Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek FX Serisi

Bu lafınız bana mı bilmiyorum. Farklı bisikletlerden bahsediyoruz. Sizdeki fx 7.1 eski seri. Diğer arkadaşla bizdeki fx 2 ise yeni bir kadroyla farklı bir seri ve geometrisinde ufak farklılıklar var. Muhtemelen vites sisteminde de farklılıklar var.

Beğenmediğim veya yokuş çıkamadığım bisiklete beğenmedim derim. Zira elimdeki dağ bisikleti için diyorum. Evimdeki tek bisikletim Trek değil merak etmeyin. Daha öncesinde farklı markaların ürünlerini de kullanmışlığım mevcut. Size uymadıysa kullanmayabilirsiniz. Bana uyuyor ve kullanıyorum. Bu beni fanboy yapmıyor kusura bakmayın.

Ben de aynı düşüncedeyim. Kadroyu seviyorum ama sadece kadro yani. Geri kalan bütün malzemelerde çöp kullanmış adamlar resmen. Göbekler kötü, Frenler berbat. Vitesler idare eder. Elcikler dönüyor. Lastiklerden de memnun değilim. Bir tek selesi fena değil 😄Frenleri sipariş ettim bugün elimde olacak Br-ur300'ler.

Memnun olmadığım kısımları düzeltip yola devam.
Resmen aklımı okumuşsun. Benim yazacaklarımın hepsini yazmışın eline sağlık. Zayıf bacaklara sahip olanlar hep bisiklete suç atar. Örneğin ben güçlü bacaklara sahip değilim o yüzden de agresif yol bisikleti dişli oranları ile rampa çıkamam fakat gelip o bisiklete çamur atmam. Arkadaş anlama özürlüsü anlaşılan o yüzden sal gitsin.

O elciklerden bende çok çektim maalesef hatta kaza yapıyordum çünkü dediğin gibi sürekli oynuyordu hiç bir kitleme mekanizması yoktu elcikte. Göbekler neredeyse vasat diyebilirim sanki AE üzerinden alınmış çakma göbeklere benziyor. Frenler ise tatmin edici değil durdurma kuvveti iyi sayılmaz fakat çok ta kötü de denilemez bence. Bende kaliteli bir grup fren sistemi almak istiyorum fakat ne alayım karar veremiyorum. Seleyi değiştirmem gerek malum bölge de fazla ağrı acı oluşturuyor bazen. Bisiklet ile gelen stok lastikler berbat ötesi çok çekmiştim zamanında.

Scudo
Resmen aklımı okumuşsun. Benim yazacaklarımın hepsini yazmışın eline sağlık. Zayıf bacaklara sahip olanlar hep bisiklete suç atar. Örneğin ben güçlü bacaklara sahip değilim o yüzden de agresif yol bisikleti dişli oranları ile rampa çıkamam fakat gelip o bisiklete çamur atmam. Arkadaş anlama özürlüsü anlaşılan o yüzden sal gitsin.

O elciklerden bende çok çektim maalesef hatta kaza yapıyordum çünkü dediğin gibi sürekli oynuyordu hiç bir kitleme mekanizması yoktu elcikte. Göbekler neredeyse vasat diyebilirim sanki AE üzerinden alınmış çakma göbeklere benziyor. Frenler ise tatmin edici değil durdurma kuvveti iyi sayılmaz fakat çok ta kötü de denilemez bence. Bende kaliteli bir grup fren sistemi almak istiyorum fakat ne alayım karar veremiyorum. Seleyi değiştirmem gerek malum bölge de fazla ağrı acı oluşturuyor bazen. Bisiklet ile gelen stok lastikler berbat ötesi çok çekmiştim zamanında.
Br-ur300'leri deneyince buradan yorum yaparım. Algısı-vergisi yaklaşık 3k para tuttu. Daha önceki Peugeot'da kullandığım giriş seviyesi mt200 yağ kaçırma tatsızlığını saymazsak çok iyi performanslıydı. Onun kadar tutsa yetecek. Haber ederim.

Trek kullanıp fanboyluk suçsa beni de listeye ekleyebilirsiniz.

2011 yılında FX 7.3 aldım, aldığım gibi Macaristan, Slovakya Avusturya, Çekya turladım. Lastik patlatmadan geri döndüm. Arkada 30 kg'dan fazla yükle özelikle Avusturya rampalarını da gayet çıktım. Eurovelo'nun azizliğine uğrayarak tarlarlardan, stabilize olmayan yollarına da girdim. Turdan döndüğüm de iyi ki Trek demiştim.

Hali hazırda kullanıyorum, sadece orjinalinden farklı lastik değişimi yapıldı. Geçen ay orijinal elciklerini yine orjinaliyle değiştirip, bir de brooks sele aldım. Diğer tüm orijinal ekipman hala üzerinde.

