Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek Kullanıcıları Kulübü

@Emrah1326
7.0 kullanıcısı olarak Allantı tavsiye ederim.
Ben zaten şu an aşağı yukarı 650 tl harcayarak o bisikletin donanımına ve ekipmanına ulaşacağım. Sizden hazırını almış olursunuz

@altinok
7.0 kullanıyorum selesinden mennunum. Tabiki bi brooks değildir onun tadına daha bakmadı hazretleri.
Önerebileceğim şey sele marka modeli değil sizin otururken yere temas eden kalça kemiklerinizin genişliği önemli bit etken. Kalça kemikleriniz genişise sele ortada kalır oturmuş olmazsınız ya da dar ise sele fazla alan kaplar yine etkili olmaz

• Beğen
Tepkiler: Emrah1326
Scudo
@altinok hocam brooksta sele zamanla kalçanızın şeklini alıyor kalçanız nasıl olursa olsun sıkıntı yok:)

Sayın trek kullanıcıları öncelikle böyle bir oluşumu bir araya getirmek için sayfayı açan arkadaşıma teşekkür ederim. Trek FX 7.3 kullanıcısı olarak biskletimi seviyorum Brooks seledende çok memnunum alışma evresinde hiç zahmet çekmedim ilk turum 50Km günlük 130 Km'ye kadar çıktım terleme pişik gibi sorunlar yaşamadım çok memnunum sanki ingilizler bu seleyi benim popo için yapmışlar diyorum,Fakat trek'in orjinal selesi ile ilk turum 43 Km inanın bir türlü alışamadım 3 gün popomda ağrısını hissettim düşünen arkadaşlara bütçeleri elverdiği müddetçe tavsiye olunur.

Dosyalar

• DSCI0104.JPG
    DSCI0104.JPG
    301,1 KB · Okunma: 56
Bugün ilk defa karda bisiklet sürdüm,gerçekten çok zevkli ve güzel bir şey...:):harika:
Ayrıca Bontrager markasını tebrik etmek istiyorum böyle güzel bir lastik yaptıkları için:kedicik::harika:kuru zeminde-yağmurda ve en son karda denedim gerçekten çok güzel,yolda giderken çok kez fren sıkıp denedim lastiği sadece buz üzerinde arkayı atıyor hafifçe(eğri-büğrü tümsekli buz) Karda bisiklet ile gitmek yürüyüp gitmekten daha güvenli galibaa...
Bunları da yolda çektim;
20170108_151644.jpg 20170108_154318.jpg

@suat66
Bende kendi selesinden cok memnunum
90 kmlik turumda hiç ağrıtmadı oturmaktan uyuştu sadece
Bir de günlük 6 8 saat binelim o zaman bakalım
Ankara da bi 0ın üzerine çıksa

Bu arada benimki 7.0

@suat66 FX alsaydım dediğiniz oluyor mu? DS kullanıcıları bu konuda pişmanlık yaşıyor mu acaba

Fx 7.2 kullanıyorum selle royal cool xenium modorate jelli sele kullanıyorum popom her gün duacı bana kendi selesi kullanılacak gibi değil fuji yi bilemiyeceğim ama bu bisikletin en sevdiğim yanı ve binenlerin hasta olduğu yanı akıcılığı komponent kadro güzel bir uyum yakalamışlar en sevmediğim yanı ise dağ bisikleti modunda gidon dik sürmenize izin vermiyor kafanız yukarda bedeniniz aşağıda bir süre sonra boyun ağrısı neden şu hollandalılar gibi dizayn etmezler anlayamıyorum hep bir düz gidon dağ havası sanki herkes dağda sürüyor bunuda gidonun üstüne ayarlanabilir parça takıp yükselttik gidonuda değiştirdik şimdi manzaranın tadını çıkararak sürebiliyoruz birde ön süspansiyon olsa iyi olurmuş diyorum bozuk satıhta eller ağrıyo biraz onuda eldivenle hallediyoruz olsa daha iyi olurmuş onun dışında tur bisikleti kıvamında güzel bir bisiklet

• Beğen
Tepkiler: HyperX
fujinin çok güzel bisikletleri var ama Türkiye geneli servis yedek parça sıkıntısı yaşayabilirsin diye düşünüyorum

Trek 9.9 un fiyatı 57.000.- TL (2017 model) (Elliyedibin). Bir arkadaşım aldı, Ve gayet memnun. 9.9 aero kadrolarda üretiliyor. ve kadro tamamen yenilendi.

Tavsiye ederim :)

@Boran06
Ya%C5%9Flar%C4%B1-%C5%9Ea%C5%9F%C4%B1rt%C4%B1yor-1.gif

Merhaba, bugun Ortaköy trek mağazasında marlin 4 modelini inceledim hoşuma gitti. 1700 lira fiyat verdiler. İstanbulda şehir içinde kullanmayı düşünüyorum başlangıç için önerir misiniz? Forumda kullananlar varsa eğer onlarında görüşlerini duymak isterim. Veya alternatif olarak ne önerirsiniz?

Merhaba Trek Kullanıcısı Dostlar,

BB90 tipli orta göbeği olan Trek MTB var. Yaklaşık 4000 km'de pedal cevirirken ince mekanik sesler gelmeye başladı. Servisinde bulamadılar nedenini. Orta göbeği söktüm ve rulmanlarını temizleyip gresledim. Ses kesildi ama anladığım kadarıyla rulmanlardan biri ömrünü tamamlamak üzere çünkü yağ gibi dönmüyor. MR 2437 tip (Enduro marka) rulman arıyorum ama internette Türkiye'den bir satıcı bulamadım. Bildiğiniz yer veya internet siteleri varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.
MR 2437 LLB.JPG

@vedatmilor
@vedatmilor
Kullanım amacınıza, kullanım sıklığına ve sertliğine bağlı olmak kaydıyla;bu bisiklet ile Türkiye sokaklarında, caddelerinde ve hatta çok taşlık olmayan arazi koşullarında keyifle dolaşabilirsiniz.
Hız, yarış, dayanıklılık gibi (atlama, zıplama v.s.) uç noktalarda kullanmaya uygun bir bisiklet değil. Günlük normal kullanım için ideal olduğunu düşünüyorum. Lastik ebadının da optimumda tutulması bunu destekliyor.
Alırsanız güle güle kullanın.

