Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Ds Modelleri

Tolga67

Aktif Üye
Tepki
85
İsim
Tolga67
Merhaba arkadaşlar şuan kullandığım bisiklet Merida Scultura 100 (2017) yol bisikleti ancak bulunduğum şehire daha doğrusu kullandığım güzergaha pek uygun değil çakıl, çukur vs vs. çok zorluyor sarsıyor. Bende bu bisikletimi bir kenara kaldırıp Trek'in DS Hybrid modellerinden birini almayı düşünüyorum. Bulunduğum yerde yollar çok bozuk, çukur vs. sizce DS Hybrid modellerinden birini mi almalıyım, yoksa FX Fitnes modellerinden birisi yeterli olur mu? Trek'in bu modellerini kullanan arkadaşlar deneyimlerini görüş ve önerilerini paylaşırsa çok memnun olurum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Tolga67 Merhaba,
Muhtemelen düşünmüşsünüzdür ama ben mevcut yol bisikletinizin ''lastik genişliğini artırmanız veya lastiğinizin marka modelini değiştirmeniz '' fayda sağlar mı diye sormak istiyorum.

@hamlet2006

Aklıma geldi ancak böyle bir seçenek mümkün mü hiç araştırmadım, çatal ile mevcut lastik arasında çok bir mesafe de yok kalın bir lastik uyumlu olur mu acaba?

Dediğiniz gibi bisikletin maşa genişliği önemli.Bunu bir bisikletçi veya forumdaki arkadaşlara sormak lazım
Bir diğer önemli husus da jantınızın ''etrto'' değeri.Bu jantın üzerinde ''Etrto 622x17'' gibi bir şey yazar bunu rahatlıkla yorumlayabiliriz.

Maşa genişliğinin en fazla ne genişlikte lastiği sorunsuz kabul edebileceğini bulmamız daha önemli olacaktır.

Bisikletinizin geometrisi rahat açılara sahip bir kadro.Bu özellikleri itibari ile fitness bisikletlerine daha yakın. Lastik genişliğini artırarak ve çeşidini değiştirerek sorununuzun çözülebileceğini düşünüyorum.Bu değişimle bisikletinizi bir nevi gravele dönüştürebilirsiniz.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Nedense Trek bisikletlere merak sardım, belkide bu yüzden Merida'yı gözden çıkarttım. Önce satmak istedim, lakin bulunduğum yerde bu tip bisikletlerin değerini bilen yok, bisiklet mi bisiklet gözüyle bakıyorlar. 3100 TL'ye aldıydım, çoğu aksesuarıyla veriyordum. 1500 lira teklif edenler var. Verdiğim aksesuarların (çamurluklar, km saati, merida orjinal gözlük ve eldiveni, pompa, iç şamyel) değeri zaten 500 TL üzeri. Durum böyle olunca bende satmamaya yazın asvalt yolda bizim buradaki 15-20 km'lik turistlik yerlere onunla gitmeye karar verdim. Bu sebeple her hava koşuluna uygun bir Trek bisiklet alasım var.

• Beğen
Merhaba,
Bütçenize uygunsa trek domane serisine bakabilirsiniz. Isospeed var. Yol bisikleti daha komforlusunu bulmak zor. 28 hatta uygunsa 32 lastik ile hissedilir şekilde fark gösterecektir.

• Beğen
@umutcelik

Merhaba, bende zaten Merida'nın yol bisikleti var düz yolda oldukça da iyiçok memnunum ancak kullanmak zorunda olduğum güzargah çok bozuk bu sebeple şehir bisikleti veya hybrid denilen şehir ve dağ bisikleti karışımı olan DS serisinden almayı düşünüyorum bu konuda kararsız kaldım. Yoksa yol bisikletim'den gayet memnunum.

• Beğen
Trek Fx üzerindeki At-750 jant yol setine yakındır fakat 700x23 - 700x43 ölçülerine kadar destekler. Ben 23 ve 38 ölçülerine kadar her lastiği üzerinde kullandım ve şu an üzerinde 32 lik lastik var.