Yaş 44, bazen yeni bisiklet alsam mı diye şeytan dürtüyor kendimi yeni FX serilerine bakarken buluyorum :)

Trek FX serisi fan boyu olarak geldim.
Zamanında kendisi ile az kamplı turlar yapmadım. Hala tadı damağımda kalmış bir bisiklettir, o zamanlar imkanım olsaydı da satmasaydım keşke.
Forumda bir çok geziyi paylaşmıştım 2012-2013 yıllarında, üzerinden 10 sene geçmiş :( bir kaç tanesinin resmini iliştireyim48.JPG
unnamed.jpgEser_Trek.jpgIMG_20140406_131341 (1).jpg

Kimseyi özellikle hedef almadım. "Çıkamadıysan kusur sende" yaklaşımı gösteren arkadaşlara genel olarak söyledim. Ben, malzemeye, markaya toz kondurmama durumlarını sorunlu buluyorum. Freud yaşıyor olsaydı, bu durumu kesin bir çocukluk travmasıyla ilişkilendirirdi.

Diyorum ki;
  • Bacak aynı bacak
  • ciğer aynı ciğer
  • ben gene ben
  • sadece bisiklet farklı
Ayrıca,
  • 32 slick lastik yerine 2,40 dişli lastiğe,
  • 11 kilogram yerine, aksesuarları ile birlikte 15 kiloya
geçmiş oldum. Bu durum yokuş tırmanma performansını artırmaz, aksine azaltır. Var mı yanlışım? Yani normalde hantal dağ bisikletiyle yokuşlarda sızlanıp, FX 7.4 ile kütür kütür çıkmam gerekmez miydi? FX 7.4 3x9 vitese sahip, oran açısından bakacak olursak, 1x12'ye kıyasla daha avantajlı.

Kendi realiteme dönecek olursam, FX ile çıkamadığım yokuşlarda dağ bisikletiyle rahat ettim ve bu durumu enteresan buldum.

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim, dersin Trek babasının oğlunun markası, "yok öyle olamaz" sorun sende diyor. Ya hu bende de sorun olabilir, fakat düz mantıkla düşününce, yokuşlarda hafif ve ince tekerli bisikletle rahat edip, kalın tekerli ve neredeyse %40 daha ağır dağ bisikletiyle sorun yaşamam gerekmez miydi?

Kimseyi özellikle hedef almadım. "Çıkamadıysan kusur sende" yaklaşımı gösteren arkadaşlara genel olarak söyledim. Ben, malzemeye, markaya toz kondurmama durumlarını sorunlu buluyorum. Freud yaşıyor olsaydı, bu durumu kesin bir çocukluk travmasıyla ilişkilendirirdi.

Diyorum ki;
  • Bacak aynı bacak
  • ciğer aynı ciğer
  • ben gene ben
  • sadece bisiklet farklı
Ayrıca,
  • 32 slick lastik yerine 2,40 dişli lastiğe,
  • 11 kilogram yerine, aksesuarları ile birlikte 15 kiloya
geçmiş oldum. Bu durum yokuş tırmanma performansını artırmaz, aksine azaltır. Var mı yanlışım? Yani normalde hantal dağ bisikletiyle yokuşlarda sızlanıp, FX 7.4 ile kütür kütür çıkmam gerekmez miydi? FX 7.4 3x9 vitese sahip, oran açısından bakacak olursak, 1x12'ye kıyasla daha avantajlı.

Kendi realiteme dönecek olursam, FX ile çıkamadığım yokuşlarda dağ bisikletiyle rahat ettim ve bu durumu enteresan buldum.

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim, dersin Trek babasının oğlunun markası, "yok öyle olamaz" sorun sende diyor. Ya hu bende de sorun olabilir, fakat düz mantıkla düşününce, yokuşlarda hafif ve ince tekerli bisikletle rahat edip, kalın tekerli ve neredeyse %40 daha ağır dağ bisikletiyle sorun yaşamam gerekmez miydi?

Gerekmezdi, yukarıda birkaç kez ben oran moran anlamam yazmışsınız ya, tam da o yüzden sebebini anlamıyorsunuz. :) Bahsedilen dişli oranı 1x12, 3 x9 değil aynakol ve kasetteki diş sayısı ile ilgili.

Ben 12 kg lık dağ bisikletimle düz duvara yakın yokuşa da tırmanırım ama 7,5kglık yol bisikletimle aynı çıkışı yapamam. Şimdi yol bisikletime mi sallamalıyım. :)

Boşverin siz bunları , mutluysanız sorun etmeyin kimse fanboyluk yapmamış, size durumu izah etmiş ama sizde yeni bisikletin heyecanı biraz fazla ağır basmış :)

Gerekmezdi, yukarıda birkaç kez ben oran moran anlamam yazmışsınız ya, tam da o yüzden sebebini anlamıyorsunuz. :) Bahsedilen dişli oranı 1x12, 3 x9 değil aynakol ve kasetteki diş sayısı ile ilgili.

