Arkadaşlar ben de decathlondan tacx t1830 siparişi vermiştim, bugün elime ulaştı..ön ayak desteği ve matı ile birlikte olması bu fiyat aralığı için uygun geldi..gönül isterki şöyle 3.000 tl lik bir tacx ama altımdaki bisikletten bile pahalı
amaç pedal çevirmek ise bazı şeyleri de abartmadan kararında tutmak iyidir. bu arada decathlon kargo parası da ekliyor 16 tl civarında biginiz olsun.
Ben de rollerdan trainera geçmeye karar verdim. yaklaşık 2 kışdır roller kullanıyorum. oldukça faydasını gördüm diyebilirim. sonuçta yarışmıyorum çok büyük hedeflerim yok tabi ama bahar gelip de bisikletle dışarı çıkınca ilk rampada duvara toslamıyorsunuz.
trainera geçme sebebim ise üzerinde çok rahat olamıyorsunuz... sanki enerjimin çoğunu denge işine harcıyorum gibi geliyor ve ayağa kalkıp pedala basmak gibi risklere de girmek istemiyorum. ama zaman zaman onu da unutmam sanırım rollerın da yolda gidiyor hissi güzel bence
trainerı bu akşam kurdum. ama tam binmedim. deneme amaçlı biraz pedal çevirdim. ısınmadan çevirdiğim için de olabilir ama büyük aynakolda en sert ayara getirdiğimde neredeyse durma noktasına geldim. sertlik ayarı yeterli gibi geldi bana...
lastik olarak da trainer lastiği şiddetle tavsiye olunur. ben iki takım lastiği zamanla bombe yaptıkları için kenara atmak zorunda kaldım rollerde kullanırken. ses ciddi şekilde azaldı, hem de daha uzun dayanacak dedikleri gibiyse. ama sakın trainer lastiklerini yolda kullanmayalım.
bu arada tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim. tekerin boşa dönmemesi için arka silindirin (özel bir adı var mı bilemiyorum) temas ayarını hassas yapmak gerekiyor sanırım. bu konu da bir püf nokta var mıdır?
ben yarışlara hazırlanan biri olmadığım için ölçü işini yoldaki gibi nabız saatiyle yapıyordum. trainerda da öyle yapıcam. yol ve trainer ölçümleri farklı olacak tabi, evde rüzgar yok iniş yok çıkış yok. ben de o yüzden daha çok nabız aralığını dikkate alarak biniyorum.
umarım keyif alırım trainerdan.
herkese bisikletli günler diliyorum.