@Major Tom
Her ikisini de kullanmış birisi olarak neden olmasın? Karşılaştırmak derseniz o ayrı bir konu ama amacınız antrenman yapmaksa pekala kondüsyon bisikletiyle de yapabilirsiniz.
2011 ve 2012 kış dönemlerinde yoğun şekilde kullandım; haftanın 4-5 günü yarım saatlik seanslarla çalıştım. Daha sonra kullanılamaz hale geldiği için parçalayıp bodruma attım. Oturuş pozisyonundan dolayı trainer veya spin bike'larda üreteceğiniz gücü üretemiyorsunuz ama çok çeşitli antrenmanlar ve testler yapabilirsiniz. Özellikle kış döneminde çok iş görür. Eğer alabiliyorsanız göğüs banından nabız ölçerle bir de pedal kolundan kadans ölçer alabilirseniz çok verimli antrenmanlar yapabilirsiniz.
Nabız/kadans ölçerleri kullanarak çeşitli nabız zone'larında çalışabilirsiniz. En düşük dirençte kadans çalışması yapabilirsiniz. Tek bacak pedallama da dahil olmak üzere, pedal çevirmenizi geliştirebilirsiniz.
20 dk.'lık laktat eşiği intervalleri, 8-10 dk.'lık tempo intervalleri yapabilirsiniz. Direnci çok yükselterek bacak kaslarınızdaki patlayıcı gücü geliştirebilirsiniz.
Hatta kondüsyon bisikletinin kitapçığından "hangi zorlukta ne kadar wattlık direnç uyguladığını" öğrenirseniz power metre varmış gibi antrenmanlar yapıp 5 sn. 10 sn. 1 dk. 20 dk. 1 saatlik power değerlerinizi geliştirebilirsiniz.