Fx acayip bir bisiklet. Duzde dunyanin sonuna bile gidersin gram yormaz. Kadro boyuyla veya disli oranlariyla alakali degil, bu bisikletin açıları rampa cikmaya uygun degil maalesef.
Ayni anda bir yol bisikletim ve bir dag bisikletim de var. Ikisiyle de rampalarda hic sorun yasamiyorum. Ama trek fx, rampada perisan ediyor. Ha seviyorum bisikletimi, keyifli, rahat, ama tirmanmiyor.
Sonbaharda yalova armutlu arasini (gidis donus 110 km ve 1200 elev) amortisorlu ve 29*2.30 lastikli dag bisikletimle 22 ortalama ile tamamlarken, trek ile, ki amortisor yok ve lastikler 700*38, 18,5 ile tamamladim.
Bunda sunun da etkisi olabilir, bahsettigim rota uzun tirmanislari oldugu gibi sert inisleri de olan bir yol. Trek ile inerken korktugum rampalari xc ile korkmadan guvenle catir catir indim. Yani trek inerken de guven vermiyor.
Fx'i sehir ici yillardir ise gidip gelirken kullaniyorum. Bisiklet sehir ici kisa yollar icin ve sehir disi agirlikli duz rotalar icin uygun bence. Ama dedigim gibi cikislar ve inisler icin verimli degil.
Fx aslinda trek firmasinin standart kadrolarindan biri. Yani cok da birsey beklememek lazim. Yazdiklarim kesinlikle marka ile ilgili degil. Zaten markanin youtubedaki tanitim videolarinda da fx'ler hep parklarda, bahcelerde
Bunlari bilgi amacli olsun diye yazdim, ben yine de bisikletimi cok seviyorum, keyif bisikleti bu, kesinlikle sportif bir alet degil, cok birsey beklememek lazim.
Artik ise gidip gelirken xc kullaniyorum, yere saglam basiyor, cukurlarda bana misin demiyor, +150 uzun surusler icin de yol bisikletim var, trek oyle duruyor evde, belki yazliga goturur denize, bakkala gitme, aksam cikip yarim saat turlama bikesi yaparim