@Onur Konak
Büyük ihtimal tek tek parça olarak bulamazsınız.
Sanayi için yedek parça satam yerlere bakarsanız belki.
Onun yerine yeni orta göbek daha iyi olur düşüncesindeyim

slm arkadaşlar Trek Marlin 7 bisiklet ile aranıza katılmış bulunuyorum.Trekin bu modellerinden kullananlar varsa ya da bilgisi olan yorum almaya açığım.Başka bisikletler bakarken bi anda bunu aldım.İnternet üzeride de fazla yazışma bulamadım.

Aklımda bu bisikleti tek bisiklet yapmak,dağ bisikleti olarak kullanmanın yanı sıra uzun yol için birkaç ekipman desteği sağlamak var;Kelebek Gidon,Yol için uygun lastik ve lastik değişimiyle uğraşmamak için Yine uygun bir jant seti.Bisikletim 29 jant bu arada.İki ayrı bisiklet seçeneğini de düşündüm ama tek bisiklet daha mantıklı gibi.Dediğim gibi kelebek gidon ve 28 lik yol için uygun lastikler işimi görecektir diye düşünüyorum.Şimdilik tek pişmanlığım Maşanın kitlenebilir olmaması.Tek bisiklet düşünmemden dolayı önemliydi aslında bu özellik.Ama hassasiyet ayarıyla idare ederiz heralde.Bisiklet üzerinde yükseltme yapmayı da düşünüyorum zamanla.Bahane bulduğum,gözümden düşen ekipmanı yükseltme düşüncem var.Belki zamanla maşaya da sıra gelir kimbilir. Kendimi anlatabildiysem tecrübeli arkadaşların görüşlerini önerilerini bekliyorum.Her türlü öneriye açığım.Kısa bi özetle kullanım şeklim; Karışık diyebiliriz arazi sürüşleri de var fırsat bulduğumda kendimce uzun yola(asfalt) çıkabilirim.Bisiklet ağrıları yaşamak istemiyorum.Dik duruş ihtiyacı ve farklı tutuşlar için Kelebek gidon düşünüyorum.Brooksun selelerinden de alabilirim.Umarım fazla karışık olmamıştır mesajım.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

@Cnks
Merhaba dostum. Aramıza hoş geldin
Öncelikle en güzel bisiklet senin bisijketindir bunu kafana koy.
Sonradan bisikletini daha güzel yapmak için uğraşabilirsin
Hidrolik fren hortumlarının kesmesi zor olduğu için kelebek gidona geçince kablolar bombe yapacaklar haberin olsun.
Brooks seleye gelince de 6 ay düzenli binince anca uyar neticene. Ama üzmez. Brooks alırken bir de yanına su geçirmez sele kılıfı da almayı unutma ki yağmurda deri seni üzmesin
Tekerleklere gelince de shwalbe marathon mondial 655×50 ya da 28×2.0 ölçüye sahip lastik alabilirsin.
Donanım yükseltmekten önce jant setini güçlendirmen daha iyi olur.
Ön maşa sorununu da mossonun satılan 29" düz maşalarını alıp boyatıp kullanabilirsin
29er bisikletlere normal portbagajlar biraz dar geliyorlar. Topeakin 29er için bagajı vardı herhalde.
Heybe olarak semçataya bir göz at derim.
En güzel bisiklet senin bisikletindir.
21 vites çelik maşalı trek 7.0 dünyanın en güzel bisikletidir çünkü benimdir

Hoşbulduk sağol ilgin ve alakan için.
Tek tek önerilerin için de ayrıca teşekkür ederim.
Dostum hidrolik fren konusunda da bilgisizim açıkçası.ZAten son ana kadar hep v bakıyordum yolda üstesinden gelemeyeceğim arızalar çıkarabilir diye ama bu nasip oldu.

Lastik önerin konusunda hali hazırda kullandığım kendi lastikleri 29x2.0 ölçülere sahip.yol için biraz inceltmeyi düşünüyordum ben açıkçası.Bu arada Sök tak işlerinde pek tecrübem olmadığından kullanım tarzıma göre lastik değişimi işi biraz amelelik olacak gibi geliyor bana o yüzden yol için jantı ve lastiği ayrıca alıp hazır halde kenarda tutmak mantıklı mı sizce de?

maşa olarak da düzden ziyade kilitlenebilir maşa hep düşününce daha ergonomik geliyor bana.Havalı daha konforlu amortler varmış bi göz attım da.hem kilitlenebilir hem de daha kaliteli bi amor.maşa değişimi ilerde belki düşünebilirim gibi geliyor.Düz maşa alsam kullanım tarzıma göre devamlı değiştirmek zorunda kalıcam ayrıca.düz maşayla arasındaki kilo farkını önemsemiyorum bu arada.

Diğer önerilerini de değerlendiricem teşekkürler tekrar.

ekşisözlük sitesinde Trek ile ilgili yazılan yazı...(alıntıdır):)

taşıyısında bağlı olduğu 180 km hızla giden arabanın arkasında yola fırlayıp 7-8 kez yere vurup takla attıktan sonra bile bir şey olmayan kadroya sahip, sahibinin göz bebeği bisiklet markası.
(link) (link)

Geri