Scudo Sports

Trek-Ortaköy

engin ku

Üye
Tepki
62
Arkadaşlar,

Bidiğiniz gibi Trek dünyaca ünlü ve kaliteli bir bisiklet markasıdır. Ancak Ortaköy-Trek mağazası son derece sıradan bir bisikletçi haline gelmiş. Ufak problemleri olan bisikletimi geçen hafta bıraktım. Beni arayıp bisikletimi yaptıklarını ve gelip alabileceğimi söylediler. Gittim ve bisikletimi aldım. Ancak bisikletin zincirine yağ sürmekten başka hiç bir işlem yapılmamış.
Yani siz bisikletinize bakım yapıldığını zannediyorsunuz ancak hiç bir işlem yapmıyorlar. Belki parça değiştirmediğim için, oradan aksesuar veya giysi almadığım için böyle yapmış olabilirler diye düşünüyorum. Bilindiği gibi bakımdan ücret almıyorlar. Ortaköy-Trek bisikletçisine giderken 2 kere hatta 3 kere düşünün derim. Hemen ilerisinde Kaçkar ve Delta bisiklet var bilginiz olsun..

Trek markasının bu şekilde temsil edilmesi tam bir hayal kırıklığıdır.

Scudo
Başka bir mağazadan aldığım Trek bisikletime hiçbir sorun çıkarmadan ücretsiz fren ve vites ayarı yapmışlardı.Daha sonraki gidişlerimde de memnun kaldım.

Belirtmiş olduğunuz sorunlar giderilmeden mi geri verildi, yoksa sadece bakım mı istemiştiniz ? Ortaköy Trek çalışanları iyi ve işinin ehli insanlar ama bilemiyorum tabii...Sezon açıldığından dolayı yoğunluk sebebi ile aksamalar olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Fatma ER
Evet, maalesef belirtmiş olduğum sorunları gidermeden giderildi diye verdiler. Açıkçası bende hiç böyle bir şey beklemiyordum. Onun için "Trek markasının bu şekilde temsil edilmesi tam bir hayal kırıklığıdır." diye yazdım..

Bisikletimi geçen hafta ordan aldım.Aldıktan sonra 2 kere gittim.Birincisinde sele boyunu ayarlattım 2.sinde lastiklere hava bastırmak için gittim.Gayet ilgililerdi bir sorun olmadı.Ayrıca ne zaman gitsem her seferinde "her türlü sorunda gelebilirsiniz" diyip öyle uğurladılar.

Bende Aydın beyin dediği gibi yoğunluk sebebiyle gözden kaçan detaylar olmuştur diye düşünüyorum.

• Beğen
Bende bisikletimi oradan almıştım, bana da size söylendiği gibi bisikletimi her getirdiğimde bakımının yapılacağını belirtmişlerdi. Ancak söylenen sözlerin karşılığını bulamadım, göremedim. Kesinlikle güler yüzlü hizmet veriyorlar. Ancak güler yüzlü hizmet her şey değildir kabul edersiniz ki. İş doğru ve güvenilir hizmet verebilmektedir. Bende 10 yıldır bir Amerikan şirketinde çalışmaktayım. Ve müşteri hizmetleri nedir, nasıl olmalıdır biliyorum.

Olan oldu, ben yaşadığım bir olayı sizlere anlattım ki Trek /Ortaköy'ye giden arkadaşlar dikkatli olsunlar diye. Ya bana denk geldi ya da başka şeyler var bilemiyorum.. Umarım başka kimsenin başına gelmez de canı sıkılmaz.

bende bisikletimi ordan aldım.güvenilir bir yer olduguna inanıyorum ancak aldıgımız araba degil bisiklet 1 ay oldu aldıgım şu an adanadayım 500 km yol yaptım tık yok ben bunu servise götürsem ne bekliyebilirim bir bisiklete ne yapabilirler.inşallah yanılmışsınızdır.

• Beğen
@Nuri Alper Ulupınar

Maalesef tura çıkınca servisin kalitesi kendisini belli etti. :(

17 Nisan da Trek-Ortaköyde bakıma alınan bisikletimle 21 Nisanda Yalıköy yaptım.

Giderken 50. Km'de arka fren pabuçlarının bittiğini ve arka tekerden ses geldiğini duydum.
Fren pabuçları kontrol edilmemiş.
Tamamen güvendiğim Trek -Ortaköy yanılttı beni.
Allahtan tura kalabalık çıkmıştık.
Arkadaşlardan yedek fren pabucu bulabildik.
Değiştirdik.

Herhalde Türkiye'de servis kalitesi bu.
Üzüldüm.:((

Trek-Ortaköy'ü tanımam, bir bağlantım da yok, ama..
İki sene önce sattıkları bisikletin bütün ayarlarını yapmışlar.
Fren papuçları da gözlerinden kaçmış olabilir, hoş görmek gerek.
Üstelik fark etseler size papuç da satacaklarmış. Art niyet olmadığı kesin.

Siz de iki senedir kullandığınız bisikletinizin arada bir, bir de uzun yola çıkmadan önce, sağını solunu kontrol ederseniz böyle sorunlarla karşılaşmazsınız.
Fren papucu da bir kaç haftada bitecek bir şey değil, özellikle de arka. Arada bir şöyle bir baksanız mutlaka fark ederdiniz.

