Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek fx veya Alternatif

Erdem Yıldırım

Daimi Üye
Tepki
182
İyi günler.uzunca bir aradan sonra yeniden bisiklete başladım.Kron xc1000 2007 model kullanıyorum ve kullanım alanlarım değiştiği için bir tur bisikleti almaya karar verdim.
Aklımda Trek fx var.Yerine öneriniz varsa mutlulukla dinlerim. uzun bir turda yokuş çıkarken 7.0 veya 7.3 ün farkı olur mu? Arada neredeyse iki kat fiyat farkı var ve gerçekten değer mi öğrenmek istiyorum.2 3 haftadır ilgili bütün konuları okuyorum ve ilk kez bir konu açmaya karar verdim.Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Bende fx 7.1 var.gayet memnunum bisiklet net olarak 12 kilo ve gayet atak.Yalnız trek pahalı bir marka ve günden güne zam yapıyor.Bana soracak olursanız 7.0la 7.3 arasındaki farklar iki katı fiyat farkını hakedecek cinsten değil.Sıralamak gerekirse kadroların alüminyum serileri farklı biri silver biri gold alpha alü.birinde 21 vites sistemi varken birinde 27 lu sistem ve aynakol en ufak dişlisi farklı biri 28 iken diğeri 26 bu da yokuşta ufak bir tık etkili tabi.en büyük fark da aslında maşada.biri hi-ten çelik iken diğeri alüminyum.Bu da aralarında kadroyu da katarsak max.500 gram kadar bir hafiflik farkı olabilir demek.bu farklılıkları siz kendi zevkinize göre bile toplasanız çok daha ucuza geleceğine inanıyorum.umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
Geçtiğimiz haftalarda Bisiklet&motosiklet fuarında görmüş ve çok beğenmiştim, gerçek tur bisikleti istiyorsanız ve bütçe de sıkıntı olamayacaksa;

(link)http://s7d4.scene7.com/is/image/TrekBicycleProducts/Asset_271913?wid=1440&hei=1080&fit=fit,1&fmt=png-alpha&qlt=30,1&op_usm=0,0,0,0&iccEmbed=0

@Hazar Yiğit Uyulgan
İlginiz için teşekkür ederim peki ön maşayı ilerde aluminyumuyla değiştirmek istesem kadroya uyumlu renklerde satılıyor mu ?

Trek FX, tur bisikleti değil, fitness bisikleti. Birinci önceliğiniz çok yük taşıyacağınız uzun turlar olacaksa, tur bisikletlerine bakmanızı öneririm:

Trek FX'e benzer alternatifler olarak Cannondale Quick ve Specialized Sirrus modellerini tavsiye ederim.

• Beğen
Murat bey genel olarak yüksüz olacağım ama ileride uzun turlar da olur illa ki o zamana da en azından uyumlu olsun istiyorum.

Mağazaya gittiğimde Scott Sub 40ı daha çok beğendim ve aldım.Salı günü elime geçecek.Yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Carlito
Benimde sizinkine benzer bir gidişatım olmuş
Bendede aynı sizinki gibi kron xc1000 2007 model bisikletten terfi ettim
Bende sizin gibi fuara katıldım ve araştır araştır en sonunda gittim canondale badboy 2 aldım sizede fikir vermesi açısından bir bakın isterseniz
Birde murat beyin dediği gibi baktığınız bisikletler fitness bisikletleri çokta rahat olmuyor yani tur bisikletine göre biraz daha önde doğru eğilmeniz falan lazım buda en azından benim için kullanım alanıma uygun olmadığı için vazgeçtim bende sirrus karbon comp tan vazgeçtim ve badboy 2 aldım badboy tam bir şehir bisikleti ve istediğinizde hız da yapıyorsunuz tur bisikletine de dönüşebiliyor ve rahat
Kötü bir espiri :)
Ben good boy
Bisikletim badboy

Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın diyeyim artık

• Beğen
Geri