Ben 12 kg lık dağ bisikletimle düz duvara yakın yokuşa da tırmanırım ama 7,5kglık yol bisikletimle aynı çıkışı yapamam. Şimdi yol bisikletime mi sallamalıyım. :)

Boşverin siz bunları , mutluysanız sorun etmeyin kimse fanboyluk yapmamış, size durumu izah etmiş ama sizde yeni bisikletin heyecanı biraz fazla ağır basmış :)

E tamam işte, ben de baştan beri bunu diyorum, 15 kiloluk, kalın tekerli dağ bisikletiyle yokuş çıkmak, Trek FX ile çıkmaktan daha kolay. Buna itiraz eden ben değilim ki, itiraz eden markaya toz kondurmak istemeyen arkadaşlar

E tamam işte, ben de baştan beri bunu diyorum, 15 kiloluk, kalın tekerli dağ bisikletiyle yokuş çıkmak, Trek FX ile çıkmaktan daha kolay. Buna itiraz eden ben değilim ki, itiraz eden markaya toz kondurmak istemeyen arkadaşlar
12115913_1057254730974978_1100384723078357176_n.jpg

Fx 3 almayı çok düşünmüştüm. Son kararım specialized sirrus 4.0 oldu.
Fx 3 deki tekli ön vites beni bu karara iten en büyük etkenlerden biriydi. Tabi sirrus 4.0 için trek 3 ten 1.5 kat daha fazla ödeme yapmam gerekti. Ama karbon kadrodan memnunum.

• Beğen
Tepkiler: by0ne ve -Deniz-
Fx 3 almayı çok düşünmüştüm. Son kararım specialized sirrus 4.0 oldu.
Fx 3 deki tekli ön vites beni bu karara iten en büyük etkenlerden biriydi. Tabi sirrus 4.0 için trek 3 ten 1.5 kat daha fazla ödeme yapmam gerekti. Ama karbon kadrodan memnunum.
Ben de mağazada ilk fx 2 gördüm. Sonrasında beyaz fx 3'ü görünce çok hoşuma gitti. Ama tekli aynakol ve biraz fiyat farkı vardı (şuanki kadar değil) Keşke alsaymışım. 1x sistemi de denemiş olurdum 😄 Deneyeyim diyorum birinden ama tekli kullanan göremedim etrafımda. Bir tane fx 3 var. O da kadro ufak. Bana gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: kimi2
Bence biz toplum olarak kavga etmeyi seviyoruz. Ben mesela kendi bisikletim ile yokuş çıkamasam bir sorun mu var acaba diye sorar çözüm ararım. Bisikletin selesi alçaktır, gidonu yüksektir, lastiği sorunludur bir çok problem olabilir. Ben çıkamıyorum o halde çıkıyorum diyen herkes yalancı, fanboy, vatan hainidir demek garip oluyor bir parça.

Bence biz toplum olarak kavga etmeyi seviyoruz. Ben mesela kendi bisikletim ile yokuş çıkamasam bir sorun mu var acaba diye sorar çözüm ararım. Bisikletin selesi alçaktır, gidonu yüksektir, lastiği sorunludur bir çok problem olabilir. Ben çıkamıyorum o halde çıkıyorum diyen herkes yalancı, fanboy, vatan hainidir demek garip oluyor bir parça.
Katılıyorum

Artık yazacağım sorulara başlık aramaktan bunaldım. Direkt buraya yazıyorum. Arkadaşlar 2022-2023 serisi fx modellerinde arka qr için şöyle bir ölçü verilmiş :
152x5mm QR

Bu da arka göbek :
Formula DC-22, alloy, 6-bolt, Shimano 8/9/10 freehub, 135x5mm QR

Şuan mevcut kullandığım arka aktarıcı Shimano Altus M2000, long cage

Merak ettiğim bir şey var. Ben bu jantı ve göbeği hiç değiştirmeden 10'lu ruble alıp taksam kullanabilirim herhalde, peki ya Cues 10'lu alsam kullanabilir miyim?

Diyelim ki göbek izin veriyor. Peki ruble kadroya sığar mı? U8000 yerine U6000 almak varken insanlar neden U4000 tercih etsin diye merak ediyordum. Fiyat farkı az çünkü. Yabancı forumlardan birinde kadroya 10'lu ve 11'li ruble sığmazsa 9'lu tercih ediliyordur diye geri dönmüşler. O biraz beni düşündürttü.