Çukur, tümsek olaylarına gelirsek düz maşa bir yere kadar iş görür. Ben düz maşaya alışkın olduğum için sıkıntı yaşamıyorum. Trek donanım olarak yelpazedeki markalara göre biraz fiyatlı olsada hakkını verdiğini düşünüyorum.

Hybrid yerine bütçen varsa neden gravel düşünmüyorsun? Hem yol bisikleti disiplininden çıkmamış olursun, hemde çakıllı yollarda sorun yaşamazsın :)

@Bigpatron

Gravel serisini bilmiyordum. Türkiye sitesinde güncellenmemiş galiba, ancak bahsettiğiniz seri malesef bütçemi bayağı sarsacak türden :) Trek'in bu DS modelini (link) almayı düşünüyorum bunun fiyatı dahi beni çok zorlayacak zaten birkaç ay sonra almayı düşünüyorum lakin biraz bilgi sahibi olmak istiyorum Trek bisikletleri hakkında.

@Tolga67
Gravel derken Trek markasını değil genel olarak yazmıştım. Evet Trek birçok markaya göre pahalı ancak kesenize uygun diğer markaların gravel bisikletlerine bakabilirsiniz. Ama yok illa Trek olacak diyorsanız bize birşey demek düşmez :)

Yol bisikletinin konforsuzluğundan kendimi eğip bükmekten bıktım birazda :) Ayrıca Trek'i orjinal aksesuarlarını bulma imkanı var diye de tercih ediyorum. Ancak Trek'e alternatif bir Hybrid bisiklet öneriniz varsa değerlendirmek isterim.

• Beğen
O değilde ucuzken iyi ki almışım....:harika::harika:

@Emre Yönlüer

Kullandığınız hangi model biraz bilgi verebilir misiniz? Ağırlığı, konforu, fren kalitesi, vites sistemi, görebildiğiniz maksimum hız kapasitesi vb. ?

@Tolga67
Benim kullandığım 8.4 DS 2014 model. Ön aktarıcı Alivio,arka aktarıcı Deore.
Ağırlık olarak,boyutlarına göre hafif bence. Fren kalitesi de iyi gerçekten. Hidrolik fren olunca frenleme iyi oluyor zaten.
Vitesleri de rahat geçiyor-Düz yolda da kendimi sıkmadan 23-25 km/s yi görebiliyorum.:):harika:
Bir de elciklerini jelli olandan alırsanız süper olur :harika:

Benim Trek DS 2 2018 hybrid modeli var. Şu ana kadar oldukça memnunum. Üzerinde yaklaşık 300 km kadar yaptım. Şehir içi, asfaltta oldukça memnunum. Hatta şehir içine göre biraz sert bile kullanıyorum. ( Kaldırımdan inme-çıkma, hız kesicilere sert girme vs. ) Bozuk yollarda da bence gayet iyi bir performans sergiliyor. Arada özellikle bozuk, çakıllı yollara eğlencesine giriyorum. Çok uzun yol yapma veya off-road olarak çok uzun süre kullanma şansım olmadı. Genellikle şehir içi kullanıyorum. Bu benim başlangıç segmentteki ilk, bana göre kaliteli bisikletim. :) Bu bisikletim ile kıyaslayabileceğim kalite/donanımda daha önce bir bisiklet kullanmadığım için maalesef kıyaslama yapamıyorum. Bisiklet bağlantıdaki gibi aynısı: (link) özellikleri, vs. tamamıyla yer alıyor.

Ağırlığı: 13.45 kg

• Beğen
Tepkiler: Tolga67
Trek iyi hoşta sacma sekilde aşiri pahali bi mal. Anlamadigim nokta neden muadillerine oranla yuksek bir fiyata sahip ? Hep amarihanin oyunlari bunlar.

• Hahaha
Tepkiler: Emre Yönlüer
Bu bisikleti Türkiye'de belirtilen fiyatın 2 bin TL kadar altına aldım yaklaşık 9-10 ay kadar önce. :) Türkiye'de yaşamıyorum. Türkiye'de olsa bütçemi çok çok aşan bir fiyattaydı. Hatta aldığım dönem de biraz pahalıya bile geldi kur farkından dolayı.

Geri