Açıkçası bu cevaba bende şaşırdım.15 senedir bisiklet kullanırım fren pabuçlarımı hep kendim alıp değiştirmişimdir,ilker bey in dediği gibi fren pabucu bir iki haftada bitecek bir şey değil,kasım ayında aldığım pabuçları gelecek hafta değiştirmeyi düşünüyorum ben mesela,bu kış neredeyse her gün bisiklet kullandım artık fren pabuçlarımın bittiğini biliyorum.Bisikletimin jant akort ayarı dışında bir çok ayarını kendim yapıyorum oldukçada zevk alarak sizede tavsiye ederim:)

@ilker çelikcan

Kontrol etme konusunda haklısınız.
Tekrar kontrol etmeliydim.
Bayide kontrole götürdüğüm zaman bitmeye yakınmış.
Ama özellikle bayideki arkadaşlara özellikle servis hizmetini verecek arkadaşa hatırlattım kontrol etmesi gereken komponentleri.

Maalesef onun da gözünden kaçmış.
İki senedir kullandığım bisikletin ayarları hususunda hassas olduğumu düşünüyorum.
Ama tabi ki siz beni tanımadan bu hususda kesin bir yargı belirtmeniz zor.
Fren pabuçlarını kendimde değiştirebiliyorum.
Bunun yanında verilen bu servis hizmetinin rahatlığından da faydalanmak istiyorum sizlerde takdir edersiniz.

Şimdi birde şöyle bir şey var.
Trek bir dünya markası olarak bir karar alıyor.
Biz diyor tüm sattığımız bisikletlerin ömür boyu servislerini yaparız.
Bence Türkiye'deki tüketiciler olarak bizler Trek'in verdiği bu kararı extra bir iyilik olarak düşünmememiz gerekiyor kanımca.
Bu başlangıçta Trek markasına ödediğimiz ücretin bir karşılığı.
Adamlar iki sene önce sattıkları bisikletin ayarlarını yapıyor daha ne istersiniz mantığı bence hatalı.
Bizler bilinçli tüketici kimliği ile hep beraber üreticilerden, satıcılardan ve servislerden daha iyi hizmet alabiliriz.

Tabi ki tavrımız çok önemli. Özellikle kusurları eksiklikleri söylerken yapıcı uslubu elden bırakmamak esas olmalı.

Düşüncelerim bu minvalde. Konu biraz olsun feraha ermiştir umarım.:)

Distribütör firmadan,markanın tüm dünyada uyguladığı kalite standartları ve müşteri memnuniyeti gibi hususlarda uyguladığı kurallardan sonuna kadar yararlanmak istemeniz konusunda tabiki hemfikirim,sadece kendim adına ben bisikletimin ayarını yapabiliyorken bundanda zevk alıyosam bisikletimi servise bırakmamın bir anlamı olmadığını belirtmek istedim.Ama sonuna kadar size katılıyorum böyle bir hizmet varsa ki var en iyi şekilde yararlanmak hakkınız...

Buna benzer bır sorunda ben yasadım
tabı ben bısıklet almadım ama yogun oldukları zaman adamın yuzlerıne bıle bakmıyorlar sagolsunlar
kusura bakmasınlar benımde zamanım kıymetlı. onların keyıflerını bekleyecek degılım acıkcası.

@BülentBayraktar

Bülent kardeşim ben de aynen senin gibi düşünüyorum.
Elimizden geldiğince bisikletin ayarlarına bulaşıyoruz ve zevk de alıyoruz.
Ormanlı'da iş başa düşünce makinenin altına yattık mecburen:)

(link)

• Beğen
Tepkiler: BülentBayraktar
@Nuri Alper Ulupınar

Özellikle belirttiyseniz tabii ki frenlere de bakmaları gerekirdi.
Belki de otomobil servisleri gibi yazılı çalışmaları gerekiyor.
Servis - fiyat ilişkisi konusunda da size katılıyorum.
Bisikletle beraber, vermeyi taahhüt ettikleri tüm diğer hizmetleri de satın alıyorsunuz.

Açıklamanız için teşekkür ederim.
Kesinlikle feraha erdi :)

Ben 1 ay önce oradan bisiklet aldım Trek 3500 her 30 kullanımdan sonra bakıma çağırıyorlar ücretsiz bakımını yapıyorlar sıkıntısız problemsiz bence.

Berke1903, bisikletin bakımı ne kadar sürüyor ? Ben sorduğumda bisikleti hafta içi bırak, sırası geldiğinde bakımını yaparız dediler. 1 hafta boyunca da orada kalmasını istemediğimden halen bırakmadım.

Tabiki bakacaklar ..) olayin basinda bisikleti alirken zaten koyduklari fiyat bu hizmeti zaten kapsiyor..trek turkiye kadro satar sonrasinda hizmet ..ama aldiginiz bisikletin donanimina bakin )) tırt..

Dünyaca ünlü firmaların Türkiye temsilcisi olanlar bile müşteriye böyle davranıyorlarsa yerli firmaları düşünmek bile istemiyorum ki yakın zamanda Trek livestorng ya da Scoot sub 40 alacak biri olarak ayrıca endişeleniyorum....

Geri