muamyildiz
Daimi Üye
- Tepki
- 382
haziran başında bi trek 6500 disc aldım. forumlardaki tüm "çok pahalı, bu bisiklet için değmez" yorumlarına rağmen aldım ve bu hafta sonuna kadar gayet memnundum. almadan önce eski bisikletimle gürsel abinin yanına ugradığımda bi 6500 disc gelmişti, "nasıl memnun musunuz?" diye sorduğumda o arkadaş da arka jantta birkaç kez tel koptugunu, yeşile getirip yaptırdığını söylemişti, gürsel abiye sorunca bu sorunun bikaç kez daha yaşandığını söyledi bana. nitekim bu hafta sonu yaptığımız izmit-kerpe gezisinde benim de telim koptu, arka janttan 2 tane. ilk telden 5 dk sora ikincisi koptu 7-8 tel arayla, sanırım ilk kopuştan sonra ikinciye aşırı yük bindi çünkü ilk tel kopuşunu duymadım ama ikincisi ciddi bi gürültü yaptı. önümde gidip dönmem gereken toplam 80 km yolum vardı ve frenlerim disc olmasaydı ya ön frenle gitmek zorunda kalacak ya da otobüsle dönecektim.
bu kadar hikayeden sonra diyeceğim şudur ki 1.8 mm jant teli benim bisikletime zayıf geliyor. 6500 kullanıcıları bu konuda tetikte olsun, her an sizin başınıza da gelebilir, şehir dışında gelmesi de cidden can sıkıyor. ben dt swiss competition taktırıyorum, umarım böyle can sıkıcı problemler tekrarlamaz.
bu kadar hikayeden sonra diyeceğim şudur ki 1.8 mm jant teli benim bisikletime zayıf geliyor. 6500 kullanıcıları bu konuda tetikte olsun, her an sizin başınıza da gelebilir, şehir dışında gelmesi de cidden can sıkıyor. ben dt swiss competition taktırıyorum, umarım böyle can sıkıcı problemler tekrarlamaz.