Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Emonda kadro boyu!

Erdal Ylmz

Daimi Üye
Tepki
835
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba, bugüne kadar elimden 6 farklı marka ve model yol bisikleti geçti. 184 cm. boy ve 84 cm. bacak iç boyu ile 56 kadro yol bisikletleri kullandım. Trek Emonda tarafında 56 kadro'ya denk gelen ölçümlere baktığımda, 56 kadro olan birisinin boy uzunluğu 174-180 cm aralığında olabilir denilmiş.

Üst boru 55.9 cm. benim için uygun görünüyor. Ancak Trek tarafında 56 mı yoksa 58 mi almak gerekiyor kafam karışmış durumda. Trek yol bisikleti kadroları konusunda deneyimi olanlar, rica etsem fikir verebilir mi? Teşekkürler

1655305600490.png

Scudo
54 kadro 2018 model emonda kullandım bir süre 180cm boy 82cm iç bacak boyuyla hiç bir sıkıntı yaşamadım hatta çok rahat ettim...
Size de 56 kadro tam olacaktır... Fakat İstanbul 'da iseniz en güzeli Trek mağazasına gidip denemeniz olacaktır...

54 kadro 2018 model emonda kullandım bir süre 180cm boy 82cm iç bacak boyuyla hiç bir sıkıntı yaşamadım hatta çok rahat ettim...
Size de 56 kadro tam olacaktır... Fakat İstanbul 'da iseniz en güzeli Trek mağazasına gidip denemeniz olacaktır...

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. İstanbul'dayım, ancak bisikleti yurt dışından getirteceğim. Burada fiyatlar 2 kat fazla olduğu için, mağazaların önünden geçemiyoruz.

56 kadro bana uyacak diye düşünüyorum. 58 kadronun üst tüp uzunluğu 184 cm. boy için biraz fazla uzun ve daha agresif bir sürüş pozisyonuna neden olacaktır.

(link)

Son düzenleme:
Yurtdışından getirecek olmanız gidip denemenize engel değil ki😃
56 kadro olacaktır size muhtemelen. Benzer boyda arkadaşım kullanıyor kendim denemesemde.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. İstanbul'dayım, ancak bisikleti yurt dışından getirteceğim. Burada fiyatlar 2 kat fazla olduğu için, mağazaların önünden geçemiyoruz.

56 kadro bana uyacak diye düşünüyorum. 58 kadronun üst tüp uzunluğu 184 cm. boy için biraz fazla uzun ve daha agresif bir sürüş pozisyonuna neden olacaktır.

(link)

Nereden alacaksınız acaba? Online görebileceğiniz sitesi varmı alacağınız yerin? Bu arada Trek geometrisine göre 172 cm boyla bana uygun/önerdikleri kadro boyu 54 ancak 52 daha rahat ve kullanışlı hissettiriyor.

Yurtdışından getirecek olmanız gidip denemenize engel değil ki😃
56 kadro olacaktır size muhtemelen. Benzer boyda arkadaşım kullanıyor kendim denemesemde.

İstanbul'da bulunan Trek mağazalarına çok önceden gitmişliğim var. Satın almadığınız bisikleti denetmek gibi bir uygulamaları yok diye biliyorum. Aldığım modelin 56 kadrosu stoklarında zaten yok. Konuyu farklı bir boyuta taşıyacağım ama, 100-150 bin tl'sını cebinizden çıkartıp buralardan bisiklet almıyorsanız, sizinle pek ilgilenmiyorlar. Geçenlerde Orbea mağazasına gittim, içeridekilere soru soramadım. Tipimden belli çünkü 100 bin tl bisiklete verecek tip yok! Lafı çok uzattım, kadroyu denemek için Trek mağazasına gitmek zaman kaybı olur.

Teşekkürler
-----------

@Semih Cavdar
(link)

(link)

Bu sayfadan mevcut ve eski bisikletlerinizle kıyaslama yapmak fikir verebilir belki.

• Beğen
Tepkiler: Erdal Ylmz
(link)

Bu sayfadan mevcut ve eski bisikletlerinizle kıyaslama yapmak fikir verebilir belki.

Verdiğiniz kaynakta 56 kadro ile beni doğruluyor. Buradaki tek sorun, soruyu da sormamın en büyük nedeni; Trek kendi sayfasında 56 kadro için max. 180 cm. boyu olanlar kullanabilir diyor. Oysa ki 184 cm. boy ve 84 cm. bacak iç boyu için uygun olan ölçüler 56 kadro.

Neyse konuyu çok uzattım. Tekrardan teşekkür ediyorum. İlgilenip cevap verdiniz.

Uzanma şuanki bisikletiniz ile aynı ise ve emonda sele borusu kelepçesi şunaki sele yüksekliğini karşılıyorsa (içeride güvenlik için kalması lazım) rahatça 56 alabilirsiniz

o paraları harcayacaksanız kesinlikle bir bike-fit yapan kişiye danışıp, şüphede kaldığınız bisikletin ölçülerini aşağıda yer alan cihazda denemeniz size en sağlıklı fikri sağlayacaktır.

1655367545592.png

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
o paraları harcayacaksanız kesinlikle bir bike-fit yapan kişiye danışıp, şüphede kaldığınız bisikletin ölçülerini aşağıda yer alan cihazda denemeniz size en sağlıklı fikri sağlayacaktır.

289856 dosyayı görüntüle

Vaktiyle aktif pedal’da bikefit yaptırdım. Tavsiyeniz için teşekkürler.:)

Geri