergey Gretchyn +18dk 50sn
...
53.Andrey Mizourov +19dk 35sn
...
110.Ahmet Örken +48dk 25sn
...
134.Yuri Metlushenko +53dk 51sn

Geçen sene sonuncu olan sprinter Miraç Kal bile yokuşçu özelliğini geliştirmiş , genel klasman adayları arasına girmiş ; Nazım deseniz o da pek farklı değil . Konya Şekerspor , bisiklet sporuna gerçekten yeni antreman teknikleri uygulayarak son bir yılda dünyada en çok atılım gösteren takım olmuş . Antrenör deseniz o da aynı Mehmet Şafakçı ; hani antrenör değişse ona da tamam diyecem ama ne kadar değişebilir ki bazı şeyler . Şaştım kaldım

@Aydın Bez

Tek başına belediye MAŞALAHH:)

Hani gözümüz yokta olurda evde fazlalık yaparsa burada da bir kardeşin olduğunu unutma:)

• Beğen
Tepkiler: Mahsus Mahal
İlginizi çeker mi bilmiyorum yazayım dedim: Davide Frattini ve diğer iki yarışçının 8 etaplık tur performans bilgileri Strava'da yüklü. Hangi etabı kaç hızla geçmişler, nabızları, kadansları vs.

- (link)
- (link)
- (link)

Bilgileri detaylı inceleyebilmek için Strava üyeliği gerekir. Daha iyi analizler yapmak için yarışçıların ID'lerini veloviewer.com'a yükleyebilirsiniz.

@Sertaç EKİCİ

Bu işlerin tek antrenörle olmayacağını bilmemiz lazım. Dağ bisikletinde de yabancı antrenörler var. Ama alınan sonuçlar benzeri değil.
Olay çok daha karmaşık, çok ince ve hassas planlanmış kanımca. Meryemana çıkışından sonra ima etmiştim olayın çok daha detaylı araştırılıp incelenmesi gerektiğini. Fakat hala toparlayıp kağıda geçiremedim. Şu anda pek çok insan "zafer sarhoşluğu" yaşarken kimseyi kızdırmak istemiyorum. İşin sportif boyutları yanında, ülkedeki genel değişimlere dayalı başka boyutları da var. Ahmet Akdilek gibi sporcuların sokakta bırakılmaları dahi bu mozaiğin parçaları.
Umarım kısa bir zamanda konuyu detaylarıyla açıp, tartışma olanağımız olacaktır.

@Sertaç EKİCİ
Bu işlerin tek antrenörle olmayacağını bilmemiz lazım. Dağ bisikletinde de yabancı antrenörler var. Ama alınan sonuçlar benzeri değil.
Olay çok daha karmaşık, çok ince ve hassas planlanmış kanımca. Meryemana çıkışından sonra ima etmiştim olayın çok daha detaylı araştırılıp incelenmesi gerektiğini. Fakat hala toparlayıp kağıda geçiremedim. Şu anda pek çok insan "zafer sarhoşluğu" yaşarken kimseyi kızdırmak istemiyorum. İşin sportif boyutları yanında, ülkedeki genel değişimlere dayalı başka boyutları da var. Ahmet Akdilek gibi sporcuların sokakta bırakılmaları dahi bu mozaiğin parçaları.
Umarım kısa bir zamanda konuyu detaylarıyla açıp, tartışma olanağımız olacaktır.

Konu ile pek alakası yok ancak ayrıca başlık açmakta istemedim .

Hep merak ettiğim bir konudur. Hatta eurosport yorumcularına e-mail ile çok sordum ancak ne canlı yayınlarda , ne de mail olarak , bir türlü cevap vermediler.

Dananıklılık , mukavemet , maraton denilince akla hep afrikalı sporcular ve özellikle yüksek rakımda yaşayanlar gelir. ( özellikle kenya ve etiyopya ) Ancak bisiklet sporunda afrikalı veya siyahi sporcu yok denecek kadar az. Neden ? Bunun sebebini hep merak etmişimdir.

Bu konuda bilgisi veya fikri olan paylaşabilir mi ?

@yucel gulesenoglu
Bisiklet sevgisi artıyor masallarının yanında, toplumun bisiklete bakışının gerçekte ne olduğunu gösteren güzel bir çalışma olmuş :) O mesajları yazanların birde eğitim seviyesi yüksek (ne eğitimiyse artık o; ev, araba ve maddiyat hastalığından başka kafada bir şey olmayan otçul yaşam eğitimi olsa gerek) tipler olduğunu düşünürsek varın gerisini siz düşünün.

İhityardan dilinin altındaki bakla ve imaları çıkarma kampanyasını başlatıyorum. Anlatmak istediği bazı şeyleri sezimledim sanırım. Benim için yeri müstesna olan, bilge kişilik müstear ismiyle ihtiyarın kamu yararını öne alarak açık etmeyeceği, bizlerle paylaşamayacağı bildiği bazı gerçekler var ise özel kanallarım kendisine sonuna dek açıktır.

@Şevket Şahin

Bisiklet yarışı yapacaksan buna alternatif yolları da hazır edeceksin .İnsanlar haklı , kusura bakmasın kimse . Çoğu ünlününde böyle birşey yazacağını sanmıyorum . Düzmece gibi gözüküyor . Aslında İstanbul'da bu tip organizasyonlar yapmamak lazım . Durum ortada

@cömert özen

Para , para , para ; varlığı bir dert , yokluğu yara

Bu soru eurosport yorumcularına daha önce defalarca soruldu ve cevap verdiler , sanırım size rast gelmemiş . Bunun en büyük sebebi para . Malzeme sporu olduğu için masraflı . Afrika'da durumlar malum . Son yıllarda Avrupalıların desteğiyle Güney Afrika , Gabon , Ruanda , Etiyopya ve Eritre bu sporda çok ilerledi . Zamanla olacak bu işler . Hoş Türkiye'de para var ama bisiklet sporu hala yok ; artık olacağı konusunda da umutlu değilim

@yucel gulesenoglu

Tanımlama cuuk diye oturmuş. Zaten aralarında kamuoyunca tanınan tipleri öteden beri sevmezdim. Kan çekmezdi. Demekki bir bildiğimiz varmış. Filmde söylendiği gibi. Seni hiç gözüm tutmadı sütoğlan, zaten babanıda sevmezdim...

Geri