Fx 2 ve Fx 3 kadroları aynı diye hatırlıyorum. Sadece maşa farklı. Onda da arka taraf için için 152x5mm yazıyor.

Fx 3'te 10 vitesli (Shimano Deore M4100, 11-46, 10 speed) var. O zaman herhangi bir 10'lu veya 11'li kaseti kadroya sığdırabilir miyim? Uzun bacaklı aktarıcı kadroya sürter mi? Gözden kaçırdığım bir şey var mı?

Artık yazacağım sorulara başlık aramaktan bunaldım. Direkt buraya yazıyorum. Arkadaşlar 2022-2023 serisi fx modellerinde arka qr için şöyle bir ölçü verilmiş :
152x5mm QR

Bu da arka göbek :
Formula DC-22, alloy, 6-bolt, Shimano 8/9/10 freehub, 135x5mm QR

Şuan mevcut kullandığım arka aktarıcı Shimano Altus M2000, long cage

Merak ettiğim bir şey var. Ben bu jantı ve göbeği hiç değiştirmeden 10'lu ruble alıp taksam kullanabilirim herhalde, peki ya Cues 10'lu alsam kullanabilir miyim?

Diyelim ki göbek izin veriyor. Peki ruble kadroya sığar mı? U8000 yerine U6000 almak varken insanlar neden U4000 tercih etsin diye merak ediyordum. Fiyat farkı az çünkü. Yabancı forumlardan birinde kadroya 10'lu ve 11'li ruble sığmazsa 9'lu tercih ediliyordur diye geri dönmüşler. O biraz beni düşündürttü.

Fx 2 ve Fx 3 kadroları aynı diye hatırlıyorum. Sadece maşa farklı. Onda da arka taraf için için 152x5mm yazıyor.

Fx 3'te 10 vitesli (Shimano Deore M4100, 11-46, 10 speed) var. O zaman herhangi bir 10'lu veya 11'li kaseti kadroya sığdırabilir miyim? Uzun bacaklı aktarıcı kadroya sürter mi? Gözden kaçırdığım bir şey var mı?

Bu mesajla birlikte daha önce hiç aklıma gelmeyen bir konu ortaya çıktı, CUES işi biraz daha karıştı:

(link)

Yanlış anlamadıysam CUES rublelerinin uyumlu oldukları freehub'lar farklı.

(link)

Spline M diye farklı bir yapı kullanılmış. Göbeklerin genişlikleri yine 135 mm, 9-10-11 için aynı, kadroya sığma konusunda sorun yok ama spline M nedeniyle değişmesi gerekecek.

Dokümanın başında 11'li ruble için daha fazla uyarı var ama kafam basmadı ona.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bu mesajla birlikte daha önce hiç aklıma gelmeyen bir konu ortaya çıktı, CUES işi biraz daha karıştı:

(link)

(link)

Spline M diye farklı bir yapı kullanılmış. Göbeklerin genişlikleri yine 135 mm, 9-10-11 için aynı, kadroya sığma konusunda sorun yok ama spline M nedeniyle değişmesi gerekecek.

Abi peki deore 10 vites ile değiştirmek istesem?

(link)

Bu rubleyi kullanabilir miyim? 11-42T olanı güzel geldi kulağa. 11-46'da son dişlide çok büyük atlıyor. Salcano'da benzer bir dişli vardı mega range. O mesela geçişlerde rahatsız hissettiriyordu. Direkt kadansım bozuluyordu. Bunda da mantık aynıdır herhalde?

Düzenleme : 46 zaten 2x'de kullanılmıyormuş.

Abi peki deore 10 vites ile değiştirmek istesem?

(link)

Bu rubleyi kullanabilir miyim? 11-42T olanı güzel geldi kulağa. 11-46'da son dişlide çok büyük atlıyor. Salcano'da benzer bir dişli vardı mega range. O mesela geçişlerde rahatsız hissettiriyordu. Direkt kadansım bozuluyordu. Bunda da mantık aynıdır herhalde?

Düzenleme : 46 zaten 2x'de kullanılmıyormuş.

Bunu şu andaki freehub'da kullanabilirsin ama attırıcı hangisi olacak? Toplam kapasitesi en az 47 olan bir model olmalı.

• Beğen
Bu arada bir şey farkına vardım benim arka ruble 8 çiziyor hafiften. Bunun sebebi ne olabilir?

(link)

(link)

Dişli aralığı 9 ila 10 vitesli hiperglide arasındadır. CUES/Linkglide 9 vitesli kaset, 8/9/10 vitesli hypergilde kasetten biraz daha dardır, CUES 10 vitesli kaset, 8/9/10 HG kasetten biraz daha geniştir ve CUES 11 hızı daha da geniştir . freehub aynı kullanılıyor sadece ebat farkları için spacer takılması gerekiyor.

• Beğen